به گزارش روز شنبه گروه علمي ايرنا از روزنامه ديلي ميل، تعداد ربات هايي كه قابليت پرواز در محيط هاي بسته را دارند به دليل محدوديت هايي كه قاب درها ايجاد مي كنند و نيز خطرات متعدد از جمله وجود پنجره ها و مبلمان، زياد نيست.
اما اكنون محققان دانشگاه توكيو در ژاپن موفق به ابداعي رباتي به نام 'دراگون' شده اند كه مي تواند در ارتفاع اندكي از سطح زمين تغيير شكل دهد.
اين ربات كه مي تواند به شكل هاي متعدد از جمله مربع و مار تبديل شود با برخورداري از فناوري كه به آن اجازه عبور بر اساس محدوديت هاي فضايي را مي دهد، مي تواند به طور خودكار تغيير شكل داده و با اين خطرات مقابله كند.
طراحي ربات جديد در اصل از كايت هاي سنتي دراگون، مدل سازي شده است اما دُم آن از يك سري كايت هاي متصل و كوچكتر ساخته مي شود.
دراگون از چهار ماژول تشكيل مي شود كه با يك مفصل لولايي به هم متصل مي شوند؛ اين ربات توسط فناوري Intel Euclid هدايت مي شود و با استفاده از انرژي يك بسته باتري حداكثر تا سه دقيقه پرواز مي كند.
فناوري Intel Euclid به مثابه چشم و مغز دراگون عمل مي كند و به اين ربات پرنده مي گويد كه جهان اطراف خود را 'ببيند' و بطور خودكار تصميم بگيرد كه چه شكلي لازم است بگيرد تا در يك منطقه مشخص قرار گيرد.
نمونه اوليه اين ربات از چهار ماژول ساخته شد، اما طراحان مي گويند كه در نهايت از 12 ماژول متصل تشكيل مي شود.
محققان اميدوارند كه اين ربات را در نهايت به يك نوع 'بازوي پروازي' تبديل كنند كه بتواند به اشكال متعددي تبديل شود و با استفاده از يك چنگال دو انگشتي كه در هر دو انتهاي اين بازو قرار دارد، با جهان اطراف خود تعامل كند.
محققان خاطرنشان كردند كه از نمونه هاي پيشرفته اين ربات مي توان در ماموريت هاي امداد و نجات استفاده كرد. اين ربات مي تواند بازماندگان سوانح را در ساختمان هاي ويران شده جستجو كند و حتي در صورت لزوم براي نجات آنها اقدام به آواربرداري كند.
علمي**2038**2017
تهران-ايرنا- محققان ژاپني رباتي ساختند كه مي تواند در محيط هاي بسته پرواز كند. از اين ربات مي توان در عمليات امداد و نجات براي جستجوي بازماندگان استفاده كرد.