۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۵۹
کد خبر: 82902907
T T
۰ نفر
ایران نامزد حذف مالاریا در منطقه مدیترانه شرقی شد

تهران- ایرنا- معاون وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشكی گفت: جمهوری اسلامی ایران و عربستان كاندیدای (نامزد) حذف مالاریا در منطقه امرو ( كشورهای منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی) شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا رئیسی روز سه شنبه در مراسم روز جهانی مالاریا در وزارت بهداشت درباره وضعیت بیماری مالاریا در عربستان افزود: عربستان نیز نامزد حذف بیماری مالاریاست اما موارد مالاریا در عربستان نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.
رئیسی درباره وضعیت بیماری مالاریا در ایران گفت: ایران تنها كشوری است كه روند رو به كاهش آن در مالاریا خیلی دقیق در حال جلو رفتن است و به تایید سازمان بهداشت جهانی تنها كشوری است كه تا سال ٢٠٢٠ قادر است ٤٠ درصد موارد مالاریا را كاهش دهد.
وی به چالش هایی كه كشورمان برای ریشه كنی مالاریا با مواجه است اشاره كرد و گفت: افغانستان و پاكستان دو كشوری هستند كه در مبارزه با مالاریا مشكل دارند و به عنوان مثال پاكستان دومین كشور دنیا پس از سودان از نظر شیوع مالاریاست.
وی گفت: ما به جز برنامه از ابتلای مردم به مالاریا باید از رفت و آمدهای غیرقانونی و كنترل نشده برخی اتباع افغانستان و پاكستان هم مراقبت كنیم تا موارد جدید این بیماری واگیر دار به كشور وارد نشود؛ چرا كه 90 درصد مالاریای گزارش شده در كشور مربوط به كسانی است كه از دو كشور یاد شده وارد ایران می شوند.
وی در عین حال شاخص سازمان بهداشت جهانی در موفقیت برنامه مبارزه با مالاریا ، مواجهه كشورها در خصوص انتقال مالاریای بومی بیان كرد و گفت: خوشبختانه سال گذشته از 893 مورد ابتلا به مالاریا در كشور، فقط 68 مورد ، بومی گزارش شد كه نشان دهنده مصمم بودن ایران برای اجرای برنامه حذف كامل مالاریا تا سال 2020 است.

** 2 سال است كه حمایت مالی صندوق جهانی قطع شده است
معاون بهداشتی وزیر بهداشت ، درمان وآموزش پزشكی به یك چالش دیگر ایران در راستای اجرای برنامه های حذف مالاریا اشاره كرد و آن اینكه از طرف سازمان جهانی بهداشت (WHO) و گلوبال فاند (صندوق جهانی ) برای حذف مالاریا حمایت مالی می شدیم این در حالی است كه دو سال است، این حمایت ها به ایران قطع شده است.
وی، موفقیت ایران در نزدیك شدن به حذف مالاریا و داشتن پتانسیل بالای ایران در مبارزه با این بیماری واگیردار را از جمله دلایل قطع این حمایت جهانی برشمرد .
این در حالی است كه به گفته رییسی ، هر چند جمهوری اسلامی ایران به پول صندوق جهانی نیازی ندارد و دهها برابر این اعتبار، برای مبارزه با مالاریا هزینه می كند اما یك نكته ای در این حمایت ها نهفته است و آن اینكه بسیاری از ابزار و تجهیزات آزمایشگاهی جهت تشخیص مالاریا را به علت همین عدم حمایت و در زمان تحریم نتوانستیم وارد كنیم.
وی ادامه داد: البته مسئولان سازمان جهانی بهداشت قول هایی در خصوص از سر گیری این حمایت ها به ما داده اند كه امیدواریم این مهم، عملیاتی شود.
رییسی خاطرنشان كرد: اگر ایران در چند دهه قبل، پنج میلیون مبتلا به مالاریا داشت الان این شمار به كمتر از 70 مورد در سال می رسد كه همه مبتلایان به موقع تحت درمان قرار گرفته اند؛ ضمن اینكه ما هیچ مرگ ناشی از ابتلا به مالاریا طی سه سال گذشته در كشور نداشتیم.
وی ادامه داد: این در حالی است كه حدود 2 دهه پیش بالای 50 هزار مرگ و میر ناشی از مالاریا در كشور گزارش می شد و اینكه حدود 50 سال پیش هم مالاریا اولین بیماری واگیر داری بود كه بیشتر از هر بیماری واگیردار دیگر، جان مردم را در كشور می گرفت.
آیین روز جهانی مالاریا روز سه شنبه با حضور معاون بهداشتی وزیر بهداشت، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، مدیر برنامه مبارزه با مالاریا در دفتر مركز سازمان جهانی بهداشت و نیز نماینده سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران در محل وزارت بهداشت برگزار شد.
در این مراسم از فعالان برنامه حذف مالاریا در كشور قدردانی شد. همچنین از كتاب تاریخچه بیماری مالاریا در ایران و دستاوردها نیز رونمایی شد.این كتاب به همت اداره مالاریا مركز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت به رشته تحریر در آمده است.
در این مراسم از خدمات آقای دكتر « آلن شپیرا» مشاور دفتر سازمان جهانی بهداشت و فعال بین المللی بیماری مالاریا قدردانی و تابلو فرشی با تصویر او به وی اهدا شد.
« برای غلبه با مالاریا آماده ایم» شعار امسال روز جهانی مالاریا از سوی سازمان جهانی بهداشت است.
روز جهانی مالاریا 25 آوریل است. این بیماری با نام های دیگری چون پالودیسم، تب و لرز، تب نوبه و تب متناوب نامیده می‌شود.
این بیماری به صورت عفونت حاد در بیشتر موارد وخیم و گاهی طولانی
و با ویژگی‌های تب متناوب و لرز، كم‌خونی و بزرگی طحال و گاه با ویژگی‌های ساده یا كشنده دیگر خودنمایی می‌كند.
اهمیت مالاریا به خاطر شیوع زیاد و مرگ‌ومیر قابل توجه‌است.
اجتمام *١٧٧٦*3063
۰ نفر