این خبرگزاری با بیان این كه «ترجیح فدراسیون فوتبال (فیفا) بر این است تا از فناوری كمك داور ویدئویی در هر 4 بازی یك مرتبه استفاده شود»، نوشت: در نیمه دوم بازی روز دوشنبه در ورزشگاه سارانسك روسیه، داور پاراگوئه ای در سه مورد از تصمیمات خود به این فناوری متوسل شد كه هربار مجادلاتی را به همراه داشت.
برای پرتغال پنالتی گرفت، به جای كارت قرمز به رونالدو كارت زرد داد و در وقت اضافه پنالتی ای به نفع ایران گرفت كه ممكن بود به حذف پرتغال از رقابت ها بینجامد.
استفاده مكرر از این فناوری در تبدیل نیمه دوم به نیمه ای خشن كه در آن بازیكنان مكررا دست به تمارض زده و دور داور جمع می شدند، نقش داشت.
رویترز در ادامه نوشت: در گذشته از فناوری كمك داور ویدئویی به دلیل برداشتن فشار از روی دوش داوران و كاهش ریسك اشتباهات فاحش، تقدیر می شد.
اما بازی روز دوشنبه نشان داد كه چنین فناوری ای می توان به سادگی اوضاع را پیچیده كند.
كارلوس كی روش مربی تیم ملی ایران كه از عدم شفافیت تصمیماتی كه به واسطه كمك داور ویدئویی گرفته شد، اعتراض داشت، می گوید: «بر طبق قوانین، ضربه آرنج كارت قرمز دارد؛ مهم نیست كه بازیكن خاطی لیونل مسی باشد یا رونالدو. ما باید بدانیم كه چه چیزی در حال اتفاق افتادن است اما به من اجازه نمی دهند. دستگاهی دارید كه استفاده از آن در هربازی هزینه زیادی دارد اما هیچكس مسئولیت قبول نمی كند. وقتی با استفاده از VAR تصمیمی گرفته می شود، باید بدانیم كه چه كسی بازی را داوری می كند.»
اروپام**9418 **1908
تهران - ایرنا - خبرگزاری رویترز امروز (سه شنبه) نوشت: سیستم كمك داور ویدئویی (VAR) كه برای رفع مناقشات در فوتبال طراحی شده است، در بازی روز دوشنبه تیم های ملی ایران و پرتغال در خلال رقابت های جام جهانی، معكوس عمل كرده و جنجال آفرید.