به گزارش ايرنا، اين رويكرد تنها به دنبال باز زنده سازي مناطق متروكه نيست، بلكه با مباحث گسترده تري همچون اقتصاد رقابتي و كيفيت زندگي به خصوص براي كساني كه در محلات فقيرنشين زندگي مي كنند، سر و كار دارد.
توجه به بافت هاي فرسوده و قديمي و رفع ناپايداري آنها، به موضوعي جدي و محوري تبديل شده است، به گونه اي كه سازمان هاي ذيربط را به تكاپوي ساماندهي و بازآفريني بافت هاي مذكور سوق داده و لزوم مداخله در اين بافت ها را در دوره هاي مختلف زماني مطرح كرده است.
اجراي برنامه بازآفريني شهري، سال گذشته با دستور مستقيم رئيسجمهوري در هفت استان منتخب بوشهر، آذربايجان شرقي، تهران، فارس، كردستان، همدان، مازندران، خراسان رضوي و اصفهان آغاز شد.
به عبارت ديگر طرح بازآفريني شهري، قرار است در يك برنامه پنج ساله، مقدمات احيا و بازآفريني هزار و 334 محله از بافتهاي فرسوده و ناكارآمد شهري را در كل كشور فراهم آورد، بهگونهاي كه در هر محله، علاوه بر نوسازي و مقاومسازي واحدهاي مسكوني، كليه امكانات روبنايي و زيربنايي، اعم از فضاهاي فرهنگي، شهري، اجتماعي و اقتصادي، متناسب با وضعيت اين امكانات در ديگر محلههاي شهر ارتقا يابد.
طرح بازآفريني شهري در استان همدان نيز همزمان با ساير استان ها در 96 محله آغاز شد و در همين راستا هر ماه جلسه اعضاي ستاد بازآفريني شهري به رياست محمدناصر نيكبخت استاندار همدان تشكيل مي شود.
*** عدالت اجتماعي هدف اجراي بازآفريني شهري
استاندار همدان روز پنجشنبه در نشست اعضاي ستاد بازآفريني اين استان گفت: دولت در بازآفريني شهري به دنبال تحقق عدالت اجتماعي است و همه مديران به ويژه شهرداريها آمادگي لازم را براي بازآفريني شهري و برنامه همدان 2018 داشته باشند تا اين منطقه استاني با نشاط و شايسته باشد.
نيكبخت با تاكيد بر اينكه فرمانداران نسبت به شناسايي زمينهاي بيشتر براي اجراي طرح هاي بازآفريني شهري اقدام كنند، افزود: از سال 94 تاكنون پنج هزار 200 ميليارد ريال در باز آفريني شهري استان هزينه شده است.
وي ادامه داد: دولت در اجراي طرح بازآفريني شهري قصد دارد تا عدالت اجتماعي را محقق كند؛ چراكه دليلي ندارد برخي در خانه هايي زندگي كنند كه سست بوده و در حال تخريب است.
*** 37 طرح بازآفريني شهري در دست اجرا
مديركل راه و شهرسازي همدان نيز در اين نشست گفت: 96 محله در استان همدان براي اجراي طرح بازآفريني شهري شناسايي شده است كه 37 طرح بازآفريني هم اكنون در حال اجراست.
فرهاد فرزانه افزود: اين طرح ها مرمت خانههاي تاريخي، پوشش رودخانهها و طرح هايي از اين دست را شامل مي شود.
وي با بيان اينكه در كلانشهرها براي هر واحد مسكوني 500 ميليون ريال و براي هر واحد شهري 400 ميليون ريال تسهيلات ارائه ميشود، افزود: در همدان 100 قطعه زمين، كبودرآهنگ 19 قطعه، بهار هفت قطعه، فامنين چهار قطعه، اسدآباد 9 قطعه، تويسركان 2 قطعه زمين و در نهاوند 36 هكتار زمين از سوي فرمانداريها براي اجراي بازآفريني شهري شناسايي شده است.
فرزانه يادآوري كرد: در سال 96 طرح بازآفريني شهري در سطح كشور تدوين شد و در 19 بهمنماه مورد تصويب قرار گرفت.
طرح توانمندسازي مناطق حاشيه شهر همدان براي اولين بار در سفر رهبر معظم انقلاب در سال 83 مطرح شد و در آن سفر معظم له دستور تهيه طرح سكونتگاههاي غيررسمي اين شهر را صادر كردند.
تا سال 93 اين طرح در قالب ستاد توانمندسازي اجرا ميشد و در حال حاضر در قالب ستاد بازآفريني و فرآيندي همهجانبه و متناسب با نيازهاي تمام جامعه دنبال مي شود كه ارتقاي سطح زندگي مردم در محدوده هاي هدف را در دست اجرا دارد.
كارشناسان معتقدند كه حدود 200 هزار تن در سكونتگاههاي غير رسمي حاشيه نشين همدان زندگي مي كنند و احداث طرح ها در اين مناطق خود به خود توسعه را به سمت و سوي اين محدوده ها ميكشد.
2 هزار و 540 هكتار از پنج هزار و 600 هكتار مساحت شهر همدان جزو محدوده بازآفريني شهري قرار گرفته است.
هدف محدودههاي بازآفريني در شهر همدان در سطح ملي، استاني و شهرستاني شناسايي شده است و اين محدودهها در قالب پنج محدوده شامل شناسايي محدودهها و محلههاي نابسامان واقع در عرصه تاريخي شهر، محدودهها و محلههاي نابسامان در بافت پيراموني مراكز شهري، محدوده نابسامان واقع در بافت پيشينه روستايي، سكونتگاههاي غير رسمي و محدودههاي ناكارآمد با كاربري ناهمگون محيط شهري تقسيم ميشود.
يكهزار و 72 هكتار از محدوده بازآفريني همدان در قالب سكونتگاه غير رسمي قرار گرفته است و 314 هزار هكتار نيز در قالب محدوده ناهمگون و ناكارآمد با كاربري ناهمگون محيط شهري براساس مطالعات و پژوهشهاي مختلف قرار گرفته است.
7523/2090
همدان-ايرنا- بازآفريني، رويكرد جديد مرمت و بهسازي شهري است كه متخصصان آن به دنبال حل مشكلات فرسودگي شهري از طريق بهسازي مناطق محروم و در حال تخريب هستند.