۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۹:۴۲
کد خبر: 82962081
T T
۰ نفر
نیروگاه های خورشیدی دغدغه مصرف برق در تابستان را حذف می كند

مشهد- ایرنا- معاون وزیر نیرو گفت: استفاده از نیروگاه های خورشیدی و تولید ﺑﺮق از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﺗﺠﺪﯾﺪ ﭘﺬﯾﺮ دغدغه مدیریت مصرف برق هنگام اوج آن در تابستان را حذف می كند.

سید محمد صادق زاده عصر چهارشنبه در نشست با مدیران بخش تامین و توزیع برق در مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی خراسان در مشهد افزود: 70 درصد تولید برق نیروگاه های خورشیدی كشور در ماههای گرم سال و از اردیبهشت تا شهریور ماه و 30 درصد تولیدی آنها مربوط به زمستان است.
وی اظهار كرد: 20 هزار مگاوات بار سرمایشی كه استفاده از كولرهای گازی در تابستان به شبكه برق كشور می افزاید، بحران تامین برق برای وزارت نیرو ایجاد كرده است كه همین میزان برق را نیروگاه های خورشیدی در ماه های گرم سال تولید می كنند.
وی گفت: اگر بتوان تولید 20 هزار مگاوات برق نیروگاه های خورشیدی كشور را در ماه های گرم سال وارد مدار شبكه برق كشور كرد دیگر دغدغه ای برای مدیریت اوج مصرف نخواهیم داشت.
رئیس سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) افزود: منابع تجدیدپذیر در دنیا به مساله بسیار مهمی تبدیل شده اند كه ایران در استفاده از این بخش نسبت به كشورهای دیگر 2 دهه عقب است.
وی اظهار كرد: منابع تجدید پذیر فقط انرژی برق تولید نمی كنند بلكه در زمینه اشتغالزایی و كاهش آلودگی محیط زیست، پدافند غیر عامل، توزیع عادلانه ثروت و تولید برق در شرایط كم آبی بسیار موثر هستند.
وی گفت: در شرایط فعلی یك نیروگاه حرارتی برای 400 نفر اشتغال ایجاد می كند اما یك نیروگاه خورشیدی زمینه اشتغال 100 هزار نفر را فراهم می نماید و نمی توان مزیت این گونه نیروگاه ها را نادیده گرفت.
معاون وزیر نیرو افزود: در ابتدای سال 1394با تاكید وزیر نیرو اجرای طرح بركت آفتاب و خرید تضمینی برق تولیدی توسط نیروگاه های تولید برق از منابع تجدید پذیر را از محل 150 میلیارد تومان عوارض برق دریافتی شركت توانیر آغاز كردیم.
وی اظهار كرد: هم اكنون بیش از هزار و 300 انشعاب در كشور از طریق نصب پنل های خورشیدی شكل گرفته كه به زودی به 10 هزار انشعاب افزایش می یابد.
وی با اشاره به سرمایه گذاری اندك برای نصب نیروگاه های خورشیدی گفت: هزینه تمام شده تولید هر كیلو وات ساعت برق توسط نیروگاه های تجدیدپذیر در ایران 2 سنت و در جهان سه سنت است در حالی كه در سال 94 هزینه تمام شده تولید هر كیلو وات ساعت برق 9 سنت بود.
صادق زاده افزود: در سال 94 تولید هر كیلو وات ساعت برق خورشیدی در ایران پنج تا 6 میلیون تومان هزینه داشت و امروز با اینكه قیمت ارز 2.5 برابر شده هنوز رقم سرمایه گذاری در این بخش تغییری نكرده است.
وی اظهار كرد: بطور متوسط از سال 1392 تاكنون هر سال 100 میلیارد تومان از محل عوارض برق شركت توانیر به تامین منابع روستایی و برق تولید شده از منابع تجدید پذیر اختصاص یافته است.
وی گفت: ایران مقام اول دنیا را در انرژی خورشیدی و سه مولفه میزان تابش خورشید، میزان حرارت و زمین مورد نیاز برای نصب پنل ها دارد و می توان با برنامه ریزی از این منابع بهتر استفاده كرد.
صادق زاده افزود: استفاده از منابع تجدید پذیر طی 2 سال گذشته تمرین بسیار خوبی برای حضور و مشاركت مردم در عرصه اقتصاد بود كه اگر به این مهم توجه بیشتری شود، می توان به اقتصاد كمك شایانی كرد.
وی اظهار كرد: طی 2 سال گذشته بیش از 500 شركت و بیش از 3 هزار فرد حقیقی در كشور به استفاده از نیروگاه های تولید برق از منابع تجدید پذیر پرداختند و 10 هزار میلیارد تومان سرمایه بخشی خصوصی داخلی و خارجی در این زمینه به كار گرفته شد.
رئیس شركت توزیع نیروی برق مشهد نیز در این نشست گفت: اگر راه اندازی نیروگاه های خورشیدی 10 كیلو واتی را توسعه دهیم هر دارنده این نیروگاه ماهیانه دست كم یك میلیون و 200 هزار تومان درآمد خواهد داشت.
علی سعیدی افزود: در اجرای طرح بركت آفتاب، نصب نیروگاه های پنج كیلو واتی خورشیدی در مشهد برای مددجویان كمیته امداد آغاز شده است.
وی اظهار كرد: هم اكنون 300 نیروگاه كوچك خورشیدی توسط مشتركین طرح بركت آفتاب در مشهد ایجاد شده كه امید است خرید تضمینی برق از این مشتركین استمرار یابد.
وی با اشاره به استعدادهای بسیار خراسان رضوی در زمینه های نیروگاه بادی بینالود، خط گرم برق و وجود یكهزار نقطه اتوماسیون توزیع برق گفت: در هر یك از این موارد مشهد می تواند قطب آموزشی كشور باشد.
7489 / 6053