سازمان بسیج سازندگی در راستای اجرای طرح های عمرانی، تولیدی، فرهنگ و درمانی در سال 79 و به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی جهت ارائه خدمات به ساكنان مناطق محروم كشور تاسیس شد.
این سازمان در استان قزوین با ورود به عرصه خدمت رسانی در روستاها، به ویژه مناطق دور افتاده و محروم طرح های مختلفی را در حوزه های آموزشی، بهداشتی، عمرانی و خدماتی به مورد اجرا گذاشته است.
**طرح های محرومیت زدایی موجب ماندگاری روستاییان می شود
دهیار روستای گردشگری آتان از توابع رودبار الموت شرقی در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت : اجرای پروژه های محرومیت زدایی علاوه بر سازندگی و رونق روستاها، در ایجاد شور و نشاط و ماندگاری روستاییان در موطن خود نقش موثری دارد.
ابوالفضل ابراهیمی ادامه داد:بسیجیان جهادگر با ارائه خدمات در زمینه های علمی، فرهنگی، بهداشتی، عمرانی و شناسایی مشكلات و معضلات مناطق محروم امكانات زیادی را به سوی روستاها سرازیر می كنند.
وی، خدمات رسانی به مناطق محروم در دوران قبل و بعد از انقلاب را یادآور شد و ادامه داد: توسعه مناطق محروم در دورهای یاد شده به هیچ وجه قابل مقایسه نیست زیرا ایجاد زیرساخت های توسعه ای روستاها در این نوع مناطق و خدمات انجام شده از صفر تا 100 تنها به بركت انقلاب اسلامی صورت گرفته است.
به گفته ابراهیمی، بسیج سازندگی در روستاها علاوه بر بهسازی در عرصه های كشاورزی، آبخیزداری، علمی، آموزشی و بهداشت و درمان، خدمات دیگری مانند نصب دكل دیجیتال تلویزونی روستای آتان با سه میلیارد و 500 میلیون ریال به عمل آورده است.
وی ادامه داد: ایجاد اشتغال برای جوانان روستایی با پرداخت تسهیلات بانكی جهت پرورش زنبور عسل، انتقال آب از چشمه جهت تامین آب شرب و كشاورزی روستاها به منظور جلوگیری از هدر رفت آن و ارائه خدمات پزشكی و تخصصی به روستاییان در 2 مرحله از جمله اقدامات در دست اجرا از سوی بسیج سازندگی است.
** محرومیت زدایی و اشتغالزایی از شاخصه های فعالیت بسیج سازندگی
بخشدار كوهین نیز در این رابطه گفت: یكی از شاخص ترین فعالیت های بسیج سازندگی محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال برای جوانان روستاها بوده است.
صادق قندی، یكی دیگر از ابتكارات نظام جمهوری اسلامی را توانمندسازی روستاها دانست و گفت: امروز بسیج سازندگی همان كار جهاد سازندگی گذشته را در مناطق محروم و روستایی انجام می دهد كه جای قدردانی دارد.
وی یادآور شد: بسیج و سپاه از آغاز انقلاب اسلامی تاكنون در زمینه های گوناگون با همیاری روستاییان گام های موثری در جهت عمران، آبادانی و رفاه مردم برداشته اند.
قندی با اشاره به خدمت رسانی بسیج در روستاهای این بخش، افزود: محرومیت زدایی، حفظ ارزش های انقلاب، اقتصاد مقاومتی، فعالیت های علمی فرهنگی، آگاه سازی اجتماعی و بصیرت افزایی از جمله اقدامات اجرایی این نهاد مقدس است.
وی، محرومیت زدایی را شاخص ترین برنامه بسیج سازندگی دانست به گونه ای كه در بیشتر روستاهای این بخش در قالب اردوهای جهادی، ویزیت رایگان، ساخت اماكن فرهنگی و منازل روستایی برای محرومان، انتقال آب شرب و كشاورزی برای روستاییان، ایجاد اشتغال برای جوانان روستایی و اجرای طرح های اقتصادی مقاومتی از جمله برنامه های ارائه شده جهت رفع محرومیت ها، پیشرفت، آسایش و رفاه مردم بوده است.
به گفته بخشدار كوهین، ایجاد اشتغال، انتقال آب شرب و كشاورزی برخی از روستاها مانند یله گنبد، آقابابا، كیخونان و مرتفع شدن مشكل آب این روستاها، توسعه پرورش مزارع گل محمدی به عنوان طرج الگویی و برتر جهت اشتغالزایی در روستا و ساخت مسكن برای خانواده محرومان از جمله طرح های شاخص اجرایی از سوی بسیج سازندگی بخش صورت گرفته است.
وی ادامه داد: امیدواریم با توسعه فعالیت های بسیج سازندگی و با همیاری مردم در روستاهای بخش شاهد توسعه و پیشرفت و رفع مشكلات روستاها در آینده باشیم.
