به گزارش ايرنا، ورزش به خاطر دارا بودن ويژگيهاي مثبت به روش هاي گوناگون كمك حال اقشار مختلف جامعه در بحث تضمين سلامت و تقويت روحيه است.
بخشي از افراد جامعه به لحاظ شرايط جسمي و روحي خاص، نيازمند پر شدن اوقات فراغت با فعاليت بدني و ورزش هستند، غني سازي اوقات اين افراد نيازمند فراهم آوردن بسترها و زيرساختهايي است كه بايد به صورت هدفمند براي آن اقدام كرد.
جانبازان و معلولان از جمله اقشاري هستند كه ورزش نقش اثرگذاري در كاهش مشكلات روحي و بر ارتقاي عملكرد جسماني آنان دارد.
شناسايي مشكلات و موانع غني سازي اوقات فراغت جانبازان و معلولان جزو ضرورياتي است كه بايد مدنظر متوليان امر قرار گيرد.
رييس هيأت جانبازان و معلولان استان سمنان روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا، ورزش جانبازان معلولان را به لحاظ شرايط خاص اين افراد هزينهبر و نيازمند توجه ويژه دانست و افزود : اين هيأت به علت تعدد رشته هاي ورزشي بايد زير نظر فدراسيون جداگانه فعاليت كنند.
ابوالفضل مرتضوي با بيان اين كه در ورزش جانبازان و معلولان چند رشته ورزشي زير نظر يك هيأت فعاليت ميكنند، بودجه كم با تعداد رشتههاي ورزشي زياد را مانع سرپا نگه داشتن اين رشتهها ذكر كرد.
وي كافي نبودن اعتبارات اين هيأت با توجه به محدوديت ورزشكاران را از عمده چالشها برشمرد و افزود: رشته ورزشي بوچيا مختص معلوليت حاد و از جمله ورزشهاي هزينهبر است كه بايد به آن توجه شود چراكه اين افراد براي حضور در مسابقات به لحاظ شرايط جسماني نيازمند سرويس اياب و ذهاب خاص و همراه هستند.
مرتضوي با اشاره به اين كه در بيشتر شهرهاي استان سالن اختصاصي ويژه جانبازان و معلولان وجود دارد اما با كمبود برخي امكانات مواجه است، اضافه كرد: سمنان در دو و ميداني نيازمند وسايل و تجهيزات است مهديشهر در بحث زمين با مشكل مواجه است، بوچيا سمنان امكانات توپ و وسايل ساده داوري ندارد.
رييس هيأت جانبازان معلولان استان سمنان با بيان اين كه در بخشهاي ديگر با مشكل عمدهاي در بخش تجهيزات مواجه ايم ، ادامه داد: ورزش در كنار اين كه براي معلولان اعتماد به نفس آورده زمينه ترغيب آنان براي كسب موفقيت و حضور در اجتماع را فراهم ميآورد از اين رو بايد بستري فراهم شود تا اين اقشار با مشكلات كمبود تجهيزات و امكانات مواجه نشوند.
وي بيان داشت : مطابق با هرمعلوليت يك رشته ورزشي فعال است كه معلولان علاقهمند به ورزش با توجه به شرايط خود ميتوانند به فعاليت بدني بپردازند.
مرتضوي همكاري مددكاران بهزيستي براي معرفي افراد معلول علاقه مند به ورزش و فعاليت بدني را امري ضروري دانست و يادآور شد: ورزش در تقويت روحيه و ارتقاي عملكرد جسماني اين افراد موثري است از اين رو مددكاران بهزيستي بايد در اين بخش همكاري كنند.
رييس هيأت جانبازان و معلولان سمنان به مدالآوري هيأت جانبازان معلولان استان در مسابقات پارآسيايي سال گذشته اشاره و اضافه كرد: در رده جوانان 2 طلا و يك برنز داشتيم و در آبان امسال يك ورزشكار از رده جوانان در رشته تيراندازي عازم جاكارتاست.
به گزارش ايرنا، در استان سمنان هشت رشته ورزشي جانبازان معلولان در رشته بدمينتون، واليبال نشسته بوچيا ، تيراندازي وتنيس روي ميز فعاليت دارد.
تعداد ورزشكار فعال 500 نفر و بيمه شده سال گذشته 248 نفر است.
استان سمنان بيش از 30 هزار ورزشكار سازمانيافته دارد.
6026/
سمنان- ايرنا - ورزش مأمن معلولان و جانبازان براي رفع مشكلات روحي و جسمي است كه اين ورزشكاران در استان سمنان با كمبود امكانات و تجهيزات ورزشي مواجه هستند.