۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۰۹
کد خبر: 82905397
T T
۰ نفر
1.5 میلیون ایرانی ناقل ویروس هپاتیت B هستند

تهران - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: در حال حاضر 1.5 میلیون نفر ایرانی ناقل ویروس هپاتیت B و 350 هزار نفر ناقل ویروس هپاتیت C هستند.

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر رضا ملك زاده امروز شنبه در نشست خبری هفته سلامت گوارش در سالن پژوهشكده بیماری های گوارش و كبد دانشگاه علوم پزشكی تهران افزود: یكی از برنامه های مهم وزارت بهداشت، ریشه كنی و كنترل كامل بیماری های هپاتیت B و C در كشور است.
وی ادامه داد كه قبل از اجرای طرح واكسیناسیون هپاتیت B در كشور ( سال 1370 ) ، افراد ناقل این بیماری حدود 2 میلیون نفر بودند كه این تعداد در حال حاضر به 1.5 میلیون نفر رسیده است.
رئیس هفته سلامت گوارش با اشاره به اینكه اكثر این افراد از ناقل بودن بیماری خود اطلاعی ندارند، گفت: حدود 10 درصد این افراد شناسایی شده و تحت درمان قرار گرفته اند.
وی ساده ترین راه شناسایی این بیماری را اهدای خون اعلام كرد و گفت: سازمان انتقال خون ایران پس از دریافت خون اهدایی، هپاتیت B و C را چك می كند و به این ترتیب افراد ناقل بیماری شناسایی می شوند.
معاون وزیر بهداشت بیان كرد: افرادی كه امكان اهدا خون را ندارند با یك آزمایش می توانند این بیماری را شناسایی كرده و مسیر درمان آن را طی كنند.
وی به گروهای پرخطر این بیماری اشاره كرد و گفت: معتادان تزریقی، بیماران خونی مانند هموفیلی و تالاسمی، حجامت غیربهداشتی و افرادی كه خالكوبی می كنند، در معرض ابتلا به این بیماری هستند.
ملك زاده به قمه زنی اشاره كرد و گفت: افرادی كه قمه زنی می كنند از گروه های پرخطر ابتلا به بیماری هپاتیت هستند. دندانپزشكی تجربی هم می تواند محلی برای انتقال این بیماری باشد.
معاون وزیر بهداشت به افرادی كه با اشیا نوك تیز سروكار دارند نیز توصیه كرد كه به شدت مراقب باشند تا آسیبی به دست یا سایر نقاط بدن آنها وارد نشود تا در معرض ابتلا به این بیماری قرار نگیرند.
وی به موثر بودن طرح واكسیناسیون هپاتیت B در كشور اشاره كرد و گفت: نوزدان واكسینه شده دارای ایمنی كامل در مقابل هپاتیت هستند.
دكتر ملك زاده متوسط هزینه درمان یك فرد مبتلا به هپاتیت در كشورهای اروپایی و آمریكا را حدود 70 هزار دلار اعلام كرد و گفت: این هزینه در ایران حدود 100 دلار است كه برای یك دوره درمان 6 ماهه هزینه می شود.
وی ایران را جزو پاك ترین كشورها از لحاظ ابتلا به هپاتیت C دانست و گفت: در ایران ابتلا به این بیماری كمتر از نیم درصد است اما شیوع این بیماری در مصر حدود 30 درصد و در آذربایجان نزدیك به 20 درصد است.
ملك زاده به درمان موفق هپاتیت های B و C در كشور اشاره كرد و گفت: این اقدام با داروهای با كیفیت ایرانی انجام می شود.
معاون وزیر بهداشت گفت: در سال 94 در كشور 5 هزار و 150 نفر براثر ابتلا به سیروز كبدی جان خود را از دست داده اند كه از این تعداد هزار و 650 نفر مبتلا به هپاتیت B ، هزار و 100 نفر دچار هپاتیت C و هزار 500 نفر چاق و مبتلا به كبد چرب بودند.

** پاسخ 98 داروهای ایرانی به درمان هپاتیت C
دبیر علمی هفته سلامت گوارش به تولید داروهای خوراكی ایرانی برای درمان هپاتیت C اشاره كرد و گفت: درمان این بیماری با داروهای ایرانی تقریبا 98 درصد پاسخ داده است.
دكتر حسین پوستچی در ادامه این نشست خبری افزود: هرچند هپاتیت C واكسن ندارد اما با تولید داروهای جدید اتفاقات خوبی در درمان این بیماری رخ داده است.
وی با اشاره به اینكه معتادان تزریقی رایگان درمان می شوند، گفت: اولویت ما درمان این افراد است تا زنجیره انتقال بیماری هپاتیت C را متوقف و كنترل كنیم.
دبیر علمی هفته سلامت ادامه داد كه این طرح به صورت آزمایشی در برخی زندان ها اجرا شده است.
عضو كمیته علمی هفته سلامت گوارش نیز به اجرای طرح ریشه كنی هپاتیت C در بیماران مبتلا به ایدز اشاره كرد و گفت: این طرح در بین 200 نفر مبتلا به بیماری های ایدز و هپاتیت C اجرا شده كه موفقیت خوبی داشته است.
دكتر شاهین مرآت افزود: این طرح طی چند ماه آینده به حدود 2 هزار نفر گسترش پیدا می كند تا زمینه ریشه كنی هپاتیت C در كشور فراهم شود.
هپاتیت به معنی التهاب در پارانشیم كبد است و به دلایل مختلفی می‌ تواند ایجاد شود كه بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. از عواملی كه ایجاد هپاتیت می‌كنند می‌توان به افراط در مصرف الكل، اثر برخی داروها، آلودگی به باكتری و هم‌چنین ویروس اشاره نمود. هپاتیت ویروسی منجر به عفونت كبدی می شود.
عامل بیماری هپاتیت یك ویروس است و در ابتدا می‌تواند مثل یك سرماخوردگی بروز نماید؛ ولی بیماری مزمن هپاتیت 'C' بر عكس سرماخوردگی معمولی به دلیل از كار افتادن كبد و مشكل بودن درمان می‌تواند حیات بیمار را تهدید كند.
بیشتر مبتلایان به هپاتیت از نوع C و B علائمی ندارد. برخی از این بیماران علائم سرشتی عفونت ویروسی را نشان می‌دهند از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی كبدی بروز می‌كند كه شامل تورم شكم، اندامها، یرقان و خونریزی‌های گوارشی و … است.
هفته سلامت گوارش از امروز 15 اردیبهشت ماه تا 21 اردیبهشت با تاكید بر بیمارهای هپاتیت های ویروسی B و C برگزار می شود.
1201**1440
۰ نفر