۱۶ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۳۵
کد خبر: 82935410
T T
۰ نفر

ماموریت ضد برجامی نتانیاهو

۱۶ خرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۳۵
کد خبر: 82935410
ماموریت ضد برجامی نتانیاهو

تهران-ایرنا- «بنیامین نتانیاهو» در سفر به اروپا تلاش دارد تا بر تصمیم گیری رهبران آلمان، فرانسه و انگلستان در حفظ برجام تاثیر بگذارد اما وی همزمان باید در مورد سیاست های رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی پاسخگو باشد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهونیستی در سفر سه روزه به اروپا و دیدار با رهبران سه كشور آلمان، فرانسه و انگلستان در تلاش است تا ضمن كاهش تنش ها میان دو طرف بر تصمیم گیری اروپا در زمینه حمایت از توافق هسته ای تاثیرگذار باشد.
اختلافات تل آویو و رهبران اروپایی تنها به برجام محدود نمی شود و حقوق فلسطینی ها، شهرك سازی در اراضی اشغالی و تحریم های اروپا علیه كالاهای اسرائیلی و موضوع انتقال پایتخت از تل آویو به بیت المقدس از دیگر موضوع هایی هستند كه در این سفر نتانیاهو باید در مورد آن ها پاسخ هایی را داشته باشد.

**حمله نتانیاهو به سنگر اروپایی برجام
در حالی كه رهبران اروپایی به شدت از اجرای توافق هسته ای حمایت می كنند و به دنبال ارائه راهكارهایی برای حفظ آن هستند نتانیاهو امیدوار است این شرایط را تخریب كند. وی سعی می كند دیدگاه رهبران اروپایی را به رویكرد و خواسته های رئیس جمهوری ایالات متحده نزدیك كند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در این سفر نهایت تلاش خود را به كار خواهد بست تا هر چه بیشتر پایتخت های اروپایی را متقاعد سازد كه با حداكثر فشار بر ایران، امتیازات حداقلی را به تهران در حوزه های سیاسی و تجاری ارائه كنند.
«گاردین» در گزارشی سفر دوره ای نتانیاهو به اروپا را با هدف لابی با رهبران قاره سبز علیه ایران توصیف كرد و نوشت: نخست وزیر اسرائیل امیدوار است تا با فشار بر «آنگلا مركل»، «امانوئل مكرون» و «ترزا می» آن ها را از ایران دور كند.
وی در این سفر تلاش می كند تا موضوع رابطه و حضور ایران در سوریه را هم با این رهبران مطرح كند.
اهمیت این سفر از نظر نتانیاهو به اندازه ای بالا است كه وی پیش از سفر عنوان داشت: «من در دیدار با سه رهبر اروپایی در مورد دو موضوع گفت وگو می كنم: ایران و ایران».
این روزنامه انگلیسی با اشاره به نزدیكی سیاسی و تفكراتی ترامپ با رهبران رژیم صهیونیستی در مورد ایران آورده است: نخست وزیر تندروی اسرائیل از زمان امضای توافق هسته ای سال 2015 با ایران رایزنی های گسترده ای را علیه ایران و این توافق به كار بست. این تلاش ها به ویژه پس از ریاست جمهوری دونالد ترامپ بیشتر هم شد.
براساس این گزارش هماهنگی ترامپ و نتانیاهو به اندازه ای بوده است كه نخست وزیر اسرائیل اندك زمانی پیش از اعلام خروج كاخ سفید از برجام به وسیله ترامپ، مجموعه ای از اسناد را به نمایش گذاشت و اتهام هایی را علیه ایران تكرار كرد.
این در حالی است كه سه كشور اروپایی از همان زمان تاكنون با ابراز تاسف و نگرانی از این اقدام واشنگتن، بر پایبندی و ادامه اجرای برجام تاكید كرده اند.
این روزنامه انگلیسی افزود: به رغم اتهامات آمریكا و اسرائیل، روز دوشنبه «یوكیا آمانو» مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی تاكید كرد ایران به توافق برجام پایبند است و بازرسی ها در محل های مورد نظر آژانس بدون توقف انجام می شود. وی حتی ادعای برخی مقام های آمریكا و اسرائیل در مورد همكاری نكردن ایران را تكذیب كرد.
تارنمای شبكه تلویزیونی ان.بی.سی نیوز با بیان اینكه نتانیاهو تاكنون در زمینه مخالفت با برجام ناموفق بوده است، افزود: رهبر اسرائیل در این زمینه یك متحد برای خود پیدا كرد و آن هم رئیس جمهوری آمریكا بود كه كمتر از یك ماه پیش از توافق خارج شد. هر دو رهبر امیدوار بوده اند خروج واشنگتن از توافق، همه دیگر امضاكنندگان را متقاعد سازد تا به خواسته های ترامپ در برجام تن دهند.
خبرگزاری فرانس پرس هم اعتقاد دارد با وجود تهدیدهای ترامپ علیه دیگر امضاكنندگان برجام سه رهبر اروپایی در كنار روسیه و چین از برجام حمایت می كنند و آن را برای كنترل مسابقه تسلیحاتی در منطقه ضروری می دانند و به همین دلیل بر حفظ بقای آن تاكید دارند.
چند روز قبل وزیر امور خارجه آلمان در دیدار با همتای چینی خود تصریح كرد: «برلین تمایل دارد تا در توافق هسته ای باقی بماند و مطمئن باشد كه ایران هم به اجرای آن ادامه می دهد».
در این نشست مشترك مطبوعاتی وزیر امور خارجه چین هم ضمن غیر قابل اعتماد دانستن ایالات متحده، انتقادهای تندی به سیاست های دونالد ترامپ در امور جهانی مطرح كرد.

