شيدا خيرالهي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: اين بيمار زن 46 ساله ايي اهل شهرستان مريوان بود كه بر اثر آنوريسم عروق مغزي دچار مرگ مغزي شده و براي اهداي عضو به بيمارستان شريعتي تهران اعزام شده بود.
وي با بيان اينكه در بيمارستان شريعتي تهران اعضاي اين بيمار مرگ مغزي برداشت و به بيماران نيازمند پيوند زده شد، افزود: اين سومين بيمار مرگ مغزي استان كردستان است كه امسال و با رضايت خانواده براي اهداي عضو به بيمارستاني در تهران اعزام مي شود.
خيرالهي يادآور شد: بدليل فعال نبودن واحد پيوند اعضاي بيمارستان كوثر سنندج، بيماران مرگ مغزي در استان در صورت موافقت اعضاي خانواده هايشان بايد براي برداشت عضو به مراكز و بيمارستان هاي تهران اعزام شوند.
وي با اشاره به اينكه سال گذشته خانواده هاي 12 بيمار مرگ مغزي در استان قصد اهداي عضو داشتند، گفت: انتقال بيمار به تهران و برداشت اعضا براي خانواده ها بدليل دوري و مسافت زياد و نياز به رفت و آمد سخت است لذا در اين مدت فقط يك بيمار براي اهداي عضو اعزام شد.
خيرالهي اضافه كرد: سال گذشته در مجموع سه هزار و 223 نفر در اين استان با مراجعه به اين واحد داوطلب اهداي عضو شدند.
مرگ مغزي به معني عدم بازگشت به زندگي است و زندگي بيمار وابسته به دستگاه است در صورت جدا شدن از دستگاه بعد از چند ثانيه فوت مي كند.
سطح هوشياري اين بيماران عدد سه است در حاليكه سطح هوشياري انسان سالم عدد 15 است، بيمار مرگ مغزي در صورتي كه اهداي عضو هم نشود بيشتر از هفت تا 10 روز زنده نخواهند ماند.
اعضاي قابل اهداي از فرد مرگ مغزي شامل قلب، ريه ها، كبد، روده ها، لوزالمعده و كليه ها است ضمن اينكه برخي از بافت هاي بدن از جمله پوست، قرنيه، تاندون، غضروف، استخوان و دريچه قلب نيز قابل پيوند است.
3020/9102
سنندج - ايرنا - كارشناس مسئول اهداي عضو دانشگاه علوم پزشكي كردستان گفت: كليه ها و كبد بيمار مرگ مغزي اهل شهرستان مريوان اهدا و در بيمارستان شريعتي تهران به بيماران نيارمند پيوند زده شد.