۵ خرداد ۱۳۹۷، ۱۱:۵۱
کد خبر: 82926011
T T
۰ نفر
نانوذرات دارو رسان جديدترين راهكار مبارزه با سرطان مغز

تهران – ايرنا – محققان دانشگاه ام آي تي آمريكا موفق به توسعه نانوذراتي شدند كه قادر به عبور از سد خوني مغز و ارسال دارو به تهاجمي ترين تومور مغزي است.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، «گليوبلاستوما» تهاجمي ترين تومور مغزي است و بيماراني كه به موقع و صحيح تشخيص داده نشوند، گزينه هاي درماني زيادي ندارند و معمولا در طول يك سال جان خود را از دست مي دهند.
محققان ام آي تي براي درمان اين عارضه راه حلي انديشيده اند و نانوذراتي توسعه دادند كه از سد خوني مغز عبور مي كند و دو نوع دارو را در اختيار تومور قرار مي دهند. اين نانوذرات از جنس ليپوزوم، قطرات چربي، هستند كه مي توانند يك دارو را داخل ذره و ديگري را در لايه خارجي آن حمل كنند. در بخش داخلي داروي رايج شيمي درماني به نام تموزولوميد و در بخش خارجي يك داروي تجربي به نام JQ-1 قرار مي گيرد.
داروي تموزولوميد DNA سلول هاي سرطاني را هدف قرار مي دهد و JQ-1 مهاركننده پروتئين برومودومين است و توانايي تومور براي ترميم DNA آسيب ديده را كاهش مي دهد. بنابراين اين دو دارو در تعامل با هم راهكار موثري براي نابودي تومور هستند.
براي اينكه اين نانوذرات از سد خوني مغز عبور كنند، روي آنان پوششي از جنس پروتئين ترنسفرين قرار داده شده كه به ليپوزوم كمك مي كند تا به سلول هاي سرطاني متصل شود. در نهايت كل بسته درون پليمري به نام PEG قرار مي گيرد كه از نانوذرات در مقابل سيستم ايمني محافظت كنند.
تزريق اين نانوذرات به موش هاي مبتلا به گليوبلاستوما موفقيت آميز گزارش شده است و براي آزمايش هاي انساني نيازمند بررسي بيشتر است.نتايج اين مطالعه در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
۰ نفر