محمد آرازش مدیر عامل شركت توسعه تجارت زندگی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این قرارداد با سرمایهگذاری 2800 میلیارد ریال برای ساخت نخستین ترمینال تمام مكانیزه سبز و هوشمند مواد معدنی در بندر شهید بهشتی چابهار بین سازمان بنادر و دریانوردی و این شركت امضاء شد.
وی اضافه كرد: این قرارداد با ظرفیت اشتغالزایی 375 نفر در زمینی به مساحت 13 هكتار اجرا می شود.
به گفته آرازش، تمامی تجهیزات مورد استفاده این پروژه با ظرفیت بارگیری سه هزار تن بر ساعت انواع مواد معدنی را داراست و این تجهیزات، طبق آخرین استانداردهای فنی و زیست محیطی اتحادیه اروپا ساخته شده كه طراحی و ساخت بخش زیرساختی و انتقال مواد در داخل این ترمینال، با بهره گیری از توان مهندسی متخصصان جوان میهن عزیزمان انجام خواهد شد.
این فعال بخش خصوصی ادامه داد: نقش حمایت حاكمیتی و بخش خصوصی در راه اندازی صادرات مواد معدنی و زنجیره فولاد از این ترمینال موجب كسب مزیت رقابتی در امر صادرات در منطقه خواهد شد.
مدیر عامل شركت توسعه تجارت زندگی گفت: در فاز نخست این ترمینال ظرفیت تجهیزات انباشت، برداشت، بارگیری و تخلیه ترمینال با توجه به نیازهای كشور به گونه ای انتخاب شده تا بتوان عملیات بارگیری كشتی را با نرخ 100 هزار تن در روز، تخلیه كشتی با نرخ30 هزار تن در روز و تخلیه تریلر و واگن را با نرخ 50 هزار تن در روز انجام داد.
به گفته وی این طرح طی 2 سال آینده به بهره برداری خواهد رسید و مدت زمان استفاده از این ترمینال نیز 20 سال است.
آرازش اظهار داشت: با مانیتورینگ و مدیریت لحظه به لحظه احتمال خطای انسانی و اپراتوری در بخش های توزین، نمونه گیری و آزمایش، انباشت، برداشت، تخلیه و بارگیری به صفر نزدیك می شود.
وی ادامه داد: سیستم ها و تجهیزات ترمینال تمام مكانیزه و هوشمند بندر شهید بهشتی چابهار به گونه ای طراحی شده كه قابلیت انباشت، برداشت، تخلیه و بارگیری بازه متنوعی از مواد معدنی را داراست.
وی تصریح كرد: این مواد معدنی شامل سنگ آهن خرد شده، كنسانتره آهن و مس، گندله ، آهن اسفنجی، بریكت آهن، كلینكر، كرومیت و غیره است.
6081
زاهدان- ایرنا- قرارداد ساخت نخستین ترمینال تمام مكانیزه مواد معدنی­ در بندر شهید بهشتی چابهار بین سازمان بنادر و دریانوردی و شركت توسعه تجارت زندگی امضا شد.