خبر فوری: رفع فیلترینگ

۱۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۵
کد خبر: 82966496
T T
۰ نفر

چرا مالیات بپردازیم؟

۱۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۲۵
کد خبر: 82966496
چرا مالیات بپردازیم؟

گچساران - ایرنا - مالیات به عنوان پولی كه دولت برای تامین هزینه های خود از شهروندان دریافت می كند در همه كشورهای جهان ابزاری برای تامین درآمدهای ملی است.

به گزارش ایرنا،كارشناسان افزایش زیرساخت های خدماتی و رفاهی با كمك منابع مالیاتی به شهرداریها و دهیاری ها را از آثار مهم پرداخت مالیات بر زندگی اجتماعی مردم می دانند.
صاحب نظران كاهش اتكای به اقتصاد آسیب پذیر و تك محصولی نفت به ویژه بی اثر كردن اثرهای تحریم را از دیگر آثار پرداخت مالیات می دانند.
براساس شواهد تاریخی اخذ و پرداخت مالیات در ایران از زمان هخامنشیان تاكنون سابقه داشته و به مرور زمان تكامل یافته است.
اهمیت مالیات سبب شده است تا شانزدهم الی بیست و دوم تیر به عنوان هفته فرهنگ مالیاتی نامگذاری و برای جلب مشاركت مردم در تحقق آن زمینه سازی می شود.
در كشورمان بیش از 50 درصد درآمد با پول نفت، حدود 30 درصدمالیات و 20 درصد سایر موارد مانند آب، برق و گاز تامین می شود.
متخصصان می گویند: در صورت كاهش فرارهای مالیاتی امكان افزایش سهم مالیات از درآمد عمومی كشور وجود دارد.
این كارشناسان می گویند: دولت باید با تشریح هزینه كرد درآمدهای مالیاتی، باور مالیات به عنوان ابزار افزایش رفاه را جایگزین مالیات یعنی پرداخت پول زور كنند.
واضح است كه شهروندان هر كشوری در صورتی كه بدانند پرداخت مالیات باعث وضعیت رفاهی دیارشان می شود رغبت بیشتری برای پرداخت پیدا می كنند.
در ایران مالیات كاركنان دولت به طور منظم از حقوق آنها در هر ماه كسر می شود.

