۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۰۳
کد خبر: 82952374
T T
۰ نفر
50 پایگاه سنجش سلامت در تهران به نوآموزان خدمت رسانی می كنند

تهران-ایرنا- رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران با اشاره به اجرای طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان برای سال تحصیلی 98-97 گفت:50 پایگاه شامل 48 پایگاه اولیه و 2پایگاه تخصصی به نوآموزان خدمت رسانی می كنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهناز كریمی روز دوشنبه در آیین افتتاح نمادین طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان برای سال تحصیلی 98-97 در مدرسه بهشت منطقه 11 شهر تهران اظهار داشت: در این طرح با همكاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، نوآموزان از لحاظ بینایی، شنوایی، سلامت دهان و دندان، سلامت جسمانی، قد، وزن، توده بدنی، هوش و آمادگی تحصیلی مورد سنجش قرار می گیرند.
وی با اشاره به سنجش سلامت 101 هزار نوآموز بدو ورود به دبستان و 15هزار نوآموز پیش دبستانی در سال گذشته گفت: امسال پیش بینی می شود كه 95 هزار نوآموز بدو ورود به دبستان و 15هزار و 500 نوآموز پیش دبستانی مورد سنجش قرار بگیرند.
كریمی افزود: امسال، 435نفر از كاركنان آموزش و پرورش در 50 پایگاه شامل 48 پایگاه اولیه و 2پایگاه تخصصی در غرب و شرق تهران به نوآموزان خدمت رسانی می كنند كه نوآموزان براساس نتایج سنجش به مدارس عادی، تلفیقی و استثنایی معرفی می شوند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران اظهار داشت: دانش آموزان و اولیا برای شركت در این طرح باید به مدارس محل سكونت خود مراجعه كرده و از طریق سامانه سنجش ثبت نام و نوبت دهی شده و به پایگاه های سنجش مراجعه كنند.
كریمی هزینه سنجش سلامت نوآموزان را 25 هزار تومان عنوان كرد و گفت: این هزینه برای نوآموزان بی بضاعت به صورت نیم بها یا رایگان انجام می شود.
وی با بیان اینكه تمامی اطلاعات نوآموزان در سامانه سنجش به صورت الكترونیكی ثبت می شود، افزود: نوبت دهی برای طرح سنجش سلامت نوآموزان از 29خردادماه آغاز شده و در صورت مراجعه بهنگام اولیا و نوآموزان به پایگاه ها، این روند تا نیمه اول شهریورماه پایان خواهد یافت.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران گفت: در طول سال تحصیلی نیز اگر نوآموز پیشرفت تحصیلی نداشته باشد و كارنامه تحصیلی او مردودی اعلام شود، از طریق ورود به سامانه و ثبت اطلاعات می تواند مجددا مورد سنجش قرار بگیرد.
كریمی درباره جهش تحصیلی دانش آموزان و چالش های آن گفت: بعضی از مدارس غیردولتی دانش آموزان را با صغر سنی ثبت نام می كنند و برای رفع مشكل نیز اصرار بر انجام جهش تحصیلی دارند، سال گذشته از 900دانش آموز متقاضی جهش تحصیلی بیش از 50 نفر صغر سنی داشتند و در این روند ما تست مجدد جهش تحصیلی در مدارس نداشته و با اعتراض برخی از اولیا مواجه بودیم.

*سنجش سلامت نوآموزان اختلالات را كاهش می دهد
محمدحسن عظیم عراقی معاون تشخیص، پیشگیری، پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی نیز در این آیین اظهار داشت: طرح سنجش سلامت از 20 سال گذشته با همكاری وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و دانشگاه های ایران، تهران و شهید بهشتی و از 6سال گذشته به صورت الكترونیكی اجرا می شود.
وی با بیان اینكه نوآموزان برای انجام سنجش باید به نزدیكترین مدرسه محل سكونت خود مراجعه كنند، گفت: مراقبان بهداشت در این پایگاه ها آمادگی تحصیلی و سلامت جسمانی نوآموزان را مورد ارزیابی قرار می دهند و در صورت نیاز نوآموزان به پایگاه های تخصصی ارجاع داده می شوند.
عظیم عراقی، یكی از اصلی ترین اهداف طرح سنجش سلامت را پیشگیری از بروز اختلالات و بیماری های و جلوگیری از افزایش بعضی از بیماری ها عنوان كرد و افزود: به عنوان مثال در این طرح كم شنوایی و دیرآموزی برخی از دانش آموزان تشخیص داده شده و روش هایی برای درمان آن به دانش آموزان و اولیا ارائه می شود تا شرایط تحصیلی آنان مانند سایر دانش آموزان عادی فراهم شود.
وی با اشاره به روند سنجش نوآموزان پیش دبستانی گفت: سال گذشته یك میلیون و 330هزار نوآموز بدو ورود به دبستان و 347هزار نوآموز مورد سنجش سلامت قرار گرفتند كه این پیش دبستانی ها امسال دیگر مورد سنجش قرار نخواهند گرفت.
عظیم عراقی درباره جهش تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان اظهار داشت: سال گذشته 10هزار نفر تقاضای جهش داشتند و این روند امسال تا 15مردادماه در پایگاه ها انجام خواهد شد.
معاون تشخیص، پیشگیری، پرورشی و تربیت بدنی سازمان آموزش و پرورش استثنایی گفت: دانش آموزان برای درخواست جهش تحصیلی باید ابتدا به مدرسه خود و سپس برای انجام تست های هوش به پایگاه ها مراجعه كنند و تاكید می كنیم كه شرایط استاندارد تست برقرار باشد تا نتایج صحیح باشد.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران نیز در این آیین با تاكید بر اهمیت انجام سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان اظهار داشت: سنجش سلامت بر سرنوشت دانش آموزان تاثیرگذار است و به بهبود بعضی از كاستی ها و مشكلات جسمی و روحی نوآموزان كمك می كند براین اساس سنجش سلامت هر چقدر دقیق تر باشد، آسیب ها در سنین بالاتر كمتر خواهد بود.
نادر جهان آرای گفت: انجام سنجش سلامت در دوره پیش دبستانی به مداخلات بهنگام و حل مشكلات كمك بیشتری خواهد كرد.
وی با اشاره به جهش تحصیلی دانش آموزان افزود: متقاضیان این طرح در تهران بیشتر از سایر استان های كشور است كه دانش آموز باید ضمن كسب نمرات تحصیلی خیلی خوب حدنصاب تست ها و آزمون های هوش را كسب كند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش شهر تهران اظهار داشت: برخی از دانش آموزان و اولیا متقاضی جهش تحصیلی چند پایه هستند كه از كارشناسان و مسئولان مناطق درخواست می كنیم جهش تحصیلی 2پایه و سه پایه را توصیه نكنند، هر چند این تقاضاها از طریق كمیسیون های خاص مناطق و بررسی ضریب هوش با حساسیت بالایی پیگیری می شود اما كوچكترین ضریب خطا می تواند بزرگترین آسیب را به دانش آموز وارد كند.
تهرام/7245/ 1539 /
۰ نفر