به گزارش ايرنا، يحيي نيكدل يكشنبه در نشست كارگروه توسعه صادرات استان اظهار كرد: پارسال، بيش از 311 هزار تن محصولات پتروشيمي به ارزش بيش از 85 ميليون دلار از استان صادر شد كه 57 درصد صادرات استان را به خود اختصاص داده بود.
وي افزود: صادرات محصولات پتروشيمي در سال گذشته به لحاظ ارزشي 45 درصد و از وزني 44 درصد در مقايسه با سال ماقبل رشد داشته است.
نيكدل خاطرنشان كرد: رشد و يا كاهش ميزان صادرات در استان بشدت به ميزان رشد و كاهش صادرات محصولات پتروشيمي وابسته است و اين يك آسيب براي ما است.
*ريالي از اعتبار توسعه تجارت به استان تخصيص نيافت
مديركل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي در بخش ديگر سخنان خود بشدت از تخصيص نيافتن اعتبارات توسعه تجارت خارجي استان گلايه كرد.
وي افزود: سال گذشته اعتباري براي توسعه صادرات خارجي استان مصوب شد و استاندار نيز بر تامين آن تاكيد داشت اما ريالي از اين رقم تخصيص نيافت.
وي گفت: اگر تكليفي براي توسعه تجارت خارجي مشخص مي شود بايد زمينه ها و بسترها در اين باره فراهم شود.
مديركل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي تصريح كرد: اگر تكليفي براي توسعه صادرات تعيين مي شود بايد دست براي انجام تكاليف باز باشد اما دست ما در اين باره بسته است.
* مشكل در بازاريابي است
مديركل دفتر امور اقتصادي استانداري خراسان شمالي نيز در اين نشست با بيان اينكه از تمام ظرفيت ها براي توسعه صادرات استان استفاد نشده است گفت: تنها مشكل در اين زمينه، شناسايي نشدن و يا ضعف در شناسايي بازارهاي هدف در كشورهاي مختلف است.
محمدرضا موفق اظهار كرد: در اين باره كار موثري انجام نشده و يا اگر اقدامي شده، منجر به جهش در صادرات نشده است.
وي افزود: خراسان شمالي يكي از قطب هاي دامپروري است اما دام منطقه ما به صورت زنده از استان خارج مي شود اين در حالي است كه با ايجاد ظرفيت ها و بسترهاي مناسب كشتار و بسته بندي، مي توان ارزش افزوده ناشي از فعاليت هاي دامپروري را نصيب توليد كنندگان داخل كرد.
مديركل دفتر امور اقتصادي استانداري خراسان شمالي گفت: براي توسعه بازرگاني خارجي بايد ارتباط ميان صادركنندگان با اتاق بازرگاني بيش از پيش شود و بايد در نشستي، موانع صادراتي استان در زمينه هاي مختلف اداري، مالي، بانكي و ساير موارد بررسي شود.
* هدفگذاري براي ارتباط تجاري با 15 كشور
مجيد پورعيسي، معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه استاندار خراسان شمالي نيز در اين نشست گفت: برقراري ارتباط تجاري با 15 كشور، امسال هدفگذاري شده است و بايد در اين زمينه تكاليف نهادها و دستگاه هاي مختلف از جمله اتاق بازرگاني، گمرك و وزارت امور خارجه شناسايي و تعيين شود.
سال گذشته صادرات 170 ميليون دلار كالا از خراسان شمالي هدفگذاري شده بود كه 88 درصد از اين ميزان محقق شد.
7185 /6042
بجنورد- ايرنا- مديركل صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالي با اشاره به اينكه سهم عمده اي از صادرات استان مربوط به محصولات پتروشيمي است گفت: تك محصولي بودن صادرات، يكي از آسيب هاي جدي اين خطه است.