۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۴:۰۳
کد خبر: 82915142
T T
۰ نفر
جزئیات امتیازها برای ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده اعلام شد

تهران- ایرنا- مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری گفت: با اعمال تخفیف دستگاه های اجرایی، هزینه تمام شده ساخت وساز برای توسعه گران و سازندگان مسكن در طرح بازآفرینی شهری (مناطق فرسوده) 20 تا 25 درصد كمتر از سایر مناطق است.

به گزارش ایرنا، «هوشنگ عشایری» روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: تخفیف در صدور پروانه ساختمانی و انشعابات خدمات عمومی از جمله آب، برق، گاز و تخفیف در صدور سند ملكی و بیمه كارگران ساختمانی از مهمترین عوامل كاهش هزینه های ساخت و ساز در بافت های فرسوده شهری است.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینكه طرح بازآفرینی شهری یك مساله مهم اجتماعی - اقتصادی و نهادی است، ادامه داد: دولت در طرح بازآفرینی شهری تاكنون 50 هزار تسهیلات 50 میلیون تومانی به متقاضیان پرداخت كرده است.
به گفته وی، قرار است در این طرح سالیانه بیش از 100 هزار واحد مسكونی در بافت های فرسوده شهری نوسازی شود.
عشایری از تغییر نام «شركت عمران و بهسازی شهری» به «شركت بازآفرینی شهری» خبرداد و گفت: تغییر نام این شركت در هیات دولت مصوب و بتازگی معاون اول رئیس جمهوری آن را ابلاغ كرد.
وی افزود: از این پس، سیاستگذاری و برنامه ریزی احیای بافت های فرسوده شهری كه دغدغه اصلی دولت تدبیر و امید است با نظارت شركت بازآفرینی شهری در 2 هزار و 700 محله در بافت های میانی در 9 بُعد كالبدی و غیركالبدی عملیاتی خواهد شد.
مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری با بیان اینكه برنامه بازآفرینی شهری در محله های هدف اجرایی نمی شود، مگر اینكه ساكنان محلات در آن مشاركت جمعی داشته باشند، گفت: روح برنامه بازآفرینی شهری مشاركت مردمی است و در این طرح دولت، شهرداری ها، بخش خصوصی، ساكنان محله و توسعه گران ركن اصلی آن را تشكیل می دهند.
عشایری افزود: با توجه به تغییر نام این شركت و ابلاغیه دولت، این شركت به عنوان سیاستگذار و برنامه ‌ریز جریان بازآفرینی در محلات ناكارآمد شهری در پنج بافت تاریخی، بافت میانی، سكونتگاه‌های غیررسمی، حاشیه شهرها با پیشینه روستایی و نقاط ناهمگون شهری اقدام های لازم را برعهده خواهد داشت.
وی با اشاره به وسعت بافت های فرسوده شهری در كشور گفت: بیش از 10 میلیون نفر در 1334محله در 543 شهر و در مساحتی به وسعت 66 هزار هكتار از اراضی شهری زندگی می كنند و سطح زندگی آنها از میانگین شهری پایین است و باید در یك فرآیند 10 تا 12 ساله همه این بافت های نوسازی شوند.
مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری بیان كرد: طبق برنامه ریزی ستاد بازآفرینی شهری برای نوسازی هر محله 90 میلیارد تومان مورد نیاز است تا بتوانیم پس از نوسازی هر محله سطح زندگی ساكنان آن را به میانگین كیفیت زندگی در آن شهر برسانیم.
عشایری تصریح كرد: طبق برنامه سالیانه 100 هزار واحد مسكونی باید در محلات هدف نوسازی و بهسازی شود كه دولت در این میان موظف به ارتقای خدمات روبنایی و زیربنایی از جمله مراكز آموزشی، ورزشی، درمانی و فرهنگی آن است.
معاون وزیر راه وشهرسازی افزود: برای اجرای طرح بازآفرینی شهری در 1334 محله به بیش از 123 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و باید برای احیای هر بافتی 25 هزار میلیارد تومان هزینه شود.
مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری یادآور شد: برای اجرای برنامه بازآفرینی شهری در 270 محله، سالیانه دولت هشت هزار میلیارد تومان، شهرداری هفت هزار میلیارد تومان و بخش خصوصی 10 هزار میلیارد تومان را تامین مالی خواهند كرد.
به گفته عشایری، در این راستا به دولت پیشنهاد كردیم علاوه بر تامین هشت هزار میلیارد تومان، 1500 میلیارد تومان دیگر برای خدمات روبنایی و زیربنایی و 2500 میلیارد تومان به عنوان وجوه اداره شده برای حمایت از سازندگان مسكن در اختیار برنامه ملی بازآفرینی قرار دهد تا با استفاد از این منابع مالی بتوانیم برنامه بازآفرینی شهری را سرعت دهیم.
وی بیان كرد: با توجه به دستور مستقیم رئیس‌ جمهوری و طبق ماده 6 قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسكن تمام اراضی متعلق به دولت در این بافت ها در اختیار شركت بازآفرینی شهری قرار گرفته تا به تدریج با واگذاری آن به توسعه گران فرآیند نوسازی بافت های فرسوده شهری بیش از پیش عملیاتی شود.
مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری افزود: در مرحله نخست در 21 شهر و 21 محله 60 هزار مترمربع زمین به جز شهر تهران آماده واگذاری شده تا توسعه گران بخش خصوصی با سرعت عمل بیشتری وارد اجرایی شدن این طرح در كشور شوند، ضمن اینكه اراضی دولتی در این بافت ها بدون نرخگذاری اولیه به عنوان آورده دولت در اختیار توسعه گران قرار می گیرد.
وی با بیان اینكه در تهران نیز 12 محله برای نوسازی بافت های فرسوده شهری شناسایی شده است، گفت: برای نوسازی این محلات اكنون 20 شركت حائز شرایط لازم شناخته شده اند و اكنون یكی از این شركت ها كار خود را در محله سیروس تهران آغاز كرده است.
عشایری با اشاره به میزان اشتغالزایی برنامه بازآفرینی شهری اظهار داشت: ساخت هر واحد 80 متری برای 2.5 نفر شغل ایجاد می كند و اگر 100 هزار واحد مسكونی در بافت های فرسوده شهری ساخته شود سالیانه برای 250 هزار نفر شغل ایجاد می شود.
اقتصام**1108** 2023
۰ نفر