به گزارش خبرنگار ايرنا؛ شهرداري كرمانشاه مسئوليت جمع آوري زباله هاي شهر را به شركت 'خدمات شهري نوين كرمانشاه' سپرده است.
كوروش شيرزادي مدير اين شركت درباره كمبود مخازن زباله به خبرنگار ايرنا گفت: در برخي كوچه ها كه در گذشته با 30 خانوار يك مخزن زباله داشته است اكنون با 80 خانوار هم تنها همان يك مخزن را دارد.
ساكنان برخي محله هاي حاشيه رودخانه آبشوران هم به اين دليل كه به سطل زباله دسترسي ندارند، آشغال و پسماندهاي خود را درون اين رودخانه مي ريزند.
رودخانه قديمي آبشوران از چشمه هاي سراب قنبر در جنوب شهر كرمانشاه آغاز شده و با عبور از بسياري محلات شهر به رودخانه قره سو مي ريزد.
** مشكل جاماندن زباله هاي اطراف مخازن
در برخي از محلهها، خودروهاي جمع آوري زباله تنها اقدام به تخليه مخزن ميكنند و آشغال هاي اطراف آن را كه گاه بيشتر از محتواي مخزن است، جا مي گذارند.
شيرزادي در اين باره گفت: اين مشكل زماني پيش مي آيد كه برخي خودروهاي ما به علت نقص فني قادر به خدمت رساني نيستند و به دليل كمبود خودروي مكانيزه، ساير خودروها مجبورند تنها مخزن را تخليه كنند تا فرصت لازم براي مراجعه به همه محلات را داشته باشند.
او در عين حال افزود: در اين مواقع شركت خدمات شهري از شهرداري مناطق درخواست ميكند كه زباله هاي اطراف مخازن را به وسيله پاكبان هاي خود پاكسازي كنند.
** ضربه زباله گردها به شهر و شهرداري
البته به اعتقاد شيرزادي يكي از مهمترين علل پخش شدن زباله ها در اطراف مخازن، زباله گردهايي هستند كه براي يافتن زباله هاي قابل فروش، اقدام به تخليه و واژگون كردن مخازن مي كنند.
او افزود: اين اقدام زبالهگردها ضربه بزرگي به شهرداري و شهر مي زند و مقابله با آنان هم براي شهرداري ممكن نيست و ابزارش در اختيار دادستاني يا نيروي انتظامي است.
آنچنان كه آرش رضايي، شهردار كرمانشاه در بهمن 96 عنوان كرد: زباله گردها با جمع آوري زباله هاي قابل بازيافت روزانه بيش از 400 ميليون ريال به شهرداري ضرر مي زنند زيرا شهرداري بابت فروش ضايعات پلاستيكي و فلزي و ساير موارد از شركت بازيافت پول دريافت مي كند.
زباله گردها براي يافتن ضايعات در مخازن و كيسه هاي زباله، آنها را به هم مي ريزند و گاه سطل هاي آشغال را زير و رو مي كنند؛ با اين كار تا فاصله چند متري سطل ها مملو از زباله و شيرابه هاي آن مي شود و جدا از به هم ريختن نماي شهر، پراكنده شدن بوي بد، رشد حشرات و ميكروب ها و به خطر افتادن بهداشت محلات به ويژه در فصل گرما را در پي دارد.
** كرمانشاهي ها چقدر زباله توليد مي كنند؟
مدير خدمات شهري نوين كرمانشاه همچنين عنوان كرد كه اكنون شهروندان مي توانند در هر زماني كه بخواهند زباله هاي خود را بيرون بگذارند تا نيروهاي ما در سه شيفت هشت ساعته آنها را جمع آوري كنند.
شركت خدمات شهري 39 خودروي جمع آوري مكانيزه زباله دارد و روزانه 600 تن زباله از هشت منطقه شهر كرمانشاه جمع آوري مي كند كه به گفته شيرزادي پس از تحويل به شركت بازيافت، 85 درصد از زباله ها بازيافت مي شود.
به گفته او خودروهاي مكانيزه 88 درصد از كل زباله هاي شهر را جمع آوري مي كنند و 12 درصد ديگر به وسيله ساير پيمانكارهاي بخش خصوصي جمع آوري مي شود زيرا مراجعه خودروهاي مكانيزه به برخي محلات ممكن نيست.
آنچنان كه شيرزادي گفت، ميانگين توليد زباله در شهر كرمانشاه از ميانگين كشوري بيشتر است زيرا هيچ محدوديتي براي توليد زباله نيست و شهروندان در هر زماني كه بخواهند مي توانند زباله هايشان را در كوچه بگذارند اما در شهري مانند اصفهان در هر 24 ساعت تنها يك بار زباله ها جمع آوري مي شود و شهروندان تنها بين ساعت 21 تا 23 مي تواند زباله را بيرون از منزل بگذارند.
مدير خدمات شهري نوين كرمانشاه از شهروندان خواست كه همكاري بيشتري در كاهش توليد زباله، تفكيك و بيرون گذاشتن آن داشته باشند و در شرايط فعلي اگر شب ها زباله هايشان را بيرون بگذارند جمع آوري آن راحت تر است.
شيرزادي با تاكيد بر اهميت و ضرورت تفكيك زباله از مبدا گفت: بايد براي تبليغ و ترويج اين كار فرهنگسازي صورت گيرد تا شهروندان با تفكيك زباله، آنها را در اختيار خودروهاي شركت بازيافت كه به در خانه ها مراجعه ميكنند، قرار دهند.
توليد طلاي كثيف (زباله و پسماند خانگي) در شهر كرمانشاه بيش از 600 تن در روز است كه اين رقم در روزهاي پاياني و آغازين سال به مرز 900 تن هم مي رسد.
نزديك به يك ميليون نفر از جمعيت 2 ميليون نفري استان در شهرستان كرمانشاه زندگي مي كنند.
7444/3033
كرمانشاه- ايرنا- يكي از تهديدات جدي محيط زيست و بهداشت شهر كرمانشاه، زباله هايي است كه به خوبي جمع نمي شوند يا مخزني براي جمع آوري آنها وجود ندارد.