۴ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۱۹
کد خبر: 82925367
T T
۰ نفر

ارزش معامله اوراق بدهي در فرابورس 30 درصد رشد كرد

۴ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۱۹
کد خبر: 82925367
ارزش معامله اوراق بدهي در فرابورس 30 درصد رشد كرد

تهران - ايرنا - فعالان بازار سرمايه در هفته اي كه گذشت10 ميليون ورقه بدهي به ارزش هشت هزار و 649 ميليارد ريال در بازار ابزارهاي نوين مالي داد و ستد كردند كه از نظر حجم و ارزش معاملات بيش از 30 درصد رشد داشت.

به گزارش ايرنا، بازار اوراق بدهي دولتي به منظور بازپرداخت بدهي دولت به پيمانكاران بخش خصوصي و تامين بخشي از هزينه‌هاي جاري دولت، فعاليت خود را در مهر ماه ۱۳۹۴ و با انتشار اسناد خزانه اسلامي مرحله اول (اخزا ۱) آغاز كرد و تا امروز دولت با اخذ مجوز از مجلس در قالب بودجه ساليانه كل كشور اوراق بدهي را با نمادهاي اخزا، سخاب و سخا منتشر و روانه بازار سرمايه كرده است.
بنا بر اعلام روز جمعه فرابورس ايران، اوراق بدهي و صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري قابل معامله بهترين عملكرد هفتگي را در معاملات فرابورس در هفته اي كه گذشت، رقم زدند.
فعالان بازار سرمايه در هفته منتهي به چهارم خرداد يك‌هزار و 296 ميليون ورقه بهادار به ارزش 12 هزار و 35 ميليارد ريال را در 172 هزار دفعه در فرابورس داد و ستد كردند كه ارزش آن بيش از 28 درصد رشد داشت. اين رشد در حالي به ثبت رسيد كه حجم داد و ستدها با افت 40 درصدي روبه‌رو شد.
در اين ميان سهامداران در بازارهاي اول، دوم و پايه به ترتيب 116، 589 و 535 ميليون سهم را به ارزش 164، يك هزار و 332 و 948 ميليارد ريال معامله‌ كردند كه در مقايسه با هفته پيش از آن از افت اندك حجم معاملات در اين سه بازار حكايت داشت. ارزش دادوستدها نيز اگرچه با افت 6 و يك درصدي در دو بازار اول و دوم روبه‌رو شد اما افزايش 22 درصدي را در بازار پايه تجربه كرد.
در بازار ابزارهاي نوين مالي 56 ميليون ورقه به ارزش 9 هزار و 587 ميليارد ريال دادوستد شد كه از افزايش 78 درصدي حجم و 35 درصدي ارزش معاملات حكايت داشت.
صندوق‌هاي سرمايه‌گذاري قابل معامله (ETF ) نيز ميزبان معامله 46 ميليون ورقه به ارزش 648 ميليارد ريال بودند كه در اين بخش نيز رشد 95 و 81 درصدي حجم و ارزش معاملات به ثبت رسيد. اوراق گواهي تسهيلات مسكن نيز با جابه‌جايي 400 هزار ورقه تسه به ارزش 290 ميليارد ريال افت 0.5 و 2 درصدي در حجم و ارزش معاملات را تجربه كردند.
در ميان تابلوهاي معاملاتي بازار پايه نيز دو تابلو «ب» و «ج» با افزايش ارزش معاملات و تابلو «ج» با رشد حجم معاملات روبه‌رو شدند.
رصد معاملات انجام شده در صنايع فرابورسي نيز حاكي از آن است ارزش معاملات خرد بازار سهام شامل معاملات در بازارهاي اول، دوم، پايه، مشتقه و بنگاه‌هاي كوچك و متوسط (SME) به 2 هزار و 295 ميليارد ريال رسيد و گروه محصولات شيميايي با ارزش معاملاتي به ميزان 423 ميليارد ريال، 18 درصد از ارزش كل معاملات را در اختيار گرفت.
گروه فلزات اساسي، انبوه‌سازي، پيمانكاري صنعتي و پالايشي‌ها نيز در جايگاه‌ دوم تا پنجم صنايعي ايستادند كه بالاترين ميزان از ارزش كل معاملات خرد بازار سهام را به ترتيب به ميزان 13، 10، 9 و 8 درصد به خود اختصاص دادند.
شاخص كل فرابورس نيز با رشد حدود يك درصدي در آخرين روز كاري هفته در ارتفاع يك ‌هزار و 107 واحدي ايستاد تا ميزان رشد خود از ابتداي امسال را به نزديكي يك درصد برساند.
همچنين در هفته‌اي كه سپري شد در نخستين روز از خردادماه 97 شركت صنايع ماشين‌هاي اداري ايران پس از احراز تمامي شرايط لازم براي پذيرش در بازار دوم فرابورس درج شد. اين شركت با نماد «ماديرا» 22 آبان‌ماه سال قبل در گروه محصولات كامپيوتري، زيرگروه توليد رايانه و تجهيزات جانبي در بازار دوم فرابورس پذيرش شده بود و حال به عنوان يكصد و هفتاد و هفتمين نماد معاملاتي است كه در فرابورس ايران درج مي‌شود.
از فردا (5 خرداد) پذيره‌نويسي صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه يكم دانشگاه تهران با نماد «تهران1» در بازار سوم فرابورس آغاز مي‌شود؛ حوزه فعاليت و سرمايه‌گذاري اين صندوق «فناوري اطلاعات و ارتباطات» و سرمايه آن 150 ميليارد ريال است.
اقتصام**1108*2025