۱۵ خرداد ۱۳۹۷، ۹:۴۷
کد خبر: 82934849
T T
۰ نفر
حادثه خونین 15 خرداد سال 63 نماد صبر و استقامت مردم بانه است

سنندج - ایرنا - حادثه خونین بمباران وحشیانه مردم روزه دار بانه توسط هواپیماهای جنگنده رژیم بعث عراق در روز 15 خرداد اگر چه تلخ و فراموش نشدنی است اما به نماد صبر و استقامت مردم مرزدار این شهرستان تبدیل شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران اسلامی برای مردم خاطرات تلخ و شیرین زیادی به همراه داشت ولی بمباران مردم بی دفاع بانه در 15 خرداد سال 63 مصادف با پنجم ماه مبارك رمضان به عنوان یك حادثه تلخ و ناگوار برای همیشه در اذهان مردم این شهر مانده است.
در این روز مردم بانه به منظور شركت در آیین گرامیداشت یاد و خاطره شهدای 15 خرداد سال 42 با زبان روزه در پارك شهر گرد هم آمده بودند كه ناگهان چهار فروند هواپیمای رژیم بعث، بارانی از بمب های آتش زا بر سر مردم در 10 نقطه شهر ریختند كه بیش از 600 نفر شهید و 100 مجروح بر جا گذاشت.
در این حادثه تلخ بسیاری از خانواده های بانه ای یك یا چند نفر از اعضای خود را از دست دادند تا 15 خرداد سال 63 برای همیشه در یاد و خاطره مرزنشینان به عنوان یك فاجعه انسانی و تلخ باقی بماند.
ماموستا رسول اشعری كه در این روز چهار فرزند و همسر خود را از دست داد، می گوید: اتحاد رمز پیروزی انقلاب اسلامی است چون ریشه های فساد در جامعه برچیده و امنیت و آسایش در جامعه نهادینه شد.
وی با بیان اینكه مردم بانه در هشت سال دفاع مقدس معنای شهادت و ایثار را به خوبی درك و از نزدیك لمس كردند، گفت: حادثه 15 خرداد بانه به حدی وحشیانه بود كه در یك لحظه تمام شهر را آتش و خون فرا گرفت و بسیاری از مردم تكه تكه شدند حتی درختان شهر هم در آتش سوختند و حوضچه آب پارك شهر از خون مردم روزه دار به رنگ سرخ در آمد.
خانواده قادر خانزاده یكی دیگر از اهالی شهر بانه است كه در حادثه این حادثه 14 نفر از نزدیكان شان به شهادت رسیدند، دارا قادر خانزاده برادر سه شهید این حادثه می گوید: بمباران شهر از پیش برنامه ریزی شده و جاسوسان به رژیم بعث اطلاع داده بود كه در این روز مردم راهپیمایی می كنند.
وی افزود: دشمن از این اجتماع مردمی سوء استفاده كرد و هواپیماهایش در یك لحظه شهر را مورد هدف ناجوانمردانه قرار دادند، این بمباران به حدی وحشیانه بود كه بسیاری از مردم تكه تكه شدند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بانه در این ارتباط گفت: با توجه به اینكه شهر بانه در نقطه صفر مرزی واقع است ارتش متجاوز رژیم بعث دسترسی كاملی به آن داشت نه تنها مورد هجوم حملات هوایی بود بلكه توپخانه ارتش عراق نیز وارد خاك بانه شده و این شهر را زیر آتش خود داشت.
عباس زرین روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: قیام خونین 15 خرداد سال 42 مردم قم و همچنین حادثه بمباران بانه در 15 خرداد سال 63 هر دو به دست انسان های ستمكار رقم خورد و منجر به خاك و خون كشیدن مردم بی دفاع و مظلوم شد.
وی اضافه كرد: اگر چه زمان بسیاری از خاطرات را از یادها می برد و یا آنها را كمرنگ می كند اما برخی حوادث تلخ آنقدر تاثیر گذار هستند كه هرگز از خاطره پاك نمی شوند و همیشه برای مردم تازگی دارند كه حادثه بمباران بانه یكی از این حوادث است.
زرین مردم وفادار بانه را سرمایه های اصلی نظام اسلامی دانست و افزود: مردم آگاه بانه برغم توطئه دشمنان در برانگیختن اختلافات قومی و مذهبی با حفظ اتحاد و همبستگی خود همواره حافظ ارزش ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی و آنها را در رسیدن به مقاصد شوم شان ناكام گذاشته اند.
وی با بیان اینكه 15 خرداد به نماد بردباری و ایثار مردم بانه تبدیل شد، تاكید كرد: در این روز بیش از 600 نفر از مردم این شهر به شهادت رسیدند كه 400 نفر مهاجرانی بودند كه در سپاه و بسیج بانه خدمت می كردند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران بانه یادآور شد: بمباران 15 خرداد بانه حادثه ای تلخ است كه در تاریخ دفاع مقدس برای همیشه ماندگار است چون در هیچ جای كشورمان همزمان 600 نفر از مردم در یك مكان به شهادت نرسیدند كه همین دلیلی است تا برای همیشه یا و خاطره شهدای این روز را زنده نگهداریم.
وی گفت: بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس در پارك 15 خرداد ساختمانی را برای حفظ آثار و یاد خاطره شهدای 15 خرداد بانه احداث كرد كه بخشی از آن تكمیل نشده كه امسال با اختصاص اعتبار به بهره برداری می رسد.
زرین ادامه داد: بنیاد شهید و امور یثارگران در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت با همكاری سایر دستگاه های اجرایی بویژه سپاه هر سال مراسم گرامیداشت یاد شهدای 15 خرداد بانه را برگزار و از خانواده شهدا تقدیر می كند.
وی با اشاره به المانی كه در محل پارك 15 خرداد نصب شده است، افزود: این المان نشانه این است كه مردم مانند كوه استوار هستند اما با توجه به اینكه در محل مناسی قرار ندارد، كمتر دبده می شود.
زرین اظهار داشت: پارك 15 خرداد محل تجمع پیشمرگان مسلمان بود و در این ارتباط در ورودی پارك المان پیشمرگان مسلمان نصب می شود این المان اكنون در ورودی شهر است و به زودی به پارك 15 خرداد منتقل می شود.
وی با بیان اینكه شهدای 15 خرداد بانه سندی ارزشمند برای تاریخ این شهر است، تاكید كرد: امنیت و رفاه امروز جامعه مدیون ایثارگری جانبازان و خون مطهر شهداست و باید برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تلاش كنیم.
به گزارش ایرنا، هیات اعزامی سازمان ملل متحد پس از بررسی ابعاد مختلف بمباران 15 خرداد سال 63 شهر بانه در گزارش خود بمباران این شهر را توسط هواپیماهای عراقی تایید و با مشاهده قطعات بمب و نوع آنها اعلام كرد این بمب ها برای كشتار دسته جمعی بكار می رود و همین موضوع علت بالا بودن تلفات انسانی و پایین بودن خسارت ها بر اماكن عمومی است.
در هشت سال جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شهر بانه 72 بار بمباران شد كه حادثه 15 خرداد خونین ترین آنها بود.
شهرستان بانه با 158 هزار نفر جمعیت در 270 كیلومتری غرب سنندج واقع شده است.
7469/9102