۱۷ تیر ۱۳۹۷، ۱۶:۱۴
کد خبر: 82965408
T T
۰ نفر
تقويت واقعي تشكل هاي مردم نهاد در دولت تدبير و اميد رقم خورد

ياسوج - ايرنا- معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه وبويراحمد تاكيد كرد: احيا و تقويت واقعي سمن ها و استفاده مطلوب از ظرفيت ها و توانمندي هاي بالقوه تشكل هاي مردم نهاد در دولت تدبيرواميد رقم خورد و اين مهم همچنان با قوت ادامه مي يابد.

به گزارش ايرنا، سيد محمد كاظم نظري روز يكشنبه در بازديد از برخي كمپينگ هاي ترك اعتياد و ديدار با مسئولان تشكل هاي مردم نهاد در ياسوج اظهار داشت: هم اينك نيز وزارت كشور در حال تدوين و ارائه يك لايحه و قانون جامع و در برگيرنده تمام حقوق و تكاليف دستگاه ها نسبت به سمن هاست.
وي تصريح كرد: يكي از مهمترين مسايلي كه دولت بيش از ساير موضوعات بر آن تاكيد دارد و به دنبال اجتماعي كردن آن است مساله سوء مصرف مواد مخدر و مقابله جدي با اين معضل اساسي است كه نقش تاثيرگذار تشكل هاي مردم نهاد در اين زمينه تعيين كننده است.
نظري يادآور شد: دولت و مجموعه مديريت اجرايي استان و ساير متوليان امر با تمامي توان از تشكل هاي فعال در اين حوزه حمايت خواهند كرد.
معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه وبويراحمد گفت: هم اينك افزون بر 80 تشكل مردم نهاد در حوزه پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي و مسايل فرهنگي در سطح استان فعاليت مي كنند.
وي ادامه داد: بر اساس اعلام شوراي مبارزه با مواد مخدر استان روزانه افزون بر پنج هزار معتاد براي فرآيند ترك و رهايي از اين معضل اجتماعي به كمپينگ ها و مراكز ترك اعتياد مراجعه مي كنند.
نظري تاكيد كرد: يكي از معضلات اساسي در اين راستا بازگشت پذيري مجدد معتادان بهبود يافته پس از دوره درمان به چرخه اين معضل اجتماعي است كه يكي از وظايف تشكل هاي مردم نهاد حمايت و ساماندهي اين وضعيت است.
وي بيان كرد: البته كارهاي ارزشمند و اقدامات مناسبي در زمينه اشتغال و آموزش هاي فني و حرفه اي به معتادان بهبود يافته توسط اين سمن ها انجام شده كه كافي نيست.
معاون سياسي و امنيتي استاندار كهگيلويه و بويراحمد با اشاره به ضرورت ايجاد شغل پايدار براي بهبود يافتگان اعتياد، گفت: از ابتداي امسال تاكنون براي 50 نفر بهبود يافته اشتغال ايجاد شده كه اين ميزان در سال گذشته 35 نفر بود.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر كهگيلويه وبويراحمد نيز گفت: يكي از راهبردها و اولويت هاي اين نهاد براي مقابله با سوء مصرف مواد مخدر و كاهش اين معضل اساسي اجتماعي كردن و استفاده از توانمندي هاي سمن هاست.
سيد ناصر رضايي افزود: بر اساس بررسي هاي انجام شده بيش از 80درصد از معتادان و مراجعه كنندگان به كمپينگ ها و مراكز ترك اعتياد پس از مراحل درمان، بازگشت مجدد به چرخه اين معضل را تجربه مي مي كنند.
رضايي گفت: ضعف اعتماد به نفس، بيكاري پذيرش نشدن اجتماعي و طرد فرد معتاد از سوي خانواده از مهمترين دلايل بازگشت مجدد معتادان به ورطه خانمان سوز اعتياد است.
دبير شوراي مبارزه با مواد مخدر كهگيلويه وبويراحمد نسبت به خطر تغيير الگو و كاهش سن اعتياد در كشور بويژه در سالهاي اخير از 23 سال به كمتر از 15 سال هشدار داد و گفت: ميانگين سن مبتلايان در اين استان بالاي 20 (بين 20 تا 40)است.
وي اظهار داشت: در حالي كه رويكرد از مصرف مواد سنتي همچون ترياك و هروئين به سمت مواد صنعتي شامل متام متافين (شيشه) در كشور رو به افزايش بوده، اما در اين استان همچنان بيشترين ميزان مصرف و مبتلايان به سمت مواد سنتي است.
رضايي گفت: البته شوراي مبارزه با مواد مخدر استان با همكاري نيروهاي امنيتي و انتظامي و ساير نهادهاي متولي نيز استراتژي ها و برنامه هاي جامع خود را متناسب با اين تغيير الگو تدوين كرده است.
وي ابراز داشت: كهگيلويه وبويراحمد به لحاظ بافت قومي و قبيله اي و شرايط اجتماعي حاكم بر آن در بسياري از شاخص ها بويژه در زمينه مبتلايان به مواد مخدر، ميزان شيوع و يا كاهش سن وضعيت بهتري دارد.
بر اساس طرح شيوع شناسي تاكنون حدود 12 هزار معتاد در كهگيلويه و بويراحمد شناسايي شده است.
سال گذشته يك هزار و 864 نفر معتاد و فروشنده مواد مخدر در اين استان دستگير و روانه زندان شدند.
3016/1662