** مالیات ابزاری برای افزایش رفاه عمومی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری كهگیلویه وبویراحمد گفت:پرداخت به موقع مالیات به عنوان مهمترین منبع درآمد غیرنفتی نقش موثری در توسعه زیرساخت ها و ارائه خدمات عمرانی در كشور دارد.
عزیز فیلی اظهار داشت: برای تكمیل طرح های نیمه تمام كشور به تامین منابع از محل مالیات نیاز است.
وی با بیان اینكه دولت برای ایجاد زیرساخت ها و ارائه خدمات اعتبارهای كلانی را هزینه می كند،گفت اخذ بخشی از درآمدهای صاحبان ثروت به عنوان مالیات به برقراری عدالت و توسعه رفاه عمومی كمك خواهد كرد.
وی وصول و پرداخت به موقع مالیات را لازمه شتاب بخشی به خدمات رسانی دانست و تصریح كرد:فعالان اقتصادی با پرداخت مالیات در عمران و آبادانی جامعه سهیم هستند.
** مالیات پولی كه برای رفاه مردم هزینه می شود
مدیركل امور مالیاتی كهگیلویه وبویراحمد گفت: از ابتدای سال 1396 تا پایان خرداد امسال بیش از 914 میلیارد ریال به شهرداری ها و دهیاری های این استان از محل عوارض آلایندگی و مالیات بر ارزش افزوده پرداخت شده است.
محمدعلی غفاری اظهارداشت:از ابتدای سال جاری تا پایان خرداد بیش از 94 میلیارد ریال از محل مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری و دهیاری های كهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.
وی گفت: از این میزان 65 میلیارد و 549 میلیون ریال به شهرداری ها،19 میلیارد و 432 میلیون ریال به دهیاری ها و 9 میلیارد و 338 میلیون ریال به حساب فرمانداری ها برای روستاهای بدون دهیاری واریز شده است.
مدیركل امور مالیاتی كهگیلویه وبویراحمد افزود: این میزان اعتبار به 17 شهرداری و 500 دهیاری برای انجام خدمات رفاهی پرداخت شده است.
غفاری اظهاركرد: پرداخت مالیات به عنوان یك نیاز حیاتی در زمان تحریم ارزش آفرین و در پساتحریم نقش ویژه ای در اقتصاد كشور دارد.
وی گفت: بسیاری از بخش ها ازجمله كشاورزی، گردشگری، فرهنگی و ورزشی از پرداخت مالیات معاف هستند،اما باید اظهارنامه مالیاتی ارئه دهند.
غفاری گفت: در خرداد ماه امسال مودیان حقیقی این استان 16هزار و500 اظهارنامه مالیاتی ارائه كردند.
وب افزود: جرائم مالیاتی 6 هزار و 130 مؤدی حقیقی و حقوقی در این استان سال 1396 مشمول بخشودگی شد.
وی اظهار داشت: برای این تعداد مؤدی مالیاتی 170 میلیارد ریال مطابق قانون تخفیف اعمال شد.
وی تصریح كرد : حدود پنج تا 6 درصد مالیات دریافتی دراین استان را بازاریان پرداخت می كنند.
غفاری تصریح كرد: اصل دریافت مالیات براساس خود اظهاری مودیان،تعامل و رضایتمندی است.
وی ریشه بسیاری ازمشكلات اقتصادی جامعه را برگرفته از اقتصاد نفتی و وابستگی به فروش نفت دانست و تصریح كرد: خام فروشی نفت و نوسان های آن و راكد ماندن دیگر ظرفیت های اقتصادی تولید و اشتغال زیان های جبران ناپذیری به كشور وارد كرده است.
غفاری با بیان اینكه برای برون رفت از اقتصاد نفتی باید به سراغ دیگر منابع پاك و پایدار ازجمله مالیات رفت ،اظهار داشت: اخذ مالیات ازصاحبان درآمد براساس شفافیت و معیارهای قانونی است و درعین حال پرداخت مالیات حق دولت است و فرار مالیاتی جرم محسوب خواهد شد.
وی اظهاركرد: همكاری و هماهنگی اتحادیه های صنفی با واحدهای مالیاتی می تواند به شفافیت و عدالت در وصول مالیات متناسب با موقعیت كاری و میزان فروش اصناف كمك كند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كهگیلویه وبویراحمد یا بیان اینكه اقتصادی سالم است كه متكی به منابع متعدد غیرنفتی از جمله مالیات باشد، گفت: اقتصاد تك محصولی ناكارآمد و در عین حال متلاطم و نوسان پذیر است و برای برون رفت ازاین مشكل اقتصاد هركشوری باید متكی به درآمدهای متنوع از جمله مالیات باشد.
** مالیات چگونه هزینه می شود؟
حسن نوروزی تصریح كرد: در سال گذشته حدود 47درصد اعتبار هزینه های جاری كشور از محل مالیات تامین شد در حالی كه برای داشتن یك اقتصاد سالم باید اعتبارات هزینه ای كشور از محل مالیات و اعتبارات عمرانی از محل دارایی های سرمایه ای نظیر نفت تامین شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كهگیلویه وبویراحمد به نقش پرداخت مالیات در توسعه و آبادانی كشور اشاره كرد و گفت: برگشت اعتبارات نسبت به مالیات دراین استان چندبرابر است كه این امر بیانگر پایین بودن میزان درآمد هاست.
استان 713 هزار نفری كهگیلویه و بویراحمد 50 هزار مودی مالیاتی دارد.
8143/1662