۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۸:۱۱
کد خبر: 82961994
T T
۰ نفر
نقش دانشگاه ها در توسعه فضايي كشور تعيين شود

تهران– ايرنا-معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، بر ضرورت «تدوين طرح جامع توسعه فضايي كشور و تعيين نقش دانشگاه‌ها در آن» تاكيد كرد.

به گزارش روز چهارشنبه گروه علمي ايرنا از وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، دكتر مسعود برومند در نشست مشتركي با دكتر مرتضي براري معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات و رئيس سازمان فضايي ايران كه با حضور معاونان پژوهشي دانشگاه‌هاي تهران، صنعتي شريف، صنعتي اميركبير، علم و صنعت ايران، صنعتي خواجه نصيرالدين طوسي و صنعتي اصفهان برگزار شد، گفت: تمركز فعاليت‌ها بايستي به صورت همزمان بر موضوع توسعه فناوري و اقتصاد باشد تا با حمايت سازمان فضايي ايران و ايجاد زيرساخت‌هاي لازم، دانشگاه‌ها بتوانند كسب و كارهاي فضاپايه را توسعه دهند.
وي با بيان اينكه دوره رقابت در دانشگاه‌ها را پشت سر گذاشته‌ايم و اكنون در حال ايجاد همكاري استراتژيك بين دانشگاه‌ها هستيم، خواستار حمايت سازمان فضايي ايران از اين رويكرد شد و افزود: لازم است تمهيدات لازم براي همكاري و توسعه فعاليت‌ها براساس اين الگو انديشيده شده و ضروري است ابزارهاي حمايتي نظير ارائه تسهيلات، جذب VC و پرداخت‌هاي حمايتي در اين الگو پيش‌بيني شود.
معاون پژوهش و فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري همچنين بر لزوم تدوين و ارائه برنامه دقيق توسعه فعاليت‌هاي فضايي كه مراكز پژوهش و فناوري كشور بر اساس آن فعاليت‌هاي خود را تنظيم كنند، تأكيد و حمايت كامل خود را از فعاليت‌هاي مشترك مراكز علمي كشور با سازمان فضايي ايران اعلام كرد.
دكتر براري رئيس سازمان فضايي ايران نيز با تأكيد بر ضرورت حضور جدي و پررنگ دانشگاه‌ها در تمامي اركان زنجيره ارزش فضايي كشور، گفت: تاكنون دانشگاه‌ها دستاوردهاي ارزشمندي در حوزه توسعه فناوري فضايي كسب كرده‌اند كه بايستي اين دانش و فناوري از طريق مشاركت بخش خصوصي توسعه يافته و تجاري‌سازي شود.
معاون وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ضمن اشاره به تدوين نگاشت برنامه توسعه فضايي كشور تا افق 1404 و تأكيدات مقام معظم رهبري بر اهميت توسعه فناوري فضايي، اظهار داشت: در حال حاضر در توليد علمي در حوزه فضايي رتبه اول منطقه هستيم كه بايستي براساس اسناد بالادستي تا افق 1404 در ساير شاخص‌هاي ديگر اين بخش نيز به رتبه اول برسيم كه در اين راستا سازمان فضايي ايران به دنبال حضور مؤثر و اثربخش دانشگاه‌ها در تمامي اركان زنجيره ارزش فضايي به منظور تحقق اهداف مورد نظر مي‌باشد.
دكتر براري با تشريح نحوه حضور دانشگاه‌ها در زنجيره ارزش فضايي بويژه توسعه كسب و كارهاي فضاپايه تصريح كرد: دانشگاه‌ها مي‌توانند از سه حوزه مورد نظر در اين زنجيره شامل توسعه فناوري و تجاري‌سازي و صادرات آن، اپراتوري فعاليت‌هاي فضايي و ايجاد و توسعه كسب و كارهاي فضاپايه و ارايه خدمات، در دو لايه اصلي توسعه فناوري و ارائه خدمت ايفاي نقش اساسي كنند.
وي با تأكيد بر نقش محوري دانشگاه‌ها در زمينه آموزش كسب و كارهاي فضاپايه، استفاده از بستر مراكز رشد و پارك‌هاي علم و فناوري براي استقرار شركت‌هاي نوپاي فضايي را از ظرفيت‌ها و خدمات قابل ارائه در اين حوزه برشمرد.
براري افزود: سازمان فضايي ايران نيز در تعامل با دانشگاه‌ها برنامه‌هايي از قبيل شبكه‌سازي و تسهيل‌گري از طريق حمايت از ثبت پتنت بين‌المللي و صادرات محصولات و خدمات، پشتيباني از تعريف خدمات و كاربردهاي فضاپايه نوين با تضمين خريد در برابر تضمين كيفيت و اشتراك سيلوهاي داده سازمان‌ها در بستر دولت الكترونيك را در دست اقدام دارد.
همچنين در اين نشست مقرر شد كارگروه‌هاي مشترك در حوزه توسعه فناوري و اقتصاد فضا تشكيل و با انعقاد تفاهم‌نامه بين وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، برنامه‌هاي تعيين‌شده اجرايي شود.
علمي ** 1836 **2017
۰ نفر