به گزارش ایرنا این روزنامه آمریكایی در سرمقاله خود آورده است؛ بدترین بحران بشری جهان در یمن، رو به وخیم تر شدن است و این وظیفه آمریكاست كه به جای فروش مهمات به عربستان و امارات از آنها بخواهد جلوی تشدید جنگ در 'حدیده' را بگیرند.
'هشت میلیون انسان در كشور یمن در آستانه قحطی و گرسنگی قرار دارند. بدترین پدیده شیوع بیماری وبا در تاریخ جهان در این كشور اتفاق افتاده است و همچنان قربانی می گیرد. 'حدیده' مهم ترین بندر كشور یك بار دیگر در جنگ داخلی سه ساله یمن هدف حملات تهاجمی جدید قرار گرفته است.'
نیروهای دولت یمن با حمایت امارات و عربستان تصمیم دارند محاصره این بندر را بشكنند و وارد آن شوند و آن را تسخیر كنند. 70 درصد محموله های كشتیرانی كمكهای امدادی به یمن از این بندر 700 هزار نفری وارد می شود و به دست میلیونها یمنی محتاج كمك می رسد.
در ادامه این مقاله تصریح شده ؛ آمریكا كه ائتلاف عربستان - امارات را در جنگ داخلی یمن كمك تسلیحاتی و اطلاعاتی می كند باید از اهرم قدرتش استفاده كند و جلوی این خطر را كه بی محابا و بی ملاحظه پیش می رود را بگیرد.
'سه سال پیش عربستان و متحدانش وارد یمن شدند تا شورشیان ' حوثی' را كه شهر 'صنعا' پایتخت را تصرف كرده بودند از شهر بیرون برانند، اما خیلی زود این نبرد به یك جنگ نیابتی تبدیل شد. '
این مقاله می افزاید؛ امروز عربستان و متحدانش در باتلاق جنگ یمن فرو رفته اند. عربستان و متحدانش تا به حال در این جنگ هزاران یمنی را زیر رگبار بمبارانهایشان كشته اند اما هنوز هم نتوانسته اند بخشهای وسیعی از خاك كشور را بازپس بگیرند. سیستم بهداشتی كشور بشدت خراب شده، وضعیت آذوقه رسانی كشور بكلی به هم ریخته است. در این شرایط بشدت نابسامان؛ میلیونها یمنی محتاج كمكهای بین المللی اند.
'سعودی ها و بعضی از حامیانشان در واشنگتن می گویند كه اگر بندر حدیده از دست حوثی ها آزاد شود؛ آنگاه محموله های امدادی هم به سمت كشور سرازیر خواهد شد.'
واشنگتن پست در مقاله خود تصریح كرده است اما نظر گروههای امدادی غیر از این است. آنها می گویند كه عملیات تهاجم به بندر حدیده ممكن است با مقاومت سرسختانه حوثی ها روبرو شود . حتی اگر هم بندر آزاد شود باز هم امكان اینكه عملیات جنگی در این شهر هفته ها و بلكه ماهها بطول بیانجامد وجود دارد.
'گروههای امدادی می گویند كه اگر در كار انتقال محموله های امدادرسانی به بندر حدیده باز هم وقفه ایجاد شود؛ كشور بیش از پیش در قحطی و گرسنگی فرو خواهد رفت .آنگاه كار مبارزه با شیوع وبا بسیار سخت تر از اینكه هست خواهد شد. هم اكنون بیش از یك میلیون نفر در یمن مبتلا به وبا هستند.'
'در زمان حاضر كه راه حل سیاسی برای حل بحران یمن رو به پیشرفت است؛ اوج گرفتن عملیات نظامی در این كشور بی معناست.'
'مارتین گریفیتس' فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن قرار است ماه آینده طرحی برای برگزاری گفت وگوهای صلح در یمن را به شورای امنیت ارائه بدهد. رهبران حوثی ها برای شركت در این مذاكرات اظهار آمادگی كرده اند. آنها طرحی مفصل همراه با جزییات كامل با دسته بندی استان به استان برای متوقف ساختن جنگ در یمن از جمله متوقف شدن موشك پرانی های خودشان پیشنهاد كرده اند.
عربستان و امارات این طرح را رد كرده اند و معلوم نیست در این شرایط حاضر به شركت در مذاكرات باشند یا نه. امارات بیشتر راغب است كنترلش بر بنادر یمن را محكم كند و چندان مایل به خاتمه یافتن جنگ نیست .
اینجاست كه لازم است آمریكا به قضیه ورود كند.
در ادامه این گزارش آمده است ؛ دولتهای 'اوباما' و ' ترامپ' هردو چندان مایل به حمایت ار عربستان در جنگ یمن نبوده اند. آنها هردو به سهم خود سعی كرده اند جلوی بمبارانهای بی ملاحظه یمن را بگیرند و اجازه ندهند كه بحران انسانی یمن از اینكه هسته بدتر بشود.
عربستان پارسال بندر حدیده را تحت محاصره قرار داد . در آن هنگام رئیس جمهور ' ترامپ' هم بی درنگ بیانیه ای صادر كرد و در آن از ریاض خواست كه 'فورا' اجازه بدهد كه غذا، سوخت ؛آب، و دارو به دست مردم یمن برسد چراكه بشدت محتاج آن بودند. بلافاصله محاصره معلق ماند. اما امروز محور برنامه آمریكا مبارزه با ایران است و با این هدف قصد دارد حمایتهایش از عربستان و امارات را بیشتر كند . دولت ترامپ به رغم مخالفت كنگره؛ در پی آن است كه 2 میلیارد دلار دیگر مهمات به متحدانش بفروشد.
اما بهتر است دولت ترامپ به جای فروش مهمات به عربستان؛ به او اصرار كند كه گفت و گوهای صلح را جدی بگیرد و از امارات هم بخواهد كه پیشروی اش به سمت حدیده را متوقف كند.
اروپام**1591**1908
تهران – ایرنا – واشنگتن پست روز دوشنبه در سرمقاله خود با انتقاد از سیاست های آمریكا در قبال جنگ یمن تاكید كرد كه آمریكا به ائتلاف عربستان - امارات كمك تسلیحاتی و اطلاعاتی می كند.