به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا، سال گذشته و حوالی بهمن ماه محمد مهدی حیدریان معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای نخستین بار در برنامه زنده تلویزیونی «هفت» اعلام كرد كه با سازمان فرابورس توافقات لازم انجام شده است تا پس از جشنواره فیلم فجر، صندوق های ویژه سرمایه گذاری در سینما با نام صندوق های «جسورانه» رونمایی شود.
حیدریان همچنین اواخر سال گذشته و در نخستین نشست خبری خود با اهالی رسانه نیز گفته بود كه با ورود سینما به فرابورس مردم می توانند از طریق این صندوقها با سرمایه اندك خود در تولید فیلمهای سینمایی سرمایه گذاری كنند.
این اتفاق به این معناست كه؛ براساس سرمایهای كه مردم دارند بستههایی از فیلمهای بخش خصوصی به آنها معرفی میشود و یك شورای كارشناسی درباره میزان سودآوری فیلم نظر میدهد تا تامین سرمایه برای سینمای ایران از طریق فرابورس پذیره نویسی شود و در یك كلام سینمای ایران وارد فرابورس خواهد شد.
«مبینا بنیاسدی»، مدیر روابط عمومی فرابورس روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا، درباره وضعیت این طرح، اظهار داشت: صندوق های ویژه سرمایه گذاری تحت عنوان «صندوق های جسورانه» در فرابوس با هدف سرمایه گذارای منابع مالي شركتهاي جدید، كوچك و به سرعت در حال رشد، تاسیس می شود.
بنی اسدی با اشاره به اینكه سازمان سینمایی نیز از چندی پیش مراحل اداری تاسیس صندق جسورانه برای سرمایه گذاری در بخش سینما را آغاز كرده است، گفت: پس از تكمیل مراحل اداری و دریافت موافقت اصولی، این صندوق وارد فرابورس خواهد شد.
وی ادامه داد: صندوق جسورانه سینما پس از حضور در فرابورس وارد مرحله پذیره نویسی میشود به این معنی كه با توجه به تصمیم مدیرعامل صندوق واحدهایی از آن توسط مردم و با اطلاع رسانی كه از قبل اعلام شده است به فروش می رسد.
مدیر روابط عمومی فرابورس، درباره نحوه مشاركت مردم در ساخت فیلم های سینمایی نیز توضیح داد: پروژه های سینمایی با توجه به فیلمنامه و میزان فروش اثر كه توسط كارشناسان سینمایی برآورد می شود و اینكه حتما به سود دهی می رسد، پذیره نویسی می شود آن وقت مردم می توانند واحدهایی از این پروژه كه در فرابورس قرار دارد را خریداری كنند.
وی خاطرنشان كرد: در این شرایط افرادی كه واحدهای سرمایه گذاری یك فیلم را خریداری كرده باشند بعد از تكمیل پروژه به میزان فروش فیلم و سود آن، از میزان سرمایه گذاری خود سود خواهند برد.
بنی اسدی گفت: صندوق های جسورانه در واقع ابتدا برای سرمایه گذاری استارتاپها یعنی همان شركت های نوپا و كوچك تاسیس شد كه در ادامه و خیلی زود به شركت های بزرگ و سودده تبدیل شدند و سینما نیز می تواند از این ظرفیت برای رسیدن به سوددهی بیشتر استفاده كند.
مدیر روابط عمومی فرابورس یكی از مهمترین و بهترین راه ها برای رسیدن به سوددهی بیشتر را استفاده از ظرفیت بخش خصوصی دانست و گفت: سینما برای پیشرفت باید ساختار خصوصی سازی و جذب سرمایه خصوصی را تقویت كند تا با این روش هدفمند خیلی زود به هدف خود در حوزه سرمایه برسد.
فراهنگ**9246 ** 1701
تهران - ایرنا - مدیر روابط عمومی فرابورس،گفت: صندوقهای «جسورانه» ویژه سرمایه گذاریِ سینما در فرابورس مراحل اداری خود را طی كرده و در انتظار موافقت اصولی است.