زهرا همتي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به ديدار اخير مسئولان ارشد استان با رئيس سازمان بهزيستي كشور افزود: در اين نشست 800 ميليون ريال براي پيشگيري از معضل خودكشي اختصاص يافت كه در زمينه برگزاري دوره هاي تخصصي پيشگيري از خودكشي هزينه مي شود.
وي ادامه داد: اين اعتبار در زمينه آموزش در خصوص شناسايي علايم و نشانه هاي فرد خودكش، پيشگيري و كمك به اين افراد ويژه كارشناسان و مشاوران اين سازمان، مشاوران مدارس، پرسنل بيمارستان، بهورزان شبكه بهداشت و سازمان هاي مردم نهاد هزينه مي شود.
وي اظهار كرد: اولين دوره اين آموزش ها با حضور مسئولان و كارشناسان دفتر پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي بهزيستي كشور بصورت تخصصي برگزار خواهد شد.
مدير كل بهزيستي ايلام در خصوص وضعيت خودكشي در اين استان گفت: ايلام جزء استان هايي است كه نرخ بالايي در اين زمينه داشته و داراي بيشترين نرخ خودكشي هاي موفق (منجر به مرگ) است.
همتي با بيان اينكه خودكشي پديده چند عاملي بوده و علت مشخصي ندارد، افزود: اين معضل داراي عوامل زمينه اي مختلفي اعم از سياسي، اجتماعي، فرهنگي، اختلال رواني و شخصيت و غيره بوده اما يكي از عوامل اصلي آن افسردگي است.
مدير كل بهزيستي ايلام نخستين گام براي كنترل خودكشي را آموزش عنوان كرد و گفت: در مراحل بعدي ارجاع افراد اقدام كننده به تيم هاي تخصصي براي درمان، شناسائي عوامل زمينه اي و حمايت از اين افراد ديگر راهكارهاي مهم براي كاهش معضل خودكشي در استان است.
اين مسئول بدون اشاره به نرخ خودكشي در استان گفت: در زمينه اقدام به خودكشي آمار زنان در اين استان بيشتر از مردان است ولي در زمينه خودكشي موفق(منجر به مرگ) آمار مردان و زنان به هم نزديك و تفاوت زيادي ندارد.
به گفته مدير كل بهزيستي ايلام، بر اساس بررسي هاي انجام گرفته افراد مجرد در اين استان بيشتر از مردان متاهل اقدام به خودكشي مي كنند.
7171/6034
ايلام - ايرنا - مدير كل بهزيستي استان ايلام گفت: ارائه تخصصي دوره هاي پيشگيري از خودكشي در اين استان امسال در دستور كار قرار دارد.