۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۲۰:۵۴
کد خبر: 82921227
T T
۰ نفر
فعال صنعت زنبورداری: تولید عسل باكیفیت، راهگشای صادرات است

تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری كشور گفت: برای صادرات عسل، محصولات جانبی و ایجاد ارزش افزوده برنامه ارتقای كیفیت تولید در دستور كار وزارت جهاد كشاورزی و دفتر سلامت غذا قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «تورج صارمی» امروز (یكشنبه) در آیین گرامیداشت روز جهانی زنبور افزود: معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزی با همكاری سازمان ملی استاندارد به تدوین استانداردها و دستورالعمل های ارتقای كیفی عسل ورود كرده است.
وی كه مدیركل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزی است، یادآوری كرد: با هدف فرهنگ سازی و هدایت مصرف كننده به سمت استفاده از عسل سالم و كیفی، فروشگاه های عرضه در تهران، فارس و آذربایجان شرقی راه اندازی شده است كه محصول آنها پیش از عرضه، آزمایش می شود.

**نقش صندوق های توسعه فعالیت بخش دامپروری
صارمی گفت: با شكلگیری صندوق های توسعه فعالیت بخش دامپروری بویژه صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری كشور زنبورداران می توانند ضمن استفاده از تسهیلات با سود پایین بانكی، نهاده های مورد نیاز را به موقع تامین كنند.
به گفته وی، اتحادیه ها و تشكل های ملی، استانی و انجمن علمی زنبورعسل می توانند با افزایش تولید كیفی در آینده برای توسعه صادرات عسل و محصولات جانبی و ایجاد ارزش افزوده در این بخش برنامه ریزی مناسبی كنند.
وی یادآوری كرد: صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری كشور از سال 1392 با سرمایه اندكی شكل گرفت و اكنون بیش از 22 میلیارد تومان سرمایه ثبتی دارد كه 48 درصد منابع آن از دولت و 52 درصد از سوی بخش خصوصی تامین می شود.
رییس هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری كشور گفت: پارسال از ایستگاه های پرورش و اصلاح نژاد ملكه زنبورعسل در مكان هایی مانند استان گلستان حمایت شد تا از ملكه های اصلاح نژاد شده در سطح تولیدكنندگان و پرورش دهندگان ملكه استفاده شود.
وی ادامه داد: با چنین اقدام هایی در آینده نزدیك می توانیم به شكل بهینه از ظرفیت تولید ملكه های داخلی اصلاح شده بهره مند شویم.

** آمارهای تولید و مصرف عسل در ایران
مدیركل دفتر بهبود تغذیه و جایگاه دام معاونت امور دام وزارت جهاد كشاورزی گفت: ایران با برخورداری از 80 هزار بهره بردار، هشت میلیون كلونی و تولید سالیانه 82 هزار تن عسل رتبه چهارم تعداد كلونی و رتبه هشتم تولید عسل جهان را دارد.
وی اضافه كرد: سرانه سالیانه مصرف عسل برای هر ایرانی به یك كیلوگرم رسیده، در حالی كه این میزان به طور متوسط در دیگر كشورهای دنیا حدود 200 گرم است.
آیین گرامیداشت روز جهانی زنبورعسل امروز (یكشنبه) با حضور «كریستینا رادی» سفیر اسلوونی در تهران، «رائو ماتا» نماینده موقت سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو)، نمایندگان چند سفارتخانه و برخی مقام های ایرانی از بخش دولتی و نهادهای غیردولتی كشاورزی در سفارت اسلوونی برگزار شد.
اسلوونی بیستم دسامبر 2017 (بیست و نهم آذرماه 1396) پس از سه سال پیگیری در سازمان ملل متحد توانست پیشنهاد انجمن زنبورداران این كشور را برای نامگذاری روز جهانی زنبور عسل تحقق بخشد.
این پیشنهاد در كمیته اقتصادی سازمان ملل متحد با حضور نمایندگان 115 كشور از جمله ایران ثبت شد.

اقتصام*9186*1961*