۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۸:۲۳
کد خبر: 82915491
T T
۰ نفر
سالانه 1500 نوزاد ناشنوا در كشور متولد مي شود

تهران- ايرنا- مدير عامل بنياد بخشش گفت: هر سال 1500 نوزاد ناشنوا در كشور متولد مي شود. اين نوزادان با استفاده كاشت حلزون شنوايي خود را به دست مي آورند اما بسياري از خانواده هاي اين افراد توانايي مالي براي كاشت حلزون ندارند.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا از روابط عمومي بنياد بخشش، محمد اجل لوئيان افزود: تمام كودكان كاشت حلزون شده اي كه به دليل مشكل در تامين هزينه‌هاي تعمير و تعويض قطعات دستگاه دوباره دچار ناشنوايي شده بودند با حمايت مالي افراد خير توانسته اند مجددا به شنوايي خود را به دست آورند.
به گفته وي، تعداد كاشت هاي حلزون افزايش يافته و با توسعه مراكز پروتز اعتباراتي خوبي در رديف بودجه براي كاشت حلزون ديده شد و اين روند با كمك مجلس شوراي اسلامي و دولت به جايي رسيد كه از سال 90 تاكنون حدود 1100 عمل كاشت در سال در كشور انجام شده است.
اجل لوئيان افزود: كشور تا پايان سال 95 در كاشت حلزون مواليد عقب ماندگي نداشت اما در سال 96 بنا به دلايل مختلفي تعداد كاشت حلزون شنوايي كاهش يافت و به حدود 750 مورد رسيد و 500 كاشت ديگر به نسبت افراد ناشنوا در كشور عقب هستيم.
وي عنوان كرد: در كشور ما دولت پروتز را كه 40 ميليون تومان قيمت دارد به صورت مجاني در اختيار بيماران قرار مي دهد. اين موضوع بايد به مردم اطلاع رساني شود و با هزينه‌هاي بستري حدود 50 ميليون تومان براي يك پكيج كاشت حلزون صرف مي‌شود.
اجل لوئيان گفت: افراد نيازمند به كاشت حلزون اقشار متوسطي هستند كه با زحمت مي‌توانند سهم خودشان را كه مبلغ 6 ميليون تومان براي كاشت حلزون فرزندانشان است تامين كنند.
وي با اشاره به اينكه 20 درصد از خانواده‌هاي كودكان نيازمند كاشت حلزون افراد ضعيفي هستند كه قادر به پرداخت 6 ميليون تومان سهم هزينه خود نيستند، عنوان كرد: دلايل ناشنوايي در كودكان 50 درصد ژنتيكي،20 درصد نامعلوم يا همان ژنيتيكي است و بقيه دلايل ديگر دارد.
اجل لوئيان با بيان اينكه بيمه‌هاي تكميلي و پايه يك ريال به موضوع كاشت حلزون براي كودكان ناشنوا اختصاص نمي دهند، گفت: خانواده هايي كه براي كاشت حلزون نيازمند كمك هستند بيمه تكميلي ندارند و سازمان هاي مردم نهاد بايد در اين زمينه ورود كنند.
وي با بيان اينكه نيازمند حمايت و مشاركت خيران در زمينه كاهش جمعيت ناشنوا در كشور هستيم، عنوان كرد: عمده ترين كار پيشگيري از ازدواج‌هاي فاميلي است و در اين مورد نيازمند فرهنگ سازي هستيم. 
اجتمام* 3377 * 3063
۰ نفر