سيد مجيد موسوي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در خصوص وضعيت توليدات كشاورزي، افزود: اقلام كشاورزي اعم از محصولات زراعي، باغي و دامي و فرآورده هاي آن از گذشته تا كنون با نوسانات زياد جزء اقلام صادراتي كشور محسوب مي شوند كه از مهم ترين اين اقلام، محصولات زراعي شامل سبزي و صيفي و محصولات جاليزي و برخي گياهان دارويي و زعفران است.
وي همچنين از جمله محصولات باغي را پسته، خرما، سيب و انارو كشمش و محصولات دامي شامل روده و سالامبور و در مواقعي مرغ و تخم مرغ و دام سبك عنوان كرد و اظهار داشت: بايد شرايطي را فراهم كرد كه جايگاه كشورمان در صادرات محصولات كشاورزي نسبت به گذشته بهتر شود.
وي به مشكلات پيش روي صادرات اشاره كرد و گفت: يكي از الزامات صادرات محصولات كشاورزي توجه به كيفيت و استانداردهاي بين المللي، بازاريابي، برند سازي و تامين مستمر سفارشات است.
موسوي بيان داشت: از طرفي توليدكننده خوب به طور حتم صادر كننده خوب محسوب نمي شود و نياز داريم كه شركت هاي صادراتي كه به دانش روز مجهز باشند در اين زمينه فعاليت كنند.
وي گفت: محصولات كشاورزي با توجه به ماهيت فساد پذيري جهت صادرات نيازمند كيفيت و بسته بندي مناسب، شبكه حمل و نقل سريع، ارزان و مطمئن مي باشد كه ضروري است شرايطي فراهم شود كه بتوان با اعطاي مشوق هاي لازم از اين بخش مهم و استراتژيك حمايت كرد.
رئيس جهاد كشاورزي البرز در خصوص مشكلات موجود در فرآوري محصولات كشاورزي، عنوان كرد: فرآوري محصولات كشاورزي، مهم ترين راهكار جهت كاهش ضايعات محصولات، افزايش ارزش افزوده و صادرات مطمئن است.
وي ادامه داد: قدم هاي خوبي براي افزايش فرآوري و جلوگيري از خام فروشي محصولات برداشته شده كه تكميل زنجيره توليد و زنجيره ارزش در سايه افزايش با كيفيت فرآوري محصولات كشاورزي است.
موسوي گفت: به همين منظور بايستي در ابتدا سرمايه گذاري در صنايع تبديلي افزايش يابد و پس از آن به دنبال ايده هاي نو در محصولات باشيم.
وي اضافه كرد: همچنين نوسازي صنايع تبديلي و تكميلي، بازار يابي، برند سازي و استقرار صنايع در قطب هاي توليد كشاورزي و سهولت در صدور مجوزهاي مرتبط و حذف عوارض غير متعارف از سرمايه گذاران از مواردي است كه بايد بيشتر به آن توجه كنيم.
وي افزود: در زمينه صادرات قوانين و مقررات بايد به نفع صادركنندگان و در جهت تسهيل و تشويق صادرات باشد و موضوع زمينه يابي صادرات محصولات كشاورزي بايد از اولويت هاي سفراي جمهوري اسلامي در خارج كشور قرار گيرد و مناسبات اقتصادي مناسب شكل گيرد.
موسوي بيان داشت: همچنين ناوگان صادراتي كشور نيازمند بروز رساني و چابك سازي است و خصوصا در عرصه صادرات هوايي و دريايي بايد تجهيز شويم و در كنار اين مسائل بايد به مقوله بسته بندي و داشتن علم بازرگاني نوين و توجه به ايجاد پايانه هاي صادراتي توجه ويژه كرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان البرز در خصوص مشكلات موجود كشاورزان و دلايل تمايل برخي به تغيير كاربري اراضي كشاورزي اظهار داشت: شكي نيست كه فعاليت كشاورزي نسبت به سايرفعاليت ها ريسك و زحمت بيشتري دارد و درآمد آن نسبت به فعاليت هاي واسطه گري و دلالي قابل مقايسه نيست.
وي گفت: تغييرات اقليمي، مشكل آب و شرايط اقتصادي ناپايدارشرايط دشواري را براي كشاورزان بوجود آورده است و در كنار اين مسائل شاهد هستيم كه در برخي استان هاي مهاجر پذير در سايه توسعه حريم شهرها، قيمت اراضي كشاورزي جهت تبديل به پديده باغ ويلا به شدت رشد كرده است و اين موضوع كشاورز را ترغيب به فروش اراضي و تغيير كاربري مي كند.
موسوي اضافه كرد: همچنين قوانين ارث در كشور موجب كوچكتر شدن سطح اراضي و غير اقتصادي شدن توليد در اين اراضي مي شود و تمام اين عوامل دست در دست هم داده تا با چالش بزرگ تغيير كاربري اراضي روبرو شويم هر چند كه هنوز كشاورزان واقعي رنج كار پر مشقت كشاورزي را به درآمد كم زحمت تغيير كاربري ترجيح داده اند.
استان البرز داراي حدود 75 هزار هكتار اراضي زراعي و باغي است.
6156
رييس جهادكشاورزي البرز:
رويكرد صادرات در توليد محصولات كشاورزي مدنظر قرار گيرد
۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۲:۵۸
کد خبر:
82906592
كرج- ايرنا- رييس سازمان جهاد كشاورزي استان البرز با بيان اينكه بخشي از توليدات كشاورزي فقط با نگرش تامين نياز داخل صورت مي گيرد، گفت: توليد اين محصولات رويكرد صادرات محور ندارد.