۱۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82932568
T T
۰ نفر

اصلاح الگوي غذايي از چاقي پيشگيري مي كند

۱۲ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۵۵
کد خبر: 82932568
اصلاح الگوي غذايي از چاقي پيشگيري مي كند

زنجان - ايرنا - كارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه جامعه دانشگاه علوم پزشكي زنجان گفت: عموم مردم براي پيشگيري از چاقي بايد الگوي غذايي را اصلاح كنند، مصرف بيش از حد قند و چربي موجب اضافه وزن، افزايش فشار و چربي خون در افراد مي شود.

عصمت عباسي روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا افزود: هرگرم قند چهار كيلوكالري انرژي و هر گرم چربي 2 برابر قندها يعني 9 كيلوكالري انرژي توليد مي كند كه در واقع مصرف بيش از حد آنها اضافه وزن و چاقي را بدنبال دارد.
وي اظهار كرد: قندهاي ساده مثل قند و شكر به سرعت جذب بدن شده و اگر بصورت خالص مصرف شوند جز انرژي چيز ديگري نداشته، اما قند ساده در ميوه كامل (نه آب ميوه هاي صنعتي و حتي خانگي) با ويتامين ، مواد معرفي و فيبرها همراه است.
به گفته اين كارشناس، نشاسته قندهاي مركب بشمار مي رود كه ديرتر از قندهاي ساده جذب مي شوند و ماده اصلي نان، برنج، ماكاروني هستند و درمصرف آنها نبايد زياده روي شود.
وي بيان كرد: زنان در روز نبايد بيش از 100 كالري ( 6 قاشق چايخوري) و مردان نبايد پيش از 150 كاري (9 قاشق چايخوري) شكر مصرف كنند كه منظور از اين ميزان ، قند و شكر استفاده شده در كل مواد غذايي مصرف شده در طول روز است.
كارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي وخدمات بهداشتي درماني زنجان ادامه داد: فيبرهاي محلول در جو دوسر ، حبوبات و ميوه ها وجود دارند كه سرعت جذب مواد مغذي و از جمله قندها و چربي ها را كاهش مي دهند و از اضافه وزن و چاقي پيشگيري مي كنند.
وي خاطر نشان كرد: فيبرهاي نامحلول در سبوس گندم ، نان و غلات سبوس دار و سبزي ها نيز وجود دارند كه موجب تسهيل حركات لوله گوارش و پيشگيري از يبوست مي شوند و براي دريافت كافي فيبر مصرف روزانه پنج بار ميوه و سبزي (400 گرم ) و غلات سبوس دار مانند نان سنگك و استفاده از حبوبات در غذاها توصيه مي شود.
به گفته عباسي، افراد داراي اضافه وزن و چاق مستعد ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي ، افزايش چربي خون ، پرفشاري خون ، تنگي نفس ، ديابت ، نقرس ، سنگ هاي صفراوي، درد مفاصل ، نارسايي كليوي، سكته هاي مغزي و برخي از سرطان ها هستند.

** شناسايي افراد در معرض خطر چاقي
عباسي افزود: نمايه توده بدن (BMI) به عنوان مناسب ترين ابزار براي شناسايي افراد بالاي 19 سال در معرض خطر اضافه وزن و چاقي شناخته شده است.
وي اظهار كرد: اين شاخص عبارت است از وزن به كيلوگرم تقسيم در مجذور قد به متر بوده و به عنوان مثال شخصي با وزن 78 كيلوگرم و قد 170 سانتي متر داراي BMI معادل 26.9 بوده و بنابراين شخص داراي اضافه وزن است.
كارشناس مسئول گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي زنجان خاطر نشان كرد: يكي ديگر از معيارهاي ارزيابي اضافه وزن و چاقي در جامعه از طريق اندازه گيري دور كمر بوده كه بيش از 88 سانتيمتر در خانمها و بيش از 102 سانتيمتر در آقايان چاق محسوب مي شود.
7320/8068