۱۲ تیر ۱۳۹۷، ۲۲:۲۸
کد خبر: 82961051
T T
۰ نفر
خسارت حوادث غيرمترقبه آذربايجان غربي 9260 ميليارد ريال است

اروميه- ايرنا- معاون استاندار و جانشين رييس شوراي هماهنگي مديريت بحران آذربايجان غربي گفت: خسارت حوادث غيرمترقبه در استان طي سال جاري 9 هزار و 260 ميليارد ريال برآورد شده كه در بخش هاي كشاورزي، اماكن شهري و روستايي و تاسيسات زيربنايي بوده است.

به گزارش ايرنا تقي كهوريان روز سه شنبه در جلسه شوراي هماهنگي مديريت بحران آذربايجان غربي افزود: سيلاب از جمله مهمترين عوامل بروز اين ميزان خسارت در استان است در حالي كه مي توان با برنامه ريزي مناسب از بروز آن جلوگيري كرد.
وي اضافه كرد: 2 هزار و 75 روستاي آذربايجان غربي در مسير رودخانه ها و مسيل ها قرار گرفته كه در سال جاري بر اثر وقوع سيل 2 هزار و 970 ميليارد ريال خسارت به اماكن روستايي، مزارع و باغ ها و راه هاي دسترسي وارد شده است.
وي بيان كرد: با شناخت صحيح عوامل پديد آورنده و تشديد كننده اين حوادث مي توان در چاره انديشي و تدبير درست و مقابله و كاهش آثار زيانبار آن موثر بود كه اين موضوع مهم بايد در كارگروه هاي تخصصي زيرمجموعه شوراي مديريت بحران استان انجام شود.
معاون امور عمراني استاندار آذربايجان غربي افزود: ضعف ها و عوامل بحران ساز بايد شناسايي شده و مجموعه اقدامات لازم براي رفع موارد تهديدزا انجام گيرد تا از تكرار حوادث و وقوع خسارت هاي ناگوار در جا و مكاني ديگر جلوگيري يا از شدت خسارت ها كاسته شود.
كهوريان به وقوع سيلاب اخير در روستاي پسوه اشاره كرد و ادامه داد: ساخت و سازهاي غيرمجاز در حاشيه، حريم و بستر رودخانه ها از عوامل اصلي در خسارت هاي ناشي از اين سيلاب بوده كه با مصوبه شوراي مديريت بحران استان علاوه بر لايروبي انهار، موضوع آزادسازي حريم و بستر مسيل ها و رودخانه مسبب اين حادثه و ديگر رودخانه ها در دستور كار دستگاه هاي اجرايي قرار گرفته است.
وي تاكيد كرد: آموزش و آگاه سازي مردم از عوامل پديدآورنده حوادث طبيعي و تشديد كننده خسارت هاي وارده در بخش آماده سازي و پيشگيري از وقوع بحران ها بسيار موثر است و در اين رابطه با استفاده از تجربه هاي موفق در داخل و موارد مشابه در ديگر كشورها مي توان در اثرساز شدن آموزش ها و انتقال دانش در زمينه مديريت بحران ها و كاهش خطرپذيري نتايج بسيار مطلوبي را بدست آورد.
وي گفت: طرح بيمه اماكن روستايي كه با تاكيد استاندار آذربايجان غربي از سال گذشته مراحل اجرايي آن آغاز شده تاكنون با همكاري فرمانداران، بخشداران و دهياران و مشاركت روستائيان در تمامي روستاهاي استان در حال اجراست و با تكميل آن مي توان در جبران خسارت هاي ناشي از حوادث كمك حال روستائيان بود.
به گزارش ايرنا، امسال ميزان خسارت حوادث غيرمترقبه در آذربايجان غربي بسيار چشمگير بوده و اين حوادث شمال تا جنوب استان را درگير كرده است.
سرمازدگي، سيل، زلزله، صاعقه و تندباد از جمله حوادث غيرمترقبه بهار امسال در آذربايجان غربي بود.
8137/3072