به گزارش ایرنا روابط عمومی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان روز دوشنبه به نقل از ' حجتالاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری ' اضافه كرد: علاقه مندان به شعر و ادب فارسی دوست دارند شعرای بزرگی همانند صائب بیش از پیش تكریم و جایگاه ادبی آنها معرفی شود.
وی كه در ششمین همایش بزرگداشت مقام صائب تبریزی سخن می گفت، افزود: روح علاقه مندی به اسلام واهل بیت (ع) در كلام و شعر صائب تبریزی كاملا مشهود است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به اینكه شعر صائب الهام گرفته از تعالیم اسلام و قرآن است، گفت: در بسیاری از اشعار این شاعر گرانقدر مفاهیم قرآن كریم و علاقه مند به اهل بیت (ع) دیده می شود.
وی شعر را یكی از لوازم اصلی زندگی معنوی و روحی مردم و شاعر را یك ثروت ملی دانست و اظهار كرد: شعر و شاعری اصالتی بزرگ دارد و باید قدر این ثروت را دانسته و آن را ایجاد، حفظ و گسترش داده و كارا كرد و بدون شك یكی از جنبه های حفظ این ثروت بزرگ تجلیل از بزرگان این عرصه است.
وی با تجلیل از مقام ادبی صائب تبریزی اضافه كرد: امروز آرامگاه این شاعر بزرگ محل اجتماع علاقه مندان به شعر و ادب پارسی و این شاعر گرانمایه است.
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان ، آشنایی جوانان با شعرای بزرگ كشور از جمله صائب تبریزی را بیش از پیش ضروری دانست و تصریح كرد: اگر نتیجه همایش صائب منجر به علاقه مند شدن مردم و جوانان به این شاعر بزرگ شود، این همایش رسالت خود را به درستی انجام داده است.
ششمین همایش بزرگداشت مقام صائب تبریزی یكشنبه شب با حضور قدرت الله نوروزی شهردار اصفهان، محمد عیدی رئیس سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری و اعضای كمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر اصفهان، معاون فرهنگی شهرداری تبریز، اصغر مختاری معاون امور فرهنگی و رسانه ای و رضا مهندسی رئیس اداره فرهنگی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، اساتید دانشگاه، شعرا و علاقه مندان به شعر در باغ صائب اصفهان برگزار شد.
میرزا محمّدعلی متخلّص به صائب تبریزی و معروف به میرزا صائب بزرگترین غزلسرای قرن یازدهم هجری است .
وی حدود سال های 970 تا 973 در تبریز دیده به جهان گشود.
پدراو میرزا عبد الرحیم تاجری معتبر بود ،خانواده صائب جزو هزار فامیلی بودند كه به فرمان شاه عباس از تبریز به اصفهان كوچ كردند و در محله عباس آباد سكنی گزیدند.
صائب در اصفهان پرورش یافت و دانش های ادبی و عقلی و نقلی را نزد استادان آن شهر و خطاطی را نزد عموی خود شمس الدین تبریزی شیرین قلم مشهور به شمس ثانی آموخت ؛ در جوانی به حج رفت و به زیارت مشهد مقدس نیز نایل شد.
صائب از اصفهان عازم هندوستان شد و به هرات و كابل رفت ؛ حكمران كابل ، ظفر خان كه خود شاعر و ادیب بود مقدم صائب را گرامی داشت.
ظفر خان پس از مدتی به جهت جلوس شاه جهان عازم دكن شد و صائب را نیز با خود همراه برد .
شاه جهان صائب را مورد عنایت خود قرار داد و به او لقب مستعدخان داد .
در سال 1008 - 1039 هجری كه صائب و ظفر خان در ركاب شاه جهان در برهانپور بودند خبر رسید كه پدر صائب از ایران به اكبر آباد هندوستان امده و میخواهد او را با خود به ایران ببرد . صائب از ظفر خان و پدر او خواجه ابوالحسن تربتی رخصت طلبید ولی حصول این رخصت تا دوسال طول كشید .
در سال 1011 - 1042 هجری كه حكومت كشمیر به ظفر خان واگذار شد صائب نیز بدانجا رفت و از آنجا به اتفاق پدر عازم ایران شد. پس از بازگشت صائب به ایران در اصفهان به حضور شاه عباس دوم رسید و خطاب ملك الشعرایی دربار صفوی یافت و در این مدت محضرش در اصفهان محل اجتماع اهل ادب و آمد و شد دوستداران سخن بود و او جزبه قصد سیاحت بعضی از شهرها و ناحیت های ایران از اصفهان بیرون نرفت و در همان جا به سال 1054 - 1086 هجری - دیده از جهان فرو بست و در باغی در جوار زاینده رود به خاك سپرده شد.
كلیات اشعار او قصایده ، غزل و مثنوی است.
2093
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان:
آرامگاه صائب تبریزی باید در شان این شاعر بزرگ باشد
۱۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۵
کد خبر:
82959065
![آرامگاه صائب تبریزی باید در شان این شاعر بزرگ باشد آرامگاه صائب تبریزی باید در شان این شاعر بزرگ باشد](https://img9.irna.ir/old/Image/1397/13970411/82959065/N82959065-72416111.jpg)
اصفهان - ایرنا - مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: مقبره صائب تبریزی باید در شان این شاعر بزرگ ایران زمین و در حد آرامگاه سعدی و حافظ باشد.