به گزارش ايرنا، معلوليت واژه آشنايي است كه هر فردي از زاويه ديد خود به آن نگاه مي كند اما سئوال اين است كه آيا معلوليت براي افراد محدوديت است يا اينكه فراهم شدن بستر مناسب براي آنان مي تواند توانايي هاي اين قشر را به منصه ظهور برساند.
در بين اين قشر اما كساني هستند كه معلوليت نتوانسته آنان را منزوي و گوشه گير كند و با اراده وصف ناپذير خود در صحنه ها و ميادين ورزشي ثابت كردهاند كه يك فرد معلول هم مي تواند نيازمند نگاه ترحم آميز ديگران نباشد.
«ساره جوانمردي»، «سميرا اِرم»، «خديجه رستمي»، «رقيه شجاعي»، «زهرا غلام زاده»، «مجيد فلاح اردشير» و «مهدي زماني» ازجمله اين افراد هستند كه در تيم ملي تيراندازي كشورمان حضور دارند و با وجود معلوليت، اراده اي سترگ براي حضوري قدرتمند در ميادين بين المللي دارند.
آنان اين روزها تمرينات سخت و فشرده اي را پشت سرگذشته اند؛ تمريناتي كه هدف آن، افتخارآفريني براي ايران اسلامي و كسب سهميه بازي هاي پارالمپيك توكيو در ميدان كره جنوبي است.
رقابتي كه به گفته سرمربي آنان، بعد از پارالمپيك در بالاترين سطح فني قرار دارد و مدال آور طلايي اين ميدان، سهميه بازي هاي توكيو را مستقيما به داخل سبد كاروان ايران مي اندازد.
** سماجت رمز ورود به تيم ملي
«شجاعي» تيرانداز معلول ايراني و اهل زنجان كه از سال 1395 وارد اين رشته ورزشي شد، پس از حضور در دوره هاي آموزشي و ركوردشكني در رقابت هاي آزاد، همان سال به دعوت «حسين اميري» سرمربي تيم، ملي پوش شد.
اين بانوي تيرانداز پيش از اعزام به كره جنوبي در گفت و گو با ايرنا رمز ورود زودهنگام خود به تيم ملي را «سماجت» عنوان كرد و گفت: وقتي سرمربي تيم متوجه تلاش و پشتكارم شد، در كمتر از يك سال به عضويت تيم ملي درآمدم.
وي كه در رقابت هاي قهرماني جهان در رشته تپانچه خفيف 50 متر ميكس و ايستاده 10 متر بادي تير خود را شليك خواهد كرد، افزود: تمرينات سنگيني در اردو داشتيم و اميدوارم انتظاراتي را كه از خود دارم، در كره جنوبي برآورده و ركوردهاي خوبي براي ايران كسب كنم.
** پشتكار ورزشكاران معلول مسئولان را به وجد ميآورد
«سميرا اِرم» ديگر بانوي اعزامي به رقابت هاي جهاني با لهجه شيرين شيرازي گفت كه از سال 1394 عضو تيم ملي شده و بلافاصله در رقابت هاي قهرماني جهان سهميه ورودي مسابقات را كسب كرده است.
وي كه در تفنگ تپانچه بادي 10متر زنان به اين رويداد اعزام شده است، در رقابت هاي قهرماني جهان در كرواسي در سال 2015 مدال طلاي انفرادي و تيمي را كسب كرد.
«اِرم» گفت: براي نخستين بار توانستم سهميه بازي هاي پارالمپيك ريو 2016 را كسب كنم، هرچند در اين رويداد به مدالي دست نيافتم اما اين تجربه را براي كسب نشان در بازي هاي توكيو به كار خواهم گرفت.
وي ادامه داد: ورزشكاران معلول با حضور در رويدادهاي مختلف جهاني ثابت كردند كه حضور پررنگ و نقش موثري در جامعه دارند و در پيشرفت همه جانبه كشورمان تاثيرگذار هستند.
عضو تيم ملي تيراندازي معلولان كشور اضافه كرد: اين همان مشخصه اصلي افراد ورزشكار معلول است كه با افتخارآفريني در سكوهاي جهاني توانسته اند مسئولان را به وجد آورند.
** تپانچه زنان حرف نخست را در جهان مي زند
«خديجه رستمي» يكي ديگر از ملي پوشان كشورمان است كه در تفنگ تپانچه بادي 10 متر زنان به رقابت با حريفان خود مي پردازد؛ وي به ايرنا گفت: به مدت 6 ماه در اين رشته فعاليت مي كنم، اما از سال 1396 به تيم ملي دعوت شدم.
رستمي افزود: در مدت حضورم در دو رويداد جهاني در كرواسي و امارات شركت كردم و به نتايج پنجمي و ششمي دست يافتم؛ اما در رقابت هاي كره جنوبي انگيزه ام براي كسب نخستين مدال بسيار قوي است.
بانوي تيرانداز معلول ايران معتقد است كه تيم اعزامي دست خالي به كشور باز نخواهد گشت و با وجود رقيبان سرسخت، تيراندازي تپانچه بادي زنان ايران قوي تر از ساير كشورها است.
** حمايت بيشتر مدال بهتر
«فلاح اردشير» يكي از دو تيرانداز مرد اعزامي ايران به كره جنوبي رقيبان اصلي خود در اين رويداد را حريفان قاره كهن عنوان كرد و گفت: همزمان با ارتقاي سطح كيفي رقابت ها حريفان هم قوي تر مي شوند.
