سید رضا صالحی امیری در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا، دسترسی آزاد به اطلاعات را یكی از شاخص های قدرت دولت ها برشمرد و گفت: مردم می توانند به عنوان صاحبان اطلاعات از دولت ها به عنوان امانتدار، این اطلاعات را به صورت مستمر و همیشگی طلب كنند چراكه دولت تدبیر و امید از ابتدا هم اولویت فعالیت و كارهای خود را براصل شفاف سازی و دسترسی آزاد همگان به اطلاعات اعلام كرد.
ویر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی در عین حال اظهار داشت: بر اساس این قانون، دولت تاكید دارد كه آحاد مردم جامعه باید حق دسترسی آزاد به اطلاعات را داشته باشند و دستگاه های اجرایی نیز زمینه این دسترسی را برای ملت بزرگ ایران فراهم و مهیا كنند.
صالحی امیری در ادامه دسترسی آزاد همه ملت ایران بدون هیچگونه محدودیتی به اطلاعات را از اهداف نظام و دولت برشمرد كه همواره بر نهادینه كردن این مهم تاكید داشته و دارد.
به گفته رئیس كمیته ملی المپیك خوشبختانه امروز شاهد فصل نوینی دردموكراسی و مردم سالاری در جامعه هستیم كه قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات از جمله آنها به شمار می رود.
وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی تاكید كرد: ایجاد و فراهم آوری شرایط برای دسترسی همگان به اطلاعات در چهارچوب قانون صورت گرفته و بر این باوریم كه دسترسی آزاد به اطلاعات جزو اصول آزادی در كشورمان محسوب می شود.
صالحی امیری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاكید بر قانون شفاف سازی و دسترسی آزاد به اطلاعات گفت: معتقدیم كه تصویب این قانون به شفاف سازی كار دستگاه ها و سازمان ها اعم از دولتی، عمومی و بخش خصوصی كه بخشی از اعتبارات خود را از دولت دریافت می كنند، كمك می كند.
به گفته وی، این قانون همه دستگاه ها و سازمان ها را موظف می كند كه بطور مرتب اطلاعات خود را در اختیار مردم و رسانه ها قرار دهند.
رئیس كمیته ملی المپیك تاكید كرد: ما تمامی زیر مجموعه ها را بر پیوستن و همراهی با این قانون و مشاركت و حضور در سامانه مربوطه تاكید كرده ایم تا مردم نیازی به مراجعه حضوری به سازمانها و دستگاههای اجرایی و غیره را نداشته باشند.
به گزارش ایرنا، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات در سال ۸۸ ابلاغ و در دولت یازدهم در سال ۹۳ آیین نامه اجرایی آن تدوین شد، بعد از ۸ ماه كار مطالعاتی در خردادماه 96 سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات به صورت آزمایشی فعالیت می كرد و در ۱۷ تیرماه به صورت رسمی رونمایی شد.
قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات كه با عنوان لایحه آزادی اطلاعات توسط رییس دولت به مجلس تقدیم شده بود با تایید مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی رییس جمهوری برای اجرا به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.
با فعالیت این سامانه اشخاص حقیقی و حقوقی میتوانند درخواست كنند كه اطلاعات ویژه یك نهاد دولتی منتشر شود؛ پس از آن اطلاعات درخواستی در این سامانه برای عموم منتشر خواهد شد، مگر آن كه آن اطلاعات، حریم خصوصی افراد را نقض كند.
هر شخص حقیقی یا حقوقی ایرانی میتواند درخواست خود برای دسترسی به اطلاعات را به صورت برخط از طریق درگاه الكترونیك حقیقی با ثبتنام در سامانه به نشانی foia.iran.gov.ir و ایجاد حساب كاربری، پیشخوان دولت الكترونیك، پست یا مراجعه حضوری به واحد اطلاعرسانی مؤسسه درخواستشونده، تسلیم كند.
بر این اساس پیوستن دستگاه های اجرایی به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات روند صعودی به خود گرفته و شمار بخش های دولتی و خصوصی پیوسته به این سامانه در نخستین فصل سال 97 به بیش از360 دستگاه رسیده است.
فراهنگ ** 1355 ** 1418
صالحی امیری:
دسترسی آزاد به اطلاعات در دولت تدبیر و امید كلید خورد
۱۵ تیر ۱۳۹۷، ۸:۱۷
کد خبر:
82963164
تهران - ایرنا - رئیس كمیته ملی المپیك، شفاف سازی، قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، اعتماد سازی درسایه همدلی و انسجام ملی را فصل نوینی از دموكراسی و مردم سالاری دانست كه در دولت تدبیر و امید كلید خورد.