خبرگزاری 'آسوشیتدپرس' به تازگی در گزارشی به تشریح دیدار و مصاحفه 'بنیامین نتانیاهو' نخست وزیر رژیم صهیونیستی و 'یوسف العتیبه' سفیر امارات در رستورانی در واشنگتن پرداخته است.
ماجرا از این قرار بوده كه سفیر امارات در ماه مارس گذشته، حین میزبانی ضیافتی در رستوران 'كافه میلانو' شهر واشنگتن متوجه حضور نتانیاهو و همسرش در این رستوران می شود و پس از آگاهی از این موضوع، از نخست وزیر رژیم صهیونیستی دعوت می كند، به جمع دیگر میهمان از جمله سفیر بحرین در آمریكا بپیوندند كه این دعوت از سوی نتانیاهو پذیرفته می شود.
آسوشیتدپرس در گزارش خود، به نقل از چند مهمانی كه در این ضیافت حضور داشتند، گزارش داده كه نتانیاهو به سئوال های برخی خبرنگاران پاسخ داده و پرونده هسته ای ایران، محور گفت و گوی حاضران در این ضیافت بوده است.
** از كمپ دیوید تا اعلام برادری با رژیم صهیونیستی
سابقه برقراری رابطه و صلح میان كشورهای عربی با رژیم صهیونیستی به 17 سپتامبر سال 1978 میلادی و انعقاد پیمان 'كمپ دیوید' باز می گردد.
پیمان كمپ دیوید پس از 12 روز مذاكره مخفی، با میانجی گیری 'جیمی كارتر' رییس جمهوری وقت آمریكا از سوی 'انور سادات' و 'مناخم بگین' رییس جمهوری مصر و نخست وزیر رژیم صهیونیستی امضا شد.
مصر با امضای این پیمان و پذیرش مفاد اصلی آن یعنی به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و تاسیس سفارت این رژیم در قاهره، به عنوان نخستین كشور عربی بود كه شاه راهی را برای سایر كشورهای عربی به منظور كاهش تنش و برقراری روابط با تل آویو افتتاح كرد.
سایر كشورهای عربی نیز كه احساس می كنند، 'دیر' پای در جاده هموار آشتی با رژیم صهیونیستی گام گذاشته اند، اما ظاهرا قصد دارند 'زود' این مسیر را طی كنند.
گرچه كشورهای عربی به خاطر اندك احترام به آرمان فلسطین و هراس از افكار عمومی كشورهای مسلمان، همواره گام های با طمانینه برای عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی برداشته اند، اما این روند در سال های اخیر شتاب گرفته و مقامات این كشورها از جمله امارات دیگر ابایی از اعلام برقراری روابط با تل آویو در عرصه های مختلف از جمله سیاسی، امنیتی، نظامی و ورزشی نداشته و حتی پا را فراتر از آن گذاشته و از این رژیم به عنوان 'برادر' یاد كردند.
اعلام رسمی پیوند 'خویشاوندی' امارات با رژیم صهیونیستی سال گذشته برای نخسین بار از زبان ژنرال 'عبدالله محمد الهاشمی' معاون وزیر دفاع امارات شنیده شد.
این ژنرال اماراتی در گفت وگو با خبرگزاری آمریكایی «دیفنس اند ایر اسپیس» و در پاسخ به این سئوال كه آیا افزایش توان نظامی امارات، تهدیدی برای رژیم صهیونیستی است، تصریح كرد: روابط بین ابوظبی و تل آویو، 'برادرانه' است و آمریكا مانند 'برادر بزرگتر' نمیگذارد بین ما درگیری صورت بگیرد.
اما تعارف خشك و خالی برای نشان دادن روابط صمیمی امارات و رژیم صهیونیستی كفایت نمی كرد و سفر محرمانه نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی به امارات، به گرمای ملایم روابط ابوطبی و تل آویو حرارتی دو چندان بخشید.
روزنامه فلسطینی 'المنار' اوایل سال جاری میلادی در گزارشی از سفر محرمانه نتانیاهو به ابوظبی و دیدار وی با 'محمد بن زاید آل نهیان' ولیعهد ابوظبی و رئیس سازمان اطلاعات این كشور خبر داد.