**گام بلند بسیج سازندگی در راستای محرومیت زدایی از مناطق محروم
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قزوین نیز اظهار داشت: در كنار كمك به طرح های محرومیت زدایی، جهاد اقتصادی در جهت عمران و آبادانی، استقرار عدالت اقتصادی و اجتماعی و توسعه اقتصاد روستایی، به ویژه در مناطق دور دست از شاخصه های فعالیت این نهاد است.
حمیدرضا الله بداشتی، محرومیت زدایی را یكی از واژه های كاربردی از آغاز، شكل گیری و استمرار حیات انقلاب شكوهمند اسلامی ایران دانست و افزود: بسیج سازندگی پس از 17 سال از دوران فعالیتش، در قالب اردوهای هجرت (با هدف غنی سازی اوقات فراغت جوانان) و تلاش در همه عرصهها اعم از آموزشی، بهداشتی، فنی و حرفهای، خدماترسانی، عمرانی، مرمت، بهسازی و زیباسازی مدارس موفق به اجرای این طرح ها شده است.
الله بداشتی اضافه كرد: برگزاری اردوهای هفت روزه، ویژه بسیج محلات و حقوقدانان با اعزام یك هزار و 302 بسیجی، اردوهای یك روزه بسیج سازندگی با هفت هزار و 605 بسیجی از حلقه های صالحین، كارمندان، بسیجیان جامعه زنان، فرهنگیان، دانشجویان و ورزشكاران از جمله برنامه های این نهاد بوده است.
به گفته وی، سال گذشته یك هزار و 71 دانش آموز در اردوهای هجرت دانش آموزی نیز حضور داشتند.
الله بداشتی با اشاره به اولویت طرح های بسیج سازندگی، اظهار داشت: محرومیت زدایی در روستاها و مناطق محروم، كمك به مردمی كردن اقتصاد و تلاش در جهت بهبود تولید و ایجاد امنیت غذایی به منظور جلوگیری از واردات، تقویت و توسعه اردوهای جهادی و هجرت، شناسایی و ایجاد زمینه های اشتغال موقت و به دنبال آن پایدار جوانان و كارجویان از جمله اولویت های این سازمان است.
وی، ترویج فرهنگ كار و تلاش، كمك به محرومیت زدایی و عمران و آبادانی روستاها، كمك به دولت در سازندگی، بهره برداری از توان متخصصان بسیجی در امور فنی، سازندگی، محرومیت زدایی و اقتصاد مقاومتی، افزایش توان فنی و تجربی جوانان و بسیجیان، ایجاد فضای مناسب برای یادگیری و انجام فعالیت های گروهی و تقویت روحیه مسئولیت پذیری را از جمله اهداف و اصول بسیج سازندگی عنوان كرد.
به گفته وی، سال گذشته 87 تیم آموزش، بهداشت و درمان به مناطق محروم و كم برخوردار با هدف ارائه خدمات بهداشتی، عمرانی، فرهنگی و پزشكی به مردم اعزام شدند.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان قزوین ادامه داد: در حوزه عمرانی مهمترین پروژه های این سازمان طی سال گذشته ساخت مخزن آبی 400 هزار متر مكعبی روستاهای آقابابا و كیخنان بود كه با اجرای آن به یك نزاع چند ده ساله بر سر آب این 2 روستا در بخش كوهین خاتمه داده خواهد شد.
وی همچنین به فعالیت بسیج سازندگی در حوزه اقتصاد مقاومتی اشاره كرد و افزود: بیش از 80 میلیارد ریال تسیهلات بانكی به 500 متقاضی این بخش طی سال گذشته پرداخت شده است.
وی بیشتر تسیهلات ارائه شده را در حوزه های صنایع تبدیلی، اشتغالزایی و اقتصاد مقاومتی اعلام كرد و گفت: پرورش قارچ، داربستی كردن انگور، پرورش زنبور عسل، كشت زعفران، صنایع دستی، پرورش ماهی و ماكیان از مهمترین عرصه های حوزه اقتصاد مقاومتی است.
این مسئول اظهار داشت: در حوزه صنایع تبدیلی نیز تسهیلاتی به متقاضیان در بخش خرد كردن، بسته بندی، پودر كردن، اسانس گیری، رب و عصاره، شیرینی، ترشی و شوریجات پرداخت شده است.
الله بداشتی در پایان یادآور شد: با توجه به آمار اولیه، به نظر می رسد میزان اشتغالزایی با ارائه تسهیلات یاد شده، یك هزار و 600 نفر بوده است.
7390/8054
قزوین-ایرنا-استقرار بسیج سازندگی تحت عنوان گروه های جهادی در راستای اقتصاد مقاومتی بدون شك نقش آفرین عرصه های سعی و تلاش در امر بهینه سازی مناطق محروم و كم توسعه یافته بوده است.