به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این پروتز جدید با استفاده از مواد ارگانیك ارزان قیمت و در دسترس كه در مواد آرایشی و جوهرهای چاپ كاربرد دارند، ساخته شده است. ساختار این پروتز شباهت زیادی به حسگر دوربین های دیجیتال دارد و از رنگ دانه های كریستالی نیمه رسانا با ابعاد نانو ساخته شده است.
این شبكیه مصنوعی متشكل از یك فیلم فوتواكتیو حلقوی است كه شباهت زیادی به یك پیكسل در حسگر دوربین دیجیتال دارد و می تواند نور را به سیگنال های الكتریكی تبدیل كند كه عملكرد نورون ها را شبیه سازی می كنند.
هریك از این پیكسل ها در حدود 100 برابر نازك تر از یك سلول هستند و قطر آنها نازكتر از تار موی انسان است.
محققان، فیلم فوتواكتیو را به گونه ای تغییر داده اند كه نسبت به نور نزدیك به مادون قرمز حساس است. در این طول موج ها بافت ها و اندام ها از جمله استخوان ها و پوست به حداكثر شفافیت می رسند و این ویژگی امكان استفاده از این فناوری را در زمینه های مختلف فراهم می كند.
این شبكیه مصنوعی بدون هرگونه محرك خارجی كار می كند و سلول های عصبی آن به محض تابش نور، بدون تاخیر فعال می شوند.
محققان نشان دادند این سلول های عصبی علاوه بر شبیه سازی نورون های موجود در شبكیه قادرند عملكرد نورون های مغزی را نیز شبیه سازی كنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.
علمی (6) * 9259* 3063
در دانشگاه سوئد
روش جدید بازیابی بینایی با جوهر ارگانیك ابداع شد
۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۵۴
کد خبر:
82904396
تهران – ایرنا - محققان دانشگاه لینكوپینگ سوئد یك پروتز شبكیه جدید ساختند كه می تواند بینایی اشخاص نابینا را به آنها بازگرداند.