بر اساس گزارش المنار، در توقف سه ساعته نتانیاهو در ابوظبی، رئیس شورای امنیت ملی و رئیس سازمان جاسوسی خارجی رژیم صهیونیستی (موساد) و دو نفر از مشاوران نخست وزیر این رژیم، وی را همراهی می كردند.
دیدارهای مخفیانه نتانیاهو با ولیعهد ابوظبی در سال جاری میلادی گرچه به تازگی افشا شده، اما این 'رشته' پیوند 'سر' دراز در گذشته و سال های قبل دارد.
روزنامه صهیونیستی 'هاآرتص'، آبان سال گذشته در گزارشی پرده از دیدار سری نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ولیعهد ابوظبی برداشت و اذعان كرد كه این دیدار در 28 سپتامبر سال 2012 میلادی در محل اقامت نتانیاهو در نیویورك صورت پذیرفته است.
نتیجه این دیدار پنهانی، بسط و تقویت همكاری در زمینه های مختلف بود كه نخستین ثمره آن با حضور امارات در مانور نظامی مشترك آمریكا، انگلیس، رژیم صهیونستی و یونان در سال گذشته چیده شد.
امارات در این مانور نظامی مشترك كه به مدت سه روز با رمز 'اقدام آگاهی' برگزار شد، هواپیمای جنگنده 'اف 16' خود را با جنگنده های رژیم صهیونیستی به پرواز در آورد.
همكاری نظامی و امنیتی ابوظبی و تل آویو محدود به حضور در مانورهای مشترك نشد و درآمدهای سرشار نفتی امارات، تاجران صهیونیستی را برای فروش سلاح به این كشور به طمع انداخته است.
پایگاه خبری 'عربی 21' بهمن سال گذشته در گزارشی با استناد به روزنامه صهیونیستی 'معاریو' نوشت: 'یوسی میلمان' كارشناس امور اطلاعاتی رژیم صهیونیستی و مفسر سیاسی گفته است كه دو شركت اسرائیلی 'البیت' و 'گایروناتكس' تولید كننده هواپیماهای بدون سرنشین، مشغول مذاكره برای فروش این هواپیماها به امارات هستند.
به گفته میلمان، 'آوی لئومی' كه بیشترین سهام شركت ایزوناتكس را در اختیار دارد، با نفوذترین تاجر رژیم صهیونیستی در ابوظبی است.
وی افزود: 'شاحر كروویتس' دیگر تاجر رژیم صهیونیستی و'رولاند لیند' شریك یهودی وی از آفریقای جنوبی نیز در فروش سلاح و قطعات جنگی به امارات سهیم هستند.
این مفسر صهیونیستی به نقل از مجله فرانسوی 'انتلیجنس آنلاین' تصریح كرد: 'آوی لئومی' و 'شاحر كروویتس' اكنون جای 'متی كوخافی' تاجر رژیم صهیونیستی را گرفته اند كه پیش تر نقش اصلی را در رشد و تحكیم روابط امنیتی و نظامی بین ابوظبی و تل آویو ایفا می كرد و به دلیل روابط ویژه ای كه با مقامات اماراتی داشت، توانست قراردادی برای تجهیز ابوظبی به سامانه های دفاعی برای حفاظت از میدان های نفتی امضا كند.
میلمان با اسنتاد به مطالب مجله فرانسوی افزود: كوخافی فرماندهان نظامی سابق رژیم صهیونیستی را كه با وی همكاری می كردند، به عنوان مشاور با هواپیمای شخصی خود ابتدا به قبرس و از آنجا به ابوظبی منتقل می كرد.
این مفسر صهیونیست خاطرنشان كرد كه 'ایتان بن الیاهو' فرمانده سابق نیروی هوایی ارتش رژیم صهیونیستی، شخصا نقش اصلی را در امضای قرارداد بین شركت متعلق به كوخافی با ابوظبی بر عهده داشت.
