به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا اعظمی روز پنجشنبه در نشست خبری اظهار داشت: این مراكز در كل استان كردستان راه اندازی شده تا زوج هایی كه قصد جدایی دارند پیش از اقدام به طلاق برای دریافت مشاوره به این مراكز ارجاع داده شوند.
وی با اشاره به اینكه امسال این مراكز توسعه می یابد و مشاوره های فقهی و مذهبی هم به دیگر خدمات آنها اضافه می شود، افزود: در این مراكز پیامدهای طلاق، تكالیف زوجین نسبت به فرزندان و آسیب های اجتماعی مرتبط با آن تشریح و تبیین می شود.
وی اضافه كرد: : در كردستان در كنار هفت استان كشور پروژه نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان (نماد) در سال گذشته اجرا شد.
وی با اشاره به اینكه در قالب این پروژه 12 مدرسه تحت پوشش قرار گرفت اظهار كرد: 24 كارگاه مهارت پیشگیری رشد مدار در مدارس طرح نماد با هدف كاهش ناهنجاری ها با كمك اولیا و مربیان برگزار شد.
اعظمی گفت: چهار كارگاه مهارت اجتماعی پایه ویژه مهد كودك ها و مدارس پیش دبستانی در مراكز حاشیه نشین شهر هم در سال گذشته برگزار شد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری كردستان به فعالیت های این معاونت در حوزه پیشگیری های قضایی هم اشاره كرد و افزود: جمع آوری محكومین دستگیر نشده متواری، توانمندسازی قضات با بهره گیری از فرایند داوری و ارتقا اثربخشی مجازات های جایگزین حبس از جمله این موارد است.
وی در رابطه با پیشگیری های مردمی هم اظهار داشت: توانمندسازی و شبكه سازی سازمان های مردم نهاد در پیشگیری از اعتیاد، طلاق، امنیت اخلاقی، خشونت و آسیب ها به محیط زیست از جلمه فعالیت ها در این حوزه است.
اعظمی با اشاره به ثبت نام 600 نفر در سامانه سجام گفت: دیدبانان پیشگیری در این حوزه مورد هدایت و راهبری قرار گرفتند البته از افراد گزینش شده و تحصیل كرده در این طرح در راستای جلوگیری از آسیب های محیط زیستی و منابع طبیعی بهره گرفته می شود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری كردستان یادآور شد: در حوزه پیشگیری های وضعی هم با اقداماتی همچون پیگیری احداث كمربند سبز در مناطق حاشیه شهرها، پیگیری راه اندازی كلانتری در ناحیه منفصل شهری نایسر و برگزاری دوره هایی در مناطق حاشیه شهر فعالیت هایی صورت گرفته است.
وی اضافه كرد: از طریق هماهنگی با دستگاه های مرتبط برای كاهش نقاط حادثه خیز در جاده ها 66 نقطه شناسایی و در 28 نقطه مورد اولویت با كمك راه و شهرسازی، پایانه ها و پلیس راه كارهایی از جمله آشكارسازی، نصب تابلوهای هشدار دهنده، حضور بیشتر ماموران پلیس راه انجام شد و توانستیم میزان تصادفات را در این نقاط كاهش دهیم.
اعظمی افزود: سال گذشته 10 كارگاه اصلاح و باز اجتماعی كردن ویژه مرتكبان جرائم امنیت اخلاقی و ناهنجاری های اجتماعی برگزار شد.
وی اظهار داشت: در راستای كاهش خشونت، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی پیشگیری از خشونت در دادگاه ها، كارگاه های آموزشی برای قضات دادگاه های اطفال و زنان و كارگاه های آموزشی برای افراد مستعد روی آوری به خشونت ها نیز برگزار شده است.
حمایت از مراكز مشاوره در مسیر ماده ۱۶ و ۱۷ قانون حمایت خانواده است كه در این راه اقدامات خوبی انجام شد و حتی بر عملكرد برخی از این مراكز نیز بازنگری صورت گرفت.
6108/9102
سنندج - ایرنا - معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری كردستان گفت: ایجاد 14 مركز مشاوره قبل از طلاق برای زوجین در این استان توانست میان 25 درصد زوجین متقاضی جدایی سازش ایجاد كند.