به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، امكان دریافت كلیه از یك فرد آلوده به ویروس هپاتیت سی (HCV) به یك بیمار نیازمند كلیه مبتلا به HCV، زمان انتظار برای اهدا كننده و همچنین هزینه های درمان را كاهش می دهد و می تواند در نجات بیماران موثر باشد. در این حالت پزشكان پس از پیوند كلیه، درمان هپاتیت را آغاز می كنند.
این مطالعه نشان می دهد درمان هپاتیت C در سال های اخیر با توجه به ارایه راهكارهای جدید و داروهای موثر، پیشرفت چشمگیری داشته و عوارض جانبی كمتری دارد.
بخشی از بیمارانی كه دیالیز می شوند، مبتلا به ویروس هپاتیت C هستند و امكان دریافت از اهداكننده آلوده، مدت زمان دیالیز و میزان استفاده از داروهای مختلف را كاهش می دهد و از این طریق در طول عمر بیمار نقش دارد. كمبود اعضای پیوندی مهمترین مانع در درمان بیماران نیازمند اعضا است.
محققان بر این باورند پیوند كلیه اهداكننده آلوده به ویروس هپاتیت به بیمار سالم نیز می تواند موفقیت آمیز باشد، ولی نیازمند مطالعات بیشتر است.
به التهاب كبد هپاتیت گفته می شود. التهاب كبد می تواند به فیبروز، سیروز یا سرطان كبد منجر شود. ویروس هپاتیت مهمترین عامل بروز این بیماری است ولی عفونت های دیگری مانند مواد سمی (مصرف الكل و مواد مخدر) و بیماری های خود ایمنی نیز جزء دلایل هپاتیت محسوب می شوند.
تاكنون پنج ویروس اصلی هپاتیت شناخته شده است كه به عنوان هپاتیت نوع A، B، C، D و E شناخته می شوند. احتمال سیروز كبدی و سرطان در دو نوع B و C بیشتر است. هپاتیت نوع A و E معمولا بر اثر مصرف آب و غذای آلوده ایجاد می شوند. هپاتیت نوع B، C و D معمولا نتیجه تماس با مایعات آلوده بدن هستند.
دریافت خون آلوده، تماس با تجهیزات آلوده، انتقال از مادر به نوزاد و تماس جنسی كنترل نشده مهمترین روش های انتقال این ویروس كشنده هستند. این بیماری می تواند با علایمی چون یرقان (زردی پوست و چشم)، تیرگی ادرار، خستگی مزمن، تهوع، درد و استفراغ همراه باشد یا بدون هیچ علامت اولیه ای بروز كند.
نتایج این مطالعه در نشریه آنلاین Annals of Internal Medicine منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259
تهران – ایرنا – مطالعات جدید محققان دانشگاه سینسیناتی در آمریكا نشان می دهد از این پس بیماران مبتلا به هپاتیت C كه نیازمند پیوند كلیه باشند می توانند از اهدا كننده مبتلا به هپاتیت C كلیه دریافت كنند.