شعار خروج از برجام در كارزار انتخاباتی دونالد ترامپ كه برگرفته از پول و سیاست های القایی صهیونیست ها و سعودی ها علیه جمهوری اسلامی بود، روز به روز پررنگتر شد و رئیس جمهوری آمریكا در نخستین روزهای سال جدید میلادی (12 ژانویه) تهدید كرد كه این كشور دیگر در توافق هسته ای با ایران نخواهد ماند.
اگر چه خزانه داری آمریكا به بهانه های واهی هر از چندی اشخاص حقیقی یا حقوقی را در فهرست تحریم ها قرار می داد اما با مشخصتر شدن تصمیم رئیس جمهوری آمریكا در خروج یكجانبه از برجام، این وزارتخانه تحریم های مختلفی را به بهانه مبارزه با تروریسم، حملات سایبری و منع گسترش تسلیحات علیه ایران آغاز كرد كه در زیر مروری به آنها خواهیم داشت.
*14 دی ماه 96
وزارت خزانه داری آمریكا در 14 دی ماه 1396 به بهانه منع گسترش تسلیحات، مركز تحقیقات شهید اسلامی، صنایع شهید خرازی، صنایع شهید مقدم، صنایع شهید صنیع خانی و صنایع شهدی شوشتری
را در فهرست تحریم ها قرار داد.
*22 دی ماه 96
همچنین در 22 دی ماه 1396 با همین بهانه، آیت الله صادق آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه، مرتضی رضوی، شی یوهوا و ژو یوكیون اتباع چین و غلامرضا ضیایی را به عنوان اشخاص حقیقی و صنایع هوایی ایران واقع در اكباتان، شركت پشتیبانی و بازسازی هلی كوپتر در مهرآباد، سازمان دفاع سایبری و جنگ افزار الكترونیكی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، مركز فضای مجازی ملی در سعادت آباد، پردازان سیستم نماد آرمان، زندان رجایی شهر و شورای عالی فضای مجازی در سعادت آباد را به فهرست تحریم های دفتر كنترل دارایی های خارجی افزود.
*4 اسفند 96
در 4 اسفند ماه 1396 وزارت خزانه داری آمریكا با صدور اطلاعیه ای اعلام كرد ابوذر گوهری مقدم، عبدالله كریما، بهزاد مصری، سید علی میركریمی، احسان محمدی، غلامرضا رفعت نژاد، محمد رضا صباحی، روزبه صباحی، مصطفی صادقی، سجاد طهماسبی و همچنین صنایع مبنا در میرداماد تهران را به بهانه افراد مرتبط به حملات سایبری در لیست تحریم قرار داد.
*18 اردیبهشت 97
18 اردیبهشت 97 برابر با 8 مه 2018 وزارت خزانه داری آمریكا در راستای اعلام تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از برجام، اعلام كرد كه تحریم هایی كه پیش از این به موجب برجام اسقاط می شد، اعاده خواهد شد.
بر این اساس، ادارات و سازمان ها در دوره های 90 روزه و 180 روزه فعالیت های مربوط لغو اسقاط تحریم های آمریكا درباره به ایران را آغاز می كنند.
اداره كنترل دارایی های خارجی (اوفك) هم مجوزهای عمومی و خاص صادر شده در رابطه با برجام را لغو یا اصلاح خواهد كرد و در پایان دوره های 90 روزه و 180 روزه، تحریم ها به حالت اولیه خود باز خواهند گشت.
*20 اردیبهشت 97
دو روز پس از این تصمیم، در 20 اردیبهشت 1397، 6 شخص حقیقی و سه شخص حقوقی ایران به اتهام كمك به تروریسم، تحریم شدند. مسعود نیكبخت، سعید نجفپور و حسن خدایی، سه شخص حقیقی هستند كه وزارت خزانهداری آمریكا آنها را به انتقال پول برای سپاه قدس و آنچه كه حمایت از گروه های تروریستی دانسته، متهم كرده است.
محمدرضا خدمتی ولدزاقرد، مقداد امینی و فواد صالحی هم سه شخص حقیقی دیگر هستند كه با همین اتهام در فهرست اوفك قرار گرفته اند.
سه شركت ایرانی تحریم شده هم عبارتند از جهان ارس كیش، صرافی راشد و شركت تعاونی محمدرضا خدمتی و شركا.