به اذعان میلمان، مهندسان شركت اسرائیلی البیت متخصص در فنآوری های نظامی، به ابوظبی برای تولید هواپیمای 'بی 250 ' كمك كردند.
پیرو عادی سازی روابط سیاسی، نظامی و امنیتی، امارات و رژیم صهیونیستی، همكاری مشترك خود را به حوزه ورزشی نیز كشانده اند.
رژیم صهیونیستی در ماه گذشته به مناسبت فرارسیدن هفتادمین سالگرد 'روز نكبت' میزبان برگزاری دو رویداد ورزشی مسابقات دوچرخه سواری جهانی با حضور ورزشكاران اماراتی و مسابقه بسكتبال زنان بین بانوان بسكتبالیست اماراتی با زنان بسكتبالیست رژیم صهیونیستی بود.
خرسندی فراوان مقامات رژیم صهیونیستی از حضور ورزشكاران اماراتی در مسابقه دوچرخه سواری در توئیت مقامات رژیم صهیونیستی بروز یافت.
'آفر جنتلمن' سخنگوی نخست وزیر رژیم صهیونیستی در توئیتی ضمن اعلام خوشحالی نتانیاهو از حضور تیم های شركت كننده از سراسر جهان و نیز كشورهای عربی، به نقل از وی نوشت: این پیام بسیار مهمی از شهر ما، اورشلیم (بیت المقدس) شهر صلح است.
همچنین 'یوناتان جونین' مسئول دیپلماسی مجازی بخش عربی در وزارت خارجه رژیم صهیونیستی با استقبال از این اتفاق در توئیتی تصریح كرد: تیم امارات در قدس حضور دارد، امروز بسیاری از تیمهای دوچرخهسواری جهان در مسابقهای كه اسرائیل میزبان آن است، شركت دارند، در راس این تیمها، امارات است.
این مقام رژیم صهیونیستی همچنین افزود: بسیار خوشحالم كه تیم دوچرخهسواری امارات را در این مسابقه میبینم، برای آنها آرزوی موفقیت دارم، همینطور برای تیم بحرین و سایر تیمهایی كه در این دوره شركت كردند.
یك هفته پس از برگزاری مسابقات دوچرخه سواری، تیم های بسكتبال زنان امارات و رژیم صهیونیستی به مصاف هم رفتند، گرچه این مسابقه با شكست تیم اسراییلی همراه شد، اما جونین خوشحالی خود را نسبت به برگزاری این مسابقه این چنین اعلام كرد: ورزش پیروز شد و اسرائیل و امارات دست در دست یكدیگر یك مسابقه بسكتبال را برگزار كردند.
البته همكاری ورزشی میان ابوظبی و تل آویو فقط به حضور تیم های اماراتی در رژیم صهیونیستی محدود نبوده، زیرا بر اساس اسناد منتشر شده از سوی سایت 'ویكی لیكس'، امارات در سال 2010 میلادی، میزبان تیم جودو رژیم صهیونیستی در یك تورنمنت ورزشی بوده است.
به هر روی، روزنامه 'الشرق' پیشتر در گزارشی نوشت: به طور حتم نام سال 2017 در تاریخ به عنوان سال عادی سازی علنی روابط بحرین، عربستان و امارات با رژیم اسرائیل نوشته خواهد شد، در گزارش این روزنامه قطری باید تصریح كرد كه با توجه به شتاب زدگی امارات برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی، به نظر می رسد زمان افتتاح سفارت تل آویو در ابوظبی اكنون به شمارش معكوس افتاده و می توان سال 2018 میلادی را نیز با وقوع 'كمپ دیوید' دیگری بر تارك تاریخ نشاند.
گزارش از: امید غیاثوند
خاورم ** 1071**1651
تهران - ایرنا - مقامات رژیم صهیونیستی و برخی سران كشورهای عربی منطقه از جمله امارات به نظر می رسد دیگر هراسی از علنی كردن روند عادی سازی روابط با یكدیگر ندارند، از این رو با خیالی آسوده قرار ملاقات خود را حتی در رستوران های آمریكایی تنظیم می كنند.