۱۷ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۵۷
کد خبر: 82965238
T T
۰ نفر
دسیسه انحلال الحشد الشعبی، خواب تعبیر نشدنی آمریكا

بغداد – ایرنا – اظهارات یك نماینده مجلس سنای آمریكا بتازگی درجریان سفرش به عراق در مورد ضرورت انحلال نیروی بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) واكنش تند عراقی ها را از این مداخله آشكار در پی داشته است.

به گزارش ایرنا، در پی اظهارات چند روز پیش 'لیندسی گراهام' از اعضای مجلس سنای آمریكا در جریان كنفرانس خبری در محل سفارت این كشور در بغداد درباره روند سیاسی و انتخابات عراق و نیز ماهیت حضور نظامی آمریكا و تاكید بر ضرورت انحلال یا ادغام الحشد الشعبی، عراقی ها نسبت به این مداخله آشكار واشنگتن در امور داخلی كشور خود هشدار دادند.
در حالی كه دولت عراق و نیز سازمان الحشد الشعبی هنوز در این خصوص واكنشی نداشته اند، 'لیث العذاری' عضو دفتر سیاسی جنبش عصائب اهل الحق از گروههای الحشد عراق، تهدید كرد الحشد الشعبی در مقابل هر گونه اقدام مداخله گرانه ایستادگی خواهد كرد.
وی همچنین به 'حیدرالعبادی' نخست وزیر و فرمانده كل نیروهای مسلح عراق هشدار داده است در صورتی كه بخواهد به خواسته آمریكایی ها مبنی بر انحلال الحشد یا بركناری 'ابومهدی المهندس' معاون الحشد الشعبی تن در دهد با واكنش شدید مواجه خواهد شد.
سخنان العذاری در پی آن طرح می شود كه برخی رسانه ها در گزارش های تایید نشده گفته اند هیات مجلس سنای آمریكا بتازگی در دیدار با حیدرالعبادی شرط ادامه كمك های نظامی آمریكا به عراق را بركناری ابومهدی المهندس دانسته است.
پارلمان اروپا نیز روز شنبه با تاكید بر ضرورت عادی سازی روابط میان بغداد و اربیل، خواستار انحلال الحشد الشعبی شده بود.
العذاری گفت فشارهای آمریكا بطور دایم برای زدن فرماندهان الحشد الشعبی و بركناری و طرد آنان و یا انحلال سازمان الحشد الشعبی ادامه دارد چرا كه وجود این نیروی مردمی و نقشی كه در پیروزی بر داعش و خنثی كردن طرح های واشنگتن داشته است برای آمریكایی ها آزاردهنده است.
وی افزود الحشد الشعبی به موجب قانون پارلمان عراق، یك نیروی نظامی رسمی و قانونی است و بحث انحلال آن به هیچوجه قابل قبول نیست.
این فعال سیاسی عراق همچنین خواستار موضعگیری بغداد در برابر مداخلات و تلاش واشنگتن برای ایجاد آشوب و بی ثباتی امنیتی و سیاسی در این كشور شد.
در این میان، 'ایاد السماوی' نویسنده مشهور عراقی در یادداشتی نوشت: خبرهای درز كرده به رسانه ها و مطبوعات نشان می دهد كه هیاتی از مجلس سنای آمریكا كه به تازگی به بغداد سفر و با نخست وزیر عراق دیدار كرده از وی خواسته است معاون رئیس الحشد الشعبی را اخراج كند و در صورتی كه دولت عراق به این درخواست پاسخ ندهد آمریكا همكاری های نظامی خود را با این كشور متوقف خواهد كرد.
این نویسنده تاكید كرده است در سایه اوضاع متشنجی كه خطر راه اندازی یك جنگ تمام عیار در منطقه را مطرح می كند، برخی ناظران مسائل سیاسی عراق احتمال می دهند كه درخواست آمریكا برای اخراج ابومهدی المهندس بخشی از این آمادگی برای چنین رویارویی ای باشد.
