۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۱۲
کد خبر: 82952394
T T
۰ نفر
21 مجوز فعاليت براي واحدهاي طيور تخمگذار در قم صادر شد

قم - ايرنا - معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي قم گفت: براساس استانداردهاي تعيين شده، 21 مجوز فعاليت براي واحدهاي طيور تخمگذار در استان صادر شده است.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي قم، حسين علي بيگي روز دوشنبه در گفت و گويي، افزود: به دليل اين كه تراكم بالايي در زمينه واحدهاي مرغداري در استان قم داريم، مجموعه سازمان جهاد كشاورزي با همكاري اداره كل دامپزشكي تمهيداتي را مبني بر كنترل جوجه ريزي در واحدهاي طيور انديشيده است.
وي اضافه كرد: در همين رابطه كميته فني با حضور معاونت امور دام و طيور، اداره كل دامپزشكي، نظام دامپزشكي، نظام مهندسي كشاورزي و منابع طبيعي، اتحاديه مرغداران و تشكل مربوطه در استان تشكيل شده كه هر واحد مرغداري كه قصد جوجه ريزي دارد بايد مجوز مربوطه را از اين كميته دريافت نمايد.
وي ادامه داد: به دليل حساسيت موضوع اين كميته از دي ماه سال گذشته تا كنون بيش از 72 جلسه برگزار كرده و در اين جلسات درخواست هاي جوجه ريزي واحدها و مشكلات آنان مطرح شده و مورد رسيدگي قرار گرفته است.
علي بيگي گفت: تا امروز درخواست هاي بسيار زيادي در كميته فني مورد بررسي قرار گرفته و در نهايت براي 11 واحد پرورش پولت و 10 واحد مرغ تخمگذار كه تمامي موارد بهداشتي و قرنطينه اي را رعايت كرده بودند، مجوز فعاليت صادر شده است.
وي بيان كرد: با توجه به مشكلات پيش آمده براي واحدهاي مرغداري و درگيري بيش از 90 درصد اين واحدها با بيماري آنفلوآنزا و خسارت سنگيني كه به اين بخش وارد شد، مجبور هستيم براي صدور مجوز فعاليت مجدد سختگيرانه برخورد كنيم تا سرمايه مرغدار در معرض خطر قرار نگيرد.
وي افزود: قم به واسطه اين كه در شاهراه مواصلاتي استان هاي جنوبي و مركزي كشور قرار گرفته، مزايا و تهديداتي را به همراه دارد و از طرف ديگر اين استان محل كريدور پرواز پرندگان مهاجر نيز مي باشد، كه اين 2 موضوع صنعت پرورش طيور قم را در معرض خطر قرار داده و واحدهاي مرغداري را درگير بيماري ها به خصوص بيماريهاي تنفسي (آنفلوآنزا) كرده است.
وي بيان داشت: در همين راستا و با توجه به ورود بيماري آنفلوآنزا در سال گذشته به استان قم و حذف 90 درصد گله هاي مرغ تخمگذار، متاسفانه حجم عظيمي از توليد را از دست داديم.
علي بيگي در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: دستورالعملي ده گانه توسط سازمان دامپزشكي كشور ابلاغ شده كه كليه شرايط بهداشتي و قرنطينه اي در آن قيد گرديده و اين دستورالعمل توسط تشكل هاي مربوطه به مرغداران اطلاع رساني شده است و مرغداران نيز ملزم به رعايت اين موارد مي باشند.
وي ابراز اميدواري كرد: با توجه به برنامه ريزي هاي صورت گرفته و اقدام هاي انجام شده، ديگر شاهد درگيري واحدهاي مرغداري با بيماري آنفلوآنزا و خسارت هاي سنگيني كه سال گذشته به اين بخش وارد شد، نباشيم.
وي با اشاره به اين كه استان قم به واسطه وجود واحدهاي طيور يكي از قطب هاي طيور در كشور است، بيان داشت: 174 واحد مرغ تخمگذار با ظرفيت 8 ميليون و 888 هزار قطعه و 62 هزار تن توليد تخم مرغ در قم وجود دارد كه همين مساله باعث شده اين استان در زمينه توليد تخم مرغ در كشور رتبه ششم را داشته باشد.
7405/ 1175