به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، محققان روسي براي بهبود زاويه نمايش از پليمرهاي كريستال مايع استفاده كردند كه متشكل از مولكول هاي بلند پليمري با قابليت تغيير جهت هستند.
پليمر مورد استفاده در اين تحقيقات پلي دي ان آلكيلسيلوسان نام دارد. هرمولكول اين پليمر يك زنجيره بلند است كه در آن اتم هاي سيليكون و اكسيژن جايگزين شده اند و اتم هاي سيليكون دو زنجيره متقارن هيدروكربني را به آن متصل كرده است.
محققان دريافتند با اضافه كردن يك گروه متيلن به اين زنجيره هاي جانبي مي توانند جهت كريستال مايع را تغيير دهند. اين ويژگي مي تواند منجر به بهود زاويه ديد در نمايشگرهاي مبتني بر فناوري LCD شود. براي اين منظور از يك فناوري پيشرفته استفاده مي شود تا جهت پيكسل هاي يكي از رنگ هاي نمايشگر در راستاهاي مختلف تغيير كند. در نتيجه وقتي كاربر نمايشگر را از زاويه حاد مشاهده مي كند، پيكسل ها رنگ يكديگر ا تقويت كرده و تصويري با وضوح بيشتر و رنگ شفاف تر به نمايش مي گذارند.
محققان اميدوارند در آينده نزديك بتوانند اين فناوري را با هزينه اي كم تر و فرآيندي ساده تر وارد خط توليد نمايشگرهاي مبتني بر كريستال مايع كنند. گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه ACS Macro Letters منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تهران – ايرنا - يك گروه بين المللي از محققان براي اولين بار به مطالعه ساختار و مكانيزم جهت گيري كريستال مايع پرداختند و راهكار جديدي را براي تعيين جهت كريستال مايع ابداع كردند كه امكان ساخت نمايشگرهايي LCD با زاويه بازتر را فراهم مي كند.