دولت جدید آمریكا كه به نظر می رسد با هدف ارعاب و جنگ روانی تحریم های پیاپی را علیه برخی شخصیت های حقیقی و حقوقی دنبال می كند، در 25 اردیبهشت هم تحریم های تازه ای وضع كرد.
در این روز اعلام شد كه ولی الله سیف رئیس كل بانك مركزی ایران به اتهام همكاری با نیروی قدس سپاه پاسدران در ارسال میلیون ها دلار به گروه حزب الله لبنان ، در فهرست تحریم ها قرار گرفته است.
همچنین علی طرزعلی از معاونان امور بین الملل بانك مركزی ایران، كریم ارس حبیب، رئیس بانك اسلامی البلاد و محمد قصیر یكی از مقامات حزب الله لبنان هم در این فهرست تعیین شده اند.
*1 خرداد
در حالی كه وزیر خارجه جدید آمریكا هم پس از برجام، حالت تهاجمیتری در قبال جمهوری اسلامی ایران گرفته و اعلام كرده است كه می خواهد استراتژی جدید رئیس جمهوری این كشور در قبال ایران را اعلام كند، وزارت خزانه داری آمریكا در 1 خرداد 1397 پنج مقام نظامی ایرانی را به دلیل مغایرت با عدم گسترش تسلیحات، مورد تحریم قرار داد.
محمود باقری كاظم آباد، محمد آقا جعفری، جواد بردبار شیرامین، مهدی آذرپیشه و محمدعلی حدادنژاد تهرانی پنج نفری هستند كه خزانه داری آمریكا مدعی شده است برای انصارالله یمن، سلاح ارسال می كرده اند.
*3 خرداد 97
از آنجا كه مایك پمپئو وزیر امور خارجه آمریكا در اظهارات خود نشان داد كه سیاست آمریكا محدود كردن سفرهای مقام های جمهوری اسلامی ایران است تا نتوانند به دیپلماسی خود در جهان ادامه دهند، در 3 خرداد 1397، وزارت خزانه داری آمریكا 9 شخص جدید حقیقی و حقوقی ایرانی و ترك را در فهرست تحریم های خود جای داد.
ایرج رونقی و تورج زنگنه كه صاحب و اداره كننده شركت هواپیمایی دنا هستند در این فهرست دیده می شوند و دلیل آن همكاری با شركت های هواپیمایی ایران از جمله ماهان، كاسپین ، معراج و پویا اعلام شده است.
بر اساس اعلام وزارت خزانه داری آمریكا، شركت های هواپیمایی جهان از همكاری با این چهار شركت و دادن اجازه فرود و خدمات هواپیمایی به آنها منع شده اند.
تحریم های پی در پی وزارت خزانه داری آمریكا، نشان می دهد همان گونه كه رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند اتاق جنگ كاخ سفید از وزارت دفاع به این وزارتخانه منتقل شده است. آنها با تصور اینكه می توانند همچون گذشته ائتلاف جهانی علیه ایران اسلامی ایجاد كنند، بدون داشتن استراتژی مشخص و شناخت واقعی عرصه بین الملل دست به كاری زدند كه حتی متحدانشان نیز با آنها همراهی نكردند.
ایجاد هیاهو، طرح مكرر اتهامات علیه ایران به مناسبت های مختلف، تحت فشار گذاشتن متحدان خود با ایران هراسی، استفاده از دیپلماسی عمومی و تقویت رسانه های فارسی زبان، استفاده از گروهك های تروریستی همچون منافقین و ایجاد اختلافات صنفی و مذهبی دیگر تاكتیك های برگزیده شده از سوی افراط گراهای كاخ سفید است كه البته تازگی نداشته و پیشینیان آنها در بهره مندی از آنها ناكام مانده بودند.
اروپام**1429**1479
نیویورك - ایرنا - دولت آمریكا توطئه چینی علیه ایران را به وزارت خزانه داری (دارایی) این كشور برده است و با وضع تحریم های پیاپی و فشار اقتصادی-روانی می كوشد ایران را به پذیرش خواسته های نامشروع خود وادار كند، راهی كه اسلافش به بی ثمر بودن آن، اعتراف كرده اند.