به گزارش ایرنا، شیخ «نبیل قاووق» عضو شورای مركزی حزب الله لبنان در تازه ترین اظهارنظر خود گفت: همانطور كه سعودی ها در انتخابات پارلمانی لبنان دخالت كردند، امروز در مرحله پس از انتخابات، به طور بی سابقه ای در تشكیل دولت نیز مداخله می كنند.
وی افزود: سعودی ها پیش از انتخابات با دخالت در امور حزبی جریان های سیاسی لبنان، در معرفی و ثبت نام نامزدها و حتی تركیب لیست ها سهیم شدند و پس از آن به خرید رای پرداختند؛ و اكنون آنها در تلاش برای تشكیل فراكسیونی در مجلس هستند تا در برابر مقاومت بایستد و سپس آن را تضعیف كند.
این عضو ارشد حزب الله لبنان با اشاره به تمایل علنی و از پیش طرح ریزی شده عربستان سعودی مبنی بر عدم مشاركت و حضور این حزب در دولت جدید لبنان گفت: روزهای پیش رو ثابت خواهد كرد كه رژیم سعودی ناتوان تر و ضعیف تر از آن است كه مانع حضور فعال وزرای حزب الله در دولت آینده باشد.
شیخ قاووق با تكید بر اینكه «حزب الله به شكل قدرتمند، فعال و متوازن در دولت شركت می كند»، خاطر نشان كرد: لبنان، عرصه مناسبی برای تحقق یافتن خواسته های سعودی ها از حساب مقاومت و علیه آن نیست، بلكه كشور ما همچنان در برابر دیكته ها، فشارها و خواسته های عربستان سعودی خواهد ایستاد.
*درج نام رهبران حزب الله در فهرست تروریسم؛ واكنش به نتایج انتخابات
در حالی كه لبنان در آستانه شروع مرحله جدیدی از حیات سیاسی خود است، هفته گذشته آمریكا و 6 كشور عربی عضو شورای همكاری خلیج فارس (عربستان، امارات، بحرین، كویت، عمان و قطر) نام شماری از مسئولان ارشد حزبالله را در فهرست تروریسم درج و تحریم های شدیدی علیه رهبران آن را اعمال كردند.
بسیاری از ناظران سیاسی این اقدام را نخستین واكنش محور غربی-عربی-عبری به انتخابات می دانند؛ انتخاباتی كه حزب الله و همپیمانانش در آن موفق شدند حدود نیمی از كرسی های پارلمان را كسب كنند.
این ناظران معتقدند آمریكا، اسرائیل و رژیم های مرتجع عرب، از آنجا كه از انتخابات لبنان نتیجه مورد انتظار خود را كسب نكردند، سعی دارند تا با فشار بر جریان های سیاسی لبنانی، از حضور حزب الله در دولت جلوگیری كنند.
انتخابات پارلمانی لبنان یكشنبه دو هفته پیش شانزدهم اردیبهشت (ششم ماه مه) برگزار شد. حدود یك میلیون و 850 هزار لبنانی یعنی 49 درصد از واجدین شرایط در آن شركت كردند و از میان 583 نامزدی كه در 77 لیست جای گرفته بودند، 128 نماینده را به ساختمان مجلس در میدان نجمه بیروت فرستادند.
دوره مجلس جدید از ساعت 24 امشب (دوشنبه) آغاز خواهد ش و اولین ماموریت آن انتخاب رئیس مجلس از میان شیعیان و معاون او از میان مسیحیان ارتدكس است. اصلی ترین گزینه برای ریاست مجلس «نبیه بری» رهبر جنبش امل است كه از سال 1992 تا كنون این منصب را در اختیار داشته است.
سپس رئیس جمهوری، پس از مشاوره با فراكسیون های مختلف مجلس، از میان سیاستمداران سنی مذهب، شخصی را به عنوان نخست وزیر به پارلمان معرفی خواهد كرد و مجلس باید به او رای اعتماد دهد.
با وجود ناكامی حزب «جریان المستقبل» و سر برآوردن دیگر احزاب سنی، همچنان «سعد الحریری» رهبر این حزب گزینه بیشتر احزاب و جریان های سیاسی لبنان حتی مخالفان او به شمار می رود.
اما به اعتقاد بسیاری از ناظران سیاسی، دشوارترین مرحله، تشكیل دولت و انتخاب وزراست كه نخست وزیر از طریق رایزنی با فراكسیون ها و احزاب مختلف تلاش می كند تا به نسبت سهم هر كدام وزیرانی از میان آنها به مجلس معرفی كند. این ناظران می گویند از اصلی ترین چالش های تشكیل دولت، اقدام اخیر آمریكا و 6 كشور عربی است.
*مراسم افطار سفارت عربستان سعودی
سفارت عربستان سعودی در بیروت، شنبه شب با برگزاری مراسم افطاری در اقامتگاه سفیر آن كشور در منطقه «الیزره» در نزدیكی بیروت، برخی از سران جریان های سیاسی همسو با خود را گرد هم آورد.
