۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۷:۵۹
کد خبر: 82902251
T T
۰ نفر
طب ایرانی ظرفیت صدور به جهان را دارد

پكن - ایرنا - استاد ایرانی دانشگاه پكن و نائب رئیس فدراسیون جهانی طب سوزنی اظهار كرد بهره گیری از تجربیات كشورهای دیگر برای توسعه گیاهان دارویی كشور، حمایت از این دانش كهن ایرانی و كالای بومی است و زمینه صدور بهتر طب ایرانی به دنیا را فراهم می سازد.

دكتر امیر هومن كاظمی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران و استاد دانشگاه پكن روز دوشنبه در حاشیه نشست تخصصی بررسی استاندارد سازی فراورده ها و داروهای گیاهی چین در پكن در گفت و گو با ایرنا اظهار كرد: استفاده از تجربیات سایر كشورها مانند چین در ارتقا فناوری صنعت داروهای گیاهی، می تواند به افزایش كیفیت محصولات داروهای گیاهی و فراورده های طبیعی ایرانی منجر شود.
او گفت: ایران با برخورداری از طب غنی ایرانی و همچنین گیاهان دارویی ارزشمند در كشور می تواند بیش از پیش از تركیب این طب با طب رایج در درمان بیماران بهره ببرد.
نشست تخصصی بررسی نهایی دستور العمل استاندارد سازی داروها و فراورده های گیاهی كشور چین به مدت دو روز با حضور اساتید و متخصصین طب سنتی چینی از استان های مختلف چین، مقاماتی از وزارت بهداشت این كشور، سازمان ملی طب سنتی كشور چین ،كمیته تخصصی استاندارد سازی فدراسیون جهانی طب سنتی چینی و چند متخصص خارجی در پكن برگزار شد.
هدف از این نشست تخصصی، بررسی نهایی و تصویب پیش نویس دستورالعمل استاندارد سازی محصولات و فراورده های گیاهی و داروهای گیاهی با اشكال مختلف از جمله شربت، قطره، پودر وكپسول بود.
همچنین در این این جلسه تخصصی دستور العمل استاندارد سازی خدمات و محصولات مراكز تهیه داروهای گیاهی بشكل دم كرده و سایر فراورده های دیگر در كلینیك های طب سنتی چینی نیز بررسی و با نظر اعضا مورد تصویب نهایی قرار گرفت.
نكته قابل توجه در این كنفرانس، حضور یك استاد ایرانی بعنوان مشاور كمیته تخصصی استاندارد سازی طب سنتی چین در كلیه بحث ها و تصمیم گیری ها بود.
این متخصص ایرانی در گفت و گو با ایرنا افزود این دستوالعمل ها بدنبال كارچند ساله تخصصی گروه زیادی از متخصصین در این حوزه و با هدف تعیین دستوالعمل واحد و بین المللی بر اساس معیارهای ایزو و برای تمامی مراكز ارایه خدمات داروهای گیاهی طب چینی در دنیا تهیه شده است كه هدف آن ارتقا كیفیت فراورده های مختلف داروهای گیاهی و بهبود وضعیت خدمات مرتبط با تهیه و توزیع این محصولات در سطح دنیا است.
مشاور بین الملل و طب مكمل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت همچنین گفت با توجه به اقبال روز افزون مردم دنیا به فراورده های گیاهی در درمان بیماری ها در كشورهای مختلف دنیا، این محصولات باید با تكنولوژی و استانداردهای روز دنیا تهیه و به بیماران ارائه گردد.
كاظمی افزود: هدف از برنامه هایی از این قبیل ارتقا استانداردهای موجود در سطح دنیا است كه به افزایش اثر بخشی درمان و كاهش عوارض جانبی درمان های گیاهی و طب سنتی علمی منجر می شود.
**آساق**1904**