وي كه در تپانچه بادي 10 متر مردان تير خود را شليك خواهد كرد، افزود: شرايط رواني و فني تيم خوب است و اميدواريم با اين تلاش ها در اردوها، سهميه پارالمپيك 2020 را كسب كنيم.
عضو تيم ملي تيراندازي معلولان اضافه كرد: از نظر تجهيزات مشكلي نداريم اما با حمايت هاي بيشتر فدراسيون مدال هاي بيشتري كسب خواهد شد.
** رقابت هاي كره جنوبي سخت تر از پارالمپيك
«مهدي زماني» كه در تپانچه بادي 10 متر مردان حضور دارد، از سال 1392 تاكنون در 10 رويداد بين المللي حضور داشت؛ ازجمله اين مسابقات بازي هاي آسيايي اينچئون كره جنوبي بود كه به نقره رسيد.
وي افزود: رقابت هاي قهرماني جهان در كره جنوبي از پارالمپيك سخت تر است. زيرا محدوديت شركت كننده ندارد و همه قهرمانان پارالمپيك در آن حضور دارند.
عضو تيم ملي تيراندازي معلولان متذكر شد كه در ميدان رقابت چيزي قابل پيش بيني نيست و همه براي كسب بهترين نتيجه تلاش مي كنند.
** پايين بودن كيفيت فشنگ 50 متر
و اما سرمربي تيم تيراندازي معلولان كه هدايت تيم در كره جنوبي را برعهده دارد، به ايرنا اظهار داشت: اين مسابقات هر چهار سال يك بار برگزار مي شود و ايران با 6 نماينده در ماده هاي تپانچه بادي 10متر زنان و مردان، تفنگ ايستاده اس.اچ يك (تفنگ ايستاده درازكش، درازكش آر پنج و درازكش خفيف 50متر) در آن حضور دارد.
اين مسابقات طي روزهاي 14 تا 18 ارديبهشت ماه برگزار مي شود.
اميري افزود: در اين رويداد مدال آور طلايي سهميه مستقيم المپيك 2020 را كسب مي كند و دارنده مدال نقره و برنز و حتي نفرات راه يافته به فينال، حدود 80 درصد سهميه توكيو را كسب خواهند كرد.
وي با اعلام اينكه در تپانچه بادي زنان حرف نخست را در جهان مي زنند، يادآور شد: پيش تر اين تيم در امارات قهرمان جهان شد؛ بنابراين انتظار مي رود كه در كره جنوبي هم طلاي تيمي را كسب كنيم.
سرمربي تيم تيراندازي معلولان تيم تپانچه زنان را قوي تر عنوان كرد اما گفت كه در بخش مردان، صعود مهدي زماني به فينال و كسب مدال قابل پيش بيني است.
اميري به پوست اندازي تيم تيراندازي معلولان اشاره كرد و اظهار داشت: افرداي كه با حضور در تيم ملي به مسابقات اعزام شدند، حاصل سال ها تلاش است؛ به عنوان نمونه ساره جوانمردي كه امروز از وي به عنوان بانوي مدال آور پارالمپيك ياد مي شود، با سال ها تلاش اين استعداد او شناخته شد و زنان تيرانداز معلول ديگري هم در اين مسير شناسايي خواهند شد.
اميري درباره نفرات اعزامي به بازي هاي آسيايي جاكارتا نيز گفت: نفرات تا حدودي مشخص هستند، اما قطعي نيست و براي اولين بار سه تيرانداز زن و يك مرد به اين بازي ها اعزام مي شوند. اطمينان دارم كه تيم معلولان تيراندازي در جاكارتا بهتر از اينچئون خواهند درخشيد.
پرونده ملي پوشان اين رشته در بازي هاي پاراآسيايي اندونزي با كسب 9 سهميه در ماده هاي مختلف بسته شد كه از اين تعداد 6 سهميه را زنان دريافت كردند.
وي به كمبود تجهيزات فشنگ 50 متر خارجي اشاره كرد و گفت: اكنون با تيرهاي داخلي تمرينات برگزار مي شود، اما از نظر كيفي متناسب با استاندارد مسابقات آسيايي و جهاني نيست و به همين منظور بايد از فشنگ خارجي استفاده كرد.
سرمربي تيم ملي گفت: فدراسيون با اين مشكل آشنا است و دست اندركاران اين مجموعه تلاش مي كنند وضعيت در اين زمينه بهتر شود.
سرمربي تيم ملي تيراندازي معلولان در خاتمه اطمينان داد كه تيم ايران با دست پر از جاركارتا به كشور بازگردد.
ورزشي**9250**1597**1834
به بهانه اعزام تيم ملي تيراندازي معلولان به كره جنوبي؛
انگيزه، تيري براي شليك به سكوي افتخارات
۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۹:۰۱
کد خبر:
82903597
تهران- ايرنا- اراده برخاسته از انگيزه دروني تيراندازان معلول ايران كافي است تا آنها را با وجود كمبودها براي رسيدن به سكوهاي جهاني ترغيب كند؛ انگيزه اي كه از اميد و داشتن هدفي براي رسيدن به توانايي و توانستن گرفته شده است و در اين مسير هيچ مانعي براي افتخارآفريني جلودار آنان نيست.