۱۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۴۰
کد خبر: 82964086
T T
۰ نفر
ساخت سلول خورشيدي با استفاده از باكتري هاي زنده

تهران-ايرنا- محققان دانشگاه بريتيش كلمبيا راهكار جديدي را براي توليد سلول هاي خورشيدي حاوي باكتري ابداع كردند كه كارآيي بالاتري داشته و در روزهاي ابري نيز الكتريسيته توليد مي كند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، معمولا براي ساخت سلول هاي خورشيدي با استفاده از مواد زيستي، تركيباتي كه امكان فتوسنتز را براي باكتري ها فراهم مي كند در قالب يك فرآيند پيچيده و با استفاده از محلول هاي سمي، از آن ها استخراج مي شود.
اما محققان از يك راهكار جايگزين استفاده كردند كه در آن از خود باكتري ها براي ساخت سلول هاي خورشيدي استفاده مي شود. براي اين منظور ابتدا محققان باكتري E. coli را دستكاري ژنتيكي كردند تا تركيبي موسوم به ليكوپن را كه در فتوسنتز موثر است بيش از اندازه طبيعي توليد كند. سپس سطح مواد نيمه رسانا را با استفاده از اين باكتري پوشانده و آن را روي صفحه شيشه اي قرار دادند.
وقتي اين سلول خورشيدي در مقابل نور قرار گرفت جرياني با شدت 0.686 ميلي آمپر در سانتي متر مربع توليد كرد. اين جريان تقريبا دو برابر جرياني است كه توسط سلول هاي خورشيدي زيستي موجود توليد مي شود. همچنين مشخص شد اين سلول در هواي ابري نيز عملكردي شبيه به روزهاي آفتابي دارد.
به اعتقاد محققان هزينه توليد سلول هاي خورشيدي با استفاده از اين شيوه تنها يك دهم هزينه روش هاي كنوني است. در حال حاضر فرآيند توليد الكتريسيته توسط نيمه رسانا موجب مرگ باكتري ها مي شود، اما محققان اميدوارند با بهبود اين فناوري بتوانند باكتري ها را زنده نگه دارند تا به طور مستمر ليكوپن توليد شود و عمر سلول افزايش يابد. گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Small منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
۰ نفر