به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این مطالعه كه به همت محققان موسسه تحقیقات سرطان Dana-Farber آمریكا صورت گرفته نشان می دهد در این روش برای تشخیص زود هنگام سرطان از توالی ژنوم نمونه خون استفاده می شود. در این مطالعه نمونه خون حدود هزار و 700 داوطلب از نظر سه نمونه اولیه توالی مورد بررسی قرار گرفت.
این مطالعه نشان می دهد بیش از 54 درصد از جهش های غیر ارثی كه در نمونه خون بیمار مشاهده شد، از سلول های سفید خون و نه از تومور مشتق می شود. این جهش ها شبیه به فرآیند پیری طبیعی هستند و به راحتی می توانند سرطان ریه را در مراحل اولیه نشان دهند. محققان امیدوارند بتوان از این روش سریع و دقیق برای تشخیص زودهنگام سرطان استفاده كرد.
سرطان ریه معمولا در افراد سالمند دیده می شود. از هر سه بیمار مبتلا به سرطان ریه، دو مورد بالای 65 سال سن دارند و كمتر از دو درصد مبتلایان كمتر از 45 سال سن دارند. میانگین سن مبتلایان 70 سال است. از هر 14 مرد، یك نفر به سرطان ریه مبتلا می شود و این آمار در میان زنان، یك از 17 زن است.
علمی (6) ** 9259**1440
تهران – ایرنا – مطالعات جدید محققان آمریكایی نشان می دهد بررسی DNA شناور در خون می تواند سرطان ریه را در مراحل اولیه تشخیص دهد.