به گزارش ايرنا، سمنان با داشتن بيش از 300 روستا و همجواري قالب اين روستاها با جنگل ، بيابان و گندمزارها و طبيعت بكر، فرصت استثنايي و ويژه براي ايجاد و توسعه گردشگري روستايي به وجود آورده است.
در استان تاكنون 40 روستاي هدف گردشگري شناسايي و 34 اقامتگاه بوم گردي، هفت خانه مسافر، يك متل و سه مجتمع، محوطه و مجموعه گردشگري در منطقه روستايي سمنان احداث شده است.
به باور كارشناسان بخش صنعت گردشگري روستاها داراي ظرفيتهاي عظيم بومي و فرهنگي هستند و از اين رو گردشگري روستايي بايد به عنوان يكي از محورهاي توسعه و رونق روستاها بيش از پيش مورد توجه قرار گيرد.
رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي استان سمنان روز چهارشنبه در گفت وگو با ايرنا گفت: نهادينه شدن فرهنگ بومگردي در استان سمنان بهخصوص در روستاهاي هدف گردشگري در چند سال اخير بسيار رضايت بخش است.
علي اصغر جمعه اي افزود: توسعه و كيفيت بخشي گردشگري با ايجاد اقامتگاههاي بومگردي باعث تحول اقتصادي روستاهاي سمنان از طريق اشتغالآفريني، رونق اقتصادي و مهاجرت معكوس روستاييان شده است.
وي اظهارداشت: اگر بخواهيم به افزايش اشتغال و رونق كسب وكار در بخش گردشگري سمنان با محوريت اقامتگاه هاي بوم گردي توجه داشته باشيم علاوه بر تعداد و كميت اين اقامتگاه ها ،بايد به مقوله كيفيت آنها هم توجه كرد.
وي خاطرنشان كرد: زيرساختهاي لازم براي توسعه گردشگري در سمنان مهمتر از اصل پذيرش گردشگر است كه يكي از زيرساختها، كيفيت خدمات به گردشگران داخلي و خارجي محسوب ميشود.
رييس اتاق بازرگاني سمنان ادامه داد: اين استان داراي ظرفيت بسياري در بخش گردشگري است كه بايد با ايجاد زيرساختها، بهترين استفاده را از اين ظرفيتهاي توسعه محور ببريم.
جمعهاي تصريح كرد: اگر ميخواهيم از طريق بومگردي و يا توسعه گردشگري در استان سمنان به توسعه اقتصادي و اشتغال دستيابيم ميبايست سرمايهگذاراني كه قصد سرمايهگذاري در حوزه گردشگري دارند را به رعايت سطح كيفيت خدمات به گردشگران راغب سازيم چراكه گردشگري برخلاف ساير صنايع، بسيار بر روي خدمات تكيه دارد.
وي گفت: اگر بهترين خدمات و امكانات را براي گردشگران فراهم كنيم، در اين صورت بهترين تبليغ را براي جاذبههاي گردشگري استان كردهايم و در بخش گردشگري ميبايست از ظرفيتهاي موجود در استان نهايت بهره را ببريم.
وي با اشاره به نبود هتل در روستاها و فقدان تمايل سرمايهگذاران براي ايجاد مكان هايي با هزينه هاي بالا در مناطق روستايي، خاطرنشان كرد: براي ايجاد اقامتگاههاي بومگردي روستايي اكنون تسهيلاتي با سود 6 درصد و در مناطق شهرهاي كمجمعيت با سود 10 درصد به متقاضيان داراي شرايط اعطا مي شود.
جمعه اي ادامه داد: روستاييان در اين زمينه با ايجاد تعاوني و با سرمايهاي اندك به همراه فراگيري آموزشهاي لازم براي ميزباني از گردشگران، مي توانند زمينه اقامت و رونق اقتصادي مناطق سكونت خود را رقم بزنند.
رييس اتاق بازرگاني استان سمنان افزود: با ايجاد اقامتگاههاي بومگردي، روستاييان مي توانند در كنار كار كشاورزي يا دامداري به ميزباني از گردشگران نيز بپردازند ،گفت: امكان فروش صنايع دستي و توليدات روستاييان ديگر فرصت شغلي براي روستاهايي است.
در استان سمنان تاكنون 40 روستاي هدف گردشگري شناسايي شده و 34 اقامتگاه بوم گردي، هفت خانه مسافر، يك متل و سه مجتمع، محوطه و مجموعه گردشگري در منطقه روستايي سمنان احداث شده است.
در نوروز 97 تعداد 160 هزار گردشگر در شهرستان شاهرود در استان سمنان اقامت، 170 هزار نفر از جاذبه هاي طبيعي و 105 هزار نفر از جاذبه هاي تاريخي اين شهرستان بازديد كردند.
6026/7339
![توسعه اقامتگاه هاي بوم گردي نيازمند ارايه خدمات كيفي است توسعه اقامتگاه هاي بوم گردي نيازمند ارايه خدمات كيفي است](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970302/82924033/N82924033-72355351.jpg)
سمنان- ايرنا- تحقق راهبرد اشتغالزايي و رونق كسب و كار در صنعت گردشگري سمنان با محوريت اقامتگاه هاي بوم گردي نيازمند افزايش خدمات كيفي در اين مكان هاي گردشگرپذير روستايي است.