در این مراسم، كه با حضور «نزار العلولا» مشاور ویژه پادشاه عربستان در امور لبنان و «ولید البخاری» كاردار این سفارت برگزار شد، «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان و رهبر حزب جریان المستقبل، «میشل سلیمان» رئیس جمهوری پیشین، «فؤاد السنیوره» و «تمام سلام» نخست وزیران پیشین و «سمیر جعجع» رئیس حزب «نیروهای لبنانی» (القوات اللبنانیه) از جمله شركت كنندگان در آن بودند.
این در حالی است كه «جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان و رئیس حزب مسیحی «جریان ملی آزاد»، «نجیب میقاتی» نخست وزیر پیشین لبنان و «تیمور جنبلاط» فرزند «ولید جنبلاط» سیاستمدار مشهور دروزی كه هرسه به عنوان سرلیست های خود از رقابت های انتخاباتی دو هفته پیش پیروزی خارج شدند، با وجود دریافت دعوت رسمی، در این مراسم حاضر نشدند.
العولا در حاشیه این مراسم در پاسخ به سؤالی درباره «وتوی سعودی» بر مشاركت حزب الله در دولت، اظهار داشت: تشكیل دولت، یك مساله لبنانی است و ما در آن دخالت نمی كنیم.
وی البته در گفت و گو با روزنامه «الجمهوریه» لبنان، درباره برگزاری این مراسم افطار، با بیان اینكه گردهمایی با رهبران و شخصیات سیاسی لبنانی امری مثبت به شمار می آید، خاطر نشان كرد: حضور برادران لبنانی مایه افتخار پادشاهی سعودی است كه همواره برای لبنان، آرزوی خیر و ثبات دارد.
مسئول پرونده لبنان در رژیم سعودی این را هم افزود كه اقدامات دیگری در سطح كشورهای خلیج فارس در حال انجام است كه روابط لبنانی-خلیجی و به ویژه لبنانی-سعودی را تقویت می كند.
سعد الحریری نیز در این مراسم با اشاره به اینكه كشورهای عربی خلیج فارس در سخت ترین شرایط همواره در كنار لبنان ایستاده اند، گفت: این كشورها هیچ گاه در امور لبنان دخالت نكرده و نمی كنند.
وی افزود: آنچه از ما انتظار می رود این است كه به سیاست دوری از تنش پایبند باشیم و در امور كشورهای برادر دخالت نكنیم و عربیت لبنان را خط قرمزی بدانیم كه خروج از آن جایز نیست.
*تحركات سعودی-اماراتی در لبنان
«ولید البخاری» كاردار سفارت عربستان سعودی كه به عنوان وزیر مختار كشورش در بیروت فعالیت دارد، به همراه «حمد سعید الشامسی» سفیر امارات متحده عربی، در طی دو هفته اخیر به بیشتر رهبران جریان های پیروز در انتخابات، سر زده و با آنها دیدار و گفت و گو كردند.
در آخرین دیدار این دو دیپلمات، آنها نزد «میشل مر» رفتند كه به عنوان مسن ترین نماینده، ریاست موقت مجلس جدید را بر عهده خواهد داشت.
آنها پیش از این در دیدارهایی جداگانه با نبیه بری، سعد الحریری، سمیر جعجع، ولید و تیمور جنبلاط، «نهاد المشنوق» وزیر كشور و نماینده منتخب بیروت، گفت و گو كردند و پیروزی احزابشان در انتخابات را به آنها تبریك گفتند و درباره اوضاع منطقه گفت و گو كردند.
فرود هواپیمای غول پیكر اماراتی در مراسمی بزرگ در فرودگاه «رفیق الحریری» بیروت؛ شركت دیپلمات های سعودی و اماراتی در نمازهای جمعه بعلبك و طرابلس؛ نام گذاری یك خیابان در بیروت به نام «ملك سلمان»؛ دیدارهای پی در پی و گسترده با نامزدها و احزاب مشاركت كننده در انتخابات از جمله تحركاتی بودند كه به طور بی سابقه ای در بازه زمانی كوتاه چند هفته مانده به برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان انجام شد و شبهه دخالت های پیدا و پنهان عربستان سعودی و رژیم های عربی در آن را افزایش داد.
حال باید دید این تحركات تا چه اندازه بر روی روند رایزنی ها برای تشكیل دولت آینده لبنان اثرگذار است.
خاورم**2054
![بازی تازه عربستان در لبنان بازی تازه عربستان در لبنان](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970231/82921821/N82921821-72351484.jpg)
بیروت- ایرنا- در آستانه آغاز دوره جدید پارلمان و كابینه لبنان، بار دیگر صحبت ها درباره تحركات و دخالت های عربستان سعودی در لبنان افزایش یافته است.