۱۰ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۲۹
کد خبر: 82958377
T T
۰ نفر
خیران به درمان بیماران ضایعه نخاعی كمك كنند

تهران - ایرنا - مدیر بیمارستان رفیده دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از خیران خواست تا به مبتلایان ضایعه نخاعی ناشی از حوادث یا سكته كمك كنند تا از عهده هزینه های درمانی آن برآیند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دكتر مهدی محسن زاده روز یك شنبه در نشستی با خبرنگاران افزود: مبتلایان به ضایعه نخاعی ناشی از تصادف یا سكته قبل از آنكه به این بیمارستان بیایند و اقدامات توانبخشی را آغاز كنند، مرحله حادی را در بخش های مراقبت های ویژه( ICU) گذرانده و از لحاظ مالی تخلیه شده اند.
وی اضافه كرد: اغلب مبتلایان ضایعه نخاعی را مردان تشكیل می دهند و نان آور هستند. این افراد به مرحله توانبخشی كه می رسند پولی برای پرداخت ندارند بنابراین لازم است خیران تا جایی كه توان دارند به این بیماران كمك كنند.
وی ادامه داد: معلولیت، مشكلی ادامه دار برای معلولان است و باید تحت حمایت قرار گیرند تا بتوانند خدمات توانبخشی را در مراكز دولتی و خصوصی دریافت كنند.

**خدمات توانبخشی تعرفه ندارد
مدیر بیمارستان رفیده دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در ادامه به مشكل تعرفه خدمات توانبخشی اشاره كرد و گفت: توانبخشی خدمت جدیدی است و مهم ترین مشكل آن این است كه تعرفه ندارد و در عین حال همان تعرفه های تعریف شده برای خدمات توانبخشی ، ناچیز است و بیمه نیز آنها را پوشش نمی دهد.
وی اضافه كرد: به طور مثال تعرفه كاردرمانی 7 / 1كای (K جراحی كه به‌عنوان حق‌العمل یا تعرفه انجام یك خدمت پزشك) كتاب ارزش نسبی است كه پاسخگوی عملكرد این خدمت نیست البته طی اجرای طرح تحول سلامت از طریق یارانه سلامت، بخش بستری آن پوشش داده می شود اما در بخش سرپایی، حتی بیمه تكمیلی نیز آن را پوشش نمی دهد.

**مردان چهار برابر زنان دچار ضایعه نخاعی می شوند
دكتر مجید حجازی متخصص طب فیزیكی هم در این نشست گفت: معمولا هر چهار عضو( دست ها و پاها) مبتلایان ضایعه نخاعی گردن، فلج می شود. خدمات توانبخشی از كنار تخت بیمار آغاز می شود و تا درون جامعه ادامه دارد.
وی افزود: ضایعات نخاعی در مردان كشور، چهار برابر بیشتر از زنان است كه آمار بالایی است. مردان اغلب نان آور خانواده هستند و با بیماری آنان سطح كارآیی خانواده كاهش پیدا می كند.
این متخصص طب فیزیكی اظهار داشت: هدف از انجام اقدامات توانبخشی و جراحی برای بیماران این است كه آنان به صورت محدود و طی مدت طولانی به سطح استقلال نسبی برسند و از میزان وابستگی آنان به اطرافیان كاسته شود.
حجازی افزود: بسیاری از مبتلایان ضایعه نخاعی، هدف از انجام خدمات توانبخشی را «راه رفتن» می دانند درحالیكه بسیاری از چیزهای دیگر وجود دارد كه قبل از این باید به دست آید.
وی اضافه كرد: بیمار ضایعه نخاعی داشتیم كه دو سال از تصادف او گذشته بود و با زخم بستر با وجود سالم بودن اندام فوقانی، حتی نمی توانست در تخت خود بچرخد اما اكنون می تواند با بریس حركت كند. این مادر افسرده با زخم بستر، اكنون به آینده امیدوار است.
دكتر نازیلا اكبر فهیمی، متخصص كاردرمانی نیز در این نشست گفت: هدف ما از انجام خدمات توانبخشی این است كه ابتدا بیمار بتواند فعالیت های خودیاری را انجام دهد و سپس ارتباطات اجتماعی مانند سفارش دادن خرید با موبایل و بعد از آن نیز رفت و آمد در محیط بیرون از خانه را انجام دهد.
دكتر امیرحسین كهلوئی متخصص فیزیوتراپی نیز در این نشست گفت: مبتلایان ضایعه نخاعی دو دسته است، برخی ضایعات قابل برگشت است و برخی دیگر می تواند بهبود یابد. می توان برای ضایعاتی كه قابل برگشت نیست، استراتژی های جبرانی بكارگرفت .
وحید دلشاد مدیر پرستاری بیمارستان توانبخشی رفیده نیز با اشاره به فعالیت شبانه روزی پرستاران برای بیماران ضایعه نخاعی گفت: خدمت مراقبت های خانگی بیماران ضایعه نخاعی از اهمیت بسزایی برخوردار است اما متاسفانه این خدمت، تعرفه ندارد.
اجتمام**9185 ** 1776
۰ نفر