به باور این نویسنده عراقی، آمریكا و اسرائیل برای راه اندازی یك جنگ احتمالی وجود المهندس به عنوان رهبر الحشد الشعبی در عراق را یك تهدید جدی برای نیروهای آمریكایی حاضر در این كشور می دانند و نگاهشان این است كه به منظور اطمینان از این كه الحشد الشعبی به عنوان طرفی در جنگ علیه آمریكا شركت نخواهد كرد باید المهندس را اخراج كرده و كلیه نیروهای مرتبط به او كه از او فرمان می گیرند تغییر داده شوند.
وی افزود: هیچ كس بجز دنباله روهای طرح آمریكایی - اسرائیلی - سعودی بر این باور نیست كه حمله نظامی و اقتصادی به ایران، به نفع عراق خواهد بود.
در ادامه مقاله آمده است: الحشد الشعبی توسط المهندس تاسیس و قوانین آن تنظیم شده است و در صورتی كه المهندس از جایگاهش در رهبری الحشد الشعبی اخراج شود، این نیرو هیچ گاه در مقابل پلندپروازی های آمریكا و اسرائیل بیكار نخواهد نشست.
نویسنده عراقی اضافه كرده است: تا جایی كه ما از این سازمان جهادی و بدنه آن اطلاع داریم قاطعانه می گوییم كه المهندس در بخش بخش این نهاد بزرگ جهادی حضور دارد و همچون خونی است كه در رگ تمامی فرماندهان و رزمندگان الحشد جاری است.
السماوی افزود: ملت عراق نیز به خوبی می داند كه المهندس پدر قانونی و معنوی سازمان الحشد الشعبی است و رزمندگان الحشد الشعبی به هیچ قیمتی حاضر به سر فرود آوردن در مقابل خواسته های آمریكا و اسرائیل نخواهند بود.
این نویسنده عراقی همچنین تاكید كرده است كه امكان ندارد دولت عراق به خواسته های آمریكا و اسرائیل تن داده و الحشد الشعبی را از پشت با خنجر بزند.
وی در پایان تاكید كرد همه بدانند كه بوجود آورنده الحشد، همه اجزای الحشد هستند و مسیر الحشد صراطی است كه مجاهدان به سوی سربلندی، شهادت و سرافرازی می پیمایند.
در فضای مجازی عراق نیز بسیاری از كاربران با حملات تند به آمریكا بدلیل تكرار مداخلات خود در امور داخلی عراق از جمله موضوع انحلال الحشد الشعبی، به این موضوع واكنش نشان داده و برخی آن را یك خواب آمریكایی توصیف كرده اند كه هرگز تعبیر نخواهد شد و به واقعیت نخواهد پیوست.
پارلمان عراق اوایل آذرماه 95 با حضور 210 نماینده و به ریاست 'سلیم الجبوری' تشكیل شد و به قانون شورای الحشد الشعبی رای مثبت داد.
بر اساس این مصوبه، تبدیل ساختار 'الحشد الشعبی' به یك نیروی رسمی زیر نظر شورای عالی امنیت ملی و ارتش عراق پس از ماه‌ها بررسی و رایزنی در مجلس این كشور به رأی نمایندگان گذاشته و به قانون تبدیل شد.
الحشد الشعبی در سال ۲۰۱۴ و پس از افتادن موصل در ۵ تا ۱۳ ژوئن ۲۰۱۴ میلادی به دستِ نیروهای داعش در واكنش به فتوای مراجع عراق به‌ ویژه فتوای جهاد آیت‌الله سیستانی تشكیل شده بود.
پیش تر بارها مقامات و شخص حیدرالعبادی نخست وزیر در واكنش به اظهارات مقام های غربی و آمریكایی علیه الحشد الشعبی، تاكید كرده اند الحشد نه یك نیروی شبه نظامی، بلكه یك نیروی رسمی و تحت فرماندهی كل نیروهای مسلح عراق است و سخن گفتن درباره سرنوشت آن دخالت آشكار در امور داخلی این كشور محسوب می شود.
خاورم*4*380**