سعيد دوستاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: وجود اقوام مختلف در شهرستان فرديس يك فرصت مناسب براي ايجاد صنعت گردشگري و ارائه صنايع دستي كل كشور در بازارچه صنايع دستي فرديس استان البرز است.
وي ادامه داد: اين ظرفيت ها كه در هيچ استان كشور وجود ندارد در راستاي توسعه و رونق اقتصادي تاثير بسزايي خواهد داشت.
وي اظهار داشت: در اين بازارچه دائمي ضمن ايجاد شغل و درآمدزايي، الگوها و برندهاي شاخص صنايع دستي و گردشگري استان البرز مورد استفاد قرار گرفته است.
دوستاني ايجاد فضاي كسب و كار براي بانوان ضروري دانست و عنوان كرد: با توجه به منويات مقام معظم رهبري و شعار امسال حمايت از كالاي ايراني ، نقش و اهميت بانوان در عرصه هاي مختلف اجتماعي و نيز تحكيم بنيان خانواده بايد بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
دوستاني گفت: رشته هاي صنايع دستي فعال در بازارچه : شيشه گري حرارت مستقيم (لمپ و وركينگ) ، ساخت اشياء تزئيني و كاربردي بوسيله حرارت و شيشه هاي بورسيلكاتي ،آموزش و بافت انواع گليم و جاجيم و ورني با الياف طبيعي توليد كيف و مصنوعات چرمي ،سفال و سراميك، توليد مصنوعات چرمي مي باشد.
رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان فرديس گفت: ساخت سازهاي سنتي ايراني و آموزش سنتور و آواز،خراطي و منبت قطعات نفيس چوبي ،توليد و عرضه محصولات فرش و گليم و مصنوعات مرتبط با آن،طراحي و توليد قطعات كاربردي و تزئيني لعاب دار سراميكي و توليد كيف هاي گليمي از ديگر رشته هاي صنايع دستي در اين بازارچه است.
وي از ديگر رشته هاي صنايع دستي در اين بازارچه را توليد انواع محصولات سراميكي (گلدان ، جا شمعي و محصولات كاربردي و تزئيني، تراش شيشه، مس گري، خمكاري سنتي فلزات و مينا كاري شيشه برشمرد.
دوستاني شناسايي كليه هنرمندان رشته هاي صنايع دستي شهرستان و تشكيل تعاوني صنايع دستي جهت برگزاري نمايشگاه هاي صنايع دستي و شركت در نمايشگاههاي ملي و بين المللي،ايجاد كارگاههاي آموزشي جهت آموزش رشته هاي مختلف صنايع دستي به هنرجويان،تجهيز بازارچه صنايع دستي از نظر لوازم مورد نياز جهت رشته هاي مختلف صنايع دستي، تامين اعتبار ملي در صورت عقد قرارداد سه ساله براي مرمت ، نگهداري و ساماندهي فيزيكي بازارچه از برنامه هاي آيينده ميراث فرهنگي شهرستان دانست.
وي همچنين به ايجاد وب سايت براي بازارچه جهت معرفي و عرضه و محصولات، بازديد هاي دوره اي دانش آموزان و دانشجويان جهت آشنايي آنها با هنرهاي سنتي،تلاش براي دريافت اعتبار و ارائه تسهيلات بانكي قرض الحسنه(كم بهره) به هنرمندان،صدور پروانه و كارت شناسايي انفرادي و كارگاهي و يا تمديد مجوزهاي صادره براي هنرمندان و انتشار برشور وكتابچه در راستاي معرفي و ارائه فعاليت هاي آنها به صورت ساليانه از ديگر برنامه هاي اين اداره در سال 97 عنوان كرد.
وي افزود: بازارچه صنايع دستي با اهداف نامگذاري سال جاري به عنوان سال توليد و حمايت از كالاي ايراني و تاكيد مقام معظم رهبري بر ايجاد اشتغال و حمايت از كارگاههاي توليد داخلي، اين اداره با حمايت و پشتيباني از هنرمندان و صنعتگران حوزه صنايع دستي و هنرهاي سنتي در راستاي بهبود ، تقويت و رونق كارگاههاي صنايع دستي بازارچه مشكين دشت ، نهايت تلاش با مساعدت ادارات و نهادهاي دولتي و غير دولتي را در اولويت كاري خود قرار مي دهد.
وي گفت: ايجاد اشتغال و رونق اقتصادي با افزايش توليد صنايع دستي،آموزش و بكار گيري جوانان علاقه مند به صنايع دستي،توليد محصولات صنايع دستي با بالاترين كيفيت و ارزانترين قيمت،عرضه و فروش محصولات در بازارچه و نمايشگاههاي شهرستاني ، استاني و ملي،صدور محصولات توليدي صنايع دستي بازارچه به ساير استانها و خارج از كشور،تدوين شناسنامه هر يك از صنايع دستي بومي و احياء آن،ايجاد انگيزه و حمايت از سرمايه گذاران بخش خصوصي صنايع دستي وبررسي تهديدها و تبديل آن به فرصت هاي قابل بهبود و توسعه صنايع دستي از ديگر اهداف اين اداره مي باشد.
بازارچه دائمي صنايع دستي مشكين دشت فرديس با مساحت 1000 متر مربع و تعداد 37 غرفه درخيابان شهيد طباطبايي ، خ مدرس واقع شده و در حال حاضر تعداد 30 نفر از هنرمندان در آنجا مشغول فعاليت هستند و در صورت برنامه ريزي و مديريت هدفمند ، قابليت اشتغالزايي حدود 200 نفر بطور مستقيم را دارد.
در پايان از فرماندار ،امام جمعه شهرستان و اعضاي شوراي شهر و شهردار مشكين دشت در راستاي حمايت و تعامل انجام شده جهت ايجاد و تداوم فعاليت اين هنرمندان قدرداني و تشكر كرد.
7413/1535
كرج-ايرنا- رييس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري فرديس گفت: ايجاد بازارچه دائمي صنايع دستي فرصتي براي رونق اقتصادي و توانمندسازي بانوان در مشكين دشت اين شهرستان است.