میكاییل بهادری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران رسانه های محلی و سراسری با بیان اینكه طول این تونل انتقال آب 36 كیلومتر است، افزود: حفاری توسط 2 دستگاه مكانیزه /TBM/ از ورودی و خروجی این تونل توسط قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) در حال انجام است.
وی با اشاره به اینكه بخش میانی این تونل نیز در حال حفاری دستی است، ادامه داد: تاكنون 9 هزار و 500 میلیارد ریال برای این طرح هزینه شده است.
به گفته وی طبق برنامه ریزی ها طرح حفاری تونل برای انتقال آب از سد كانی سیب به دریاچه ارومیه در سال 1399 به اتمام می رسد و با بهره برداری از آن سالانه 600 میلیون مترمكعب آب به پیكره دریاچه منتقل می شود.
معاون اجرایی طرح انتقال آب از سد كانی سیب به دریاچه ارومیه، گفت: پیشرفت فیزیكی كل طرح بیش از 50 درصد، تونل 62 درصد و سد كانی سیب 43 درصد است.
بهادری با اشاره به اینكه اعتبار اولیه این طرح 20 هزار میلیارد ریال برآورد شده است، ابراز امیدواری كرد با تامین اعتبار مورد نیاز، مشكلی در مسیر اجرای طرح ایجاد نشود.
وی با اشاره به اینكه كل آورده سد كانی سیب و بند 'بادین آباد' یك میلیارد و 80 میلیون مترمكعب است، بیان كرد: این طرح نقش مهمی در احیای دریاچه ارومیه خواهد داشت.
به گزارش ایرنا در حال حاضر تراز دریاچه ارومیه یكهزار و 270 متر و 67 سانتی متر برآورد شده كه 2 سانتی متر بیشتر از زمان مشابه سال گذشته است.
دریاچه ارومیه در قالب طرح های ستاد احیا قرار است ظرف مدت 10 سال به تراز اكولوژیك خود برسد؛ این دریاچه از اواسط دهه 1380 شروع به خشك شدن كرد و بنا بر آمار بین المللی تا سال 2015 میلادی حدود 80 درصد از مساحت آن خشك شد.
2093/3072
ارومیه- ایرنا- معاون اجرایی طرح انتقال آب از سد كانی سیب به دریاچه ارومیه گفت: 21 كیلومتر از تونل انتقال آب از این سد به سمت دریاچه ارومیه حفاری شده است.