**موضوع های جنبی در سفر نتانیاهو به اروپا
اگرچه توافق هسته ای ایران مهمترین محور نخست وزیر رژیم صهیونیستی به اروپا عنوان می شود اما رسانه ها در غرب اعتقاد دارند اروپا منتظر شنیدن پاسخ هایی از سوی نتانیاهو در زمینه مسائل مهم اراضی اشغالی است.
به نوشته گاردین، نتانیاهو 68 ساله در این سفر با پرسش ها و انتقادهایی در زمینه پاسخ آتشین ارتش اسرائیل به تظاهرات كنندگان در غزه روبرو خواهد شد. واكنش خشونت بار ارتش این رژیم در چند هفته اخیر موجب مجروح شدن هزاران نفری شد كه به اطراف مرزهای غزه آمده بودند تا نارضایتی خود را از سیاست های اسرائیل و محاصره این منطقه نشان دهند. در این تحولات 120 ساكن غزه جان خود را از دست دادند.
گزارش شبكه تلویزیونی ان.بی.سی هم ذهن نتانیاهو در سفر به اروپا را مملو از موضوعات مربوط به ایران دانست و افزود: اسرائیل ضمن انتقاد از توافق هسته ای و ادامه اجرای آن، نگران حضور ایران در سوریه است و این موضوع را در پایتخت های اروپایی مطرح خواهد كرد.
روزنامه دیلی تلگراف نیز اعتقاد دارد نتانیاهو حضور ایران در سوریه را تهدید وجودی برای اسرائیل می داند. وی حتی در یك نشست خبری تئاترگونه مدعی شد اسنادی را در زمینه سیاست های ایران در اختیار دارد.
به نوشته فرانس 24، آلمان به صورت سنتی مهمترین متحد اروپایی تل آویو به شمار می رود و عمده ترین دلیل آن هم مسائل مربوط به موضوع هولوكاست بوده است. با وجود این رابطه دیرینه، اكنون تنش های گوناگونی میان دو طرف وجود دارد. مركل بارها از توسعه شهرك ها در مناطق اشغال شده فلسطینی انتقاد كرده است و آن را اقدامی دانست كه آینده صلح و ابتكار تشكیل دو دولت را در منطقه نابود می سازد.
گزارش روزنامه دیلی تلگراف هم آورده است آلمان خواستار تحقیقات مستقل در زمینه كشته شدن ده ها نفر از ساكنان غزه است كه در چند هفته اخیر مورد هدف گلوله های سربازان اسرائیلی قرار گرفته اند.

پژوهش**9130**1601**
۰ نفر