۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۱۷
کد خبر: 82897009
T T
۰ نفر

ماليات بر ارزش افزوده صنعت نساجي كاهش مي يابد

۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۱۷
کد خبر: 82897009
ماليات بر ارزش افزوده صنعت نساجي كاهش مي يابد

شهركرد-ايرنا-مديركل صنايع نساجي و پوشاك وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: اين سازمان درصدد است ماليات بر ارزش افزوده در صنعت نساجي را صفر و يا حداكثر به سه درصد برساند.

به گزارش ايرنا، افسانه محرابي روز چهارشنبه در ديدار از كارخانه توليد چادر مشكي حجاب شهركرد در جمع خبرنگاران با بيان اينكه ماليات بر ارزش افزوده با افزايش قيمت تمام شده محصولات، صنعت نساجي را با مشكلاتي مواجه كرده است، اظهار كرد: در ابتدا قرار بود ماليات بر ارزش افزوده از مصرف كننده نهايي دريافت شود اما اين ماليات بر بخش هاي مختلف تحميل و بيشترين خسارات را متوجه توليد كننده كرد.
وي همچنين افزود: با طولاني بودن زنجيره توليد در صنعت نساجي، فشار ماليات بر ارزش افزوده براي توليد كنندگان اين صنعت چندين برابر شد.
محرابي ادامه داد: اين طرح به دلايلي نظير ارائه نشدن مدارك كامل از سوي توليد كنندگان صنعت نساجي به ادارات ماليات، جرايم بزرگ مالياتي نيز متوجه اين واحدها كرده است.
وي تصريح كرد: اداره كل صنايع نساجي وزارت صنعت، معدن و تجارت براي حل اين مشكل از طريق تشكيل جلساتي با اعضاي كميسيون صنايع، امنيت و توليد ملي مجلس و ستاد مبارزه با قاچاق كالا و ارز در تلاش است اين ماليات را حذف و يا حداكثر به سه درصد برساند.
وي تشكيل كارگروهي با مشاركت اعضاي اين كميسيون ها براي حل اينگونه مشكلات را از ديگر اقدامات اين اداره كل عنوان كرد.
محرابي در ادامه واردات غيررسمي پوشاك در كشور را ضربه مهلك ديگري به اقتصاد نساجي عنوان كرد و افزود: موضوعاتي نظير ته لنجي و كولبري، وجود اسكله هاي تخليه بار فاقد كنترل و مناطق آزاد و مستقر نبودن نيروهاي گمركي در اين مناطق از عواملي است كه زمينه را براي ورود پوشاك قاچاق و غير رسمي به كشور فراهم كرده است.
وي بيان كرد: در اين راستا نيز با تعاملاتي كه وزارت صنعت، معدن و تجارت از سال گذشته با مناطق آزاد و روساي گمرك كشور داشته است محدوديت واردات براي مناطق آزاد و استقرار نيروهاي گمركي در اين مناطق آغاز شده و در حال پيگيري است.
محرابي، ممنوعيت كولبري و ته لنجي در مناطق جنوبي كشور را از ديگر اقدامات اين وزارتخانه عنوان كرد و در پاسخ به اعتراض كارگران اين حوزه افزود: اگر براي نيروهاي بيكار شده اين بخش نظير كولبران، واحدهاي صنعتي در استان هاي مرزي راه اندازي شود علاوه بر ايجاد اشتغال پايدار و امنيت شغلي، سلامت جسمي آنان نيز تامين مي شود.
وي همچنين با بيان اينكه نوسازي و بهسازي صنايع نساجي از سال هاي گذشته آغاز شده است اظهار تاسف كرد: با وجود ورود تجهيزات نوين به واحدهاي نساجي كشور اما دانش فني اين واحدها تغيير چنداني نكرده است.
وي تصريح كرد: اين در حالي است كه با واردات مواد اوليه مرغوب، ارتقاي سطح تكنولوژي صنعت نساجي و آموزش نيروي انساني متخصص مي توان اين صنعت را با اشتغالزايي فراوان و سودآوري بالا به جايگاه واقعي خود رساند.
به گفته مديركل صنعت نساجي وزارت صنعت، معدن و تجارت هم اينك 9 هزار و 800 واحد توليدي صنعت نساجي در كشور فعال است كه زمينه اشتغال بيش از 280هزار نفر را فراهم كرده است.
به گزارش ايرنا، كارخانه توليد چادر مشكي حجاب شهركرد به عنوان تنها واحد توليد كننده چادر مشكي كشور با توليد سالانه 10ميليون مترمربع چادر مشكي حدود 10درصد نياز داخلي و 6ميليون متر مربع پارچه هاي روسري، شال، پرده اي و ملحفه اي حدود 80 درصد نياز كشور به اين محصولات را تامين مي كند.
8125/2097