۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۸:۴۰
کد خبر: 82969845
T T
۰ نفر
ضرورت مناسب سازی فضای شهرمهریز برای تردد معلولان

یزد - ایرنا - یكی از ابتدایی ترین حقوق شهروندی برای اقشار مختلف مردم و خصوصا معلولان و سالمندان مناسب سازی مبلمان شهری و محل ورودی دستگاه های اجرایی ، بانك ها و سایر نهادهاست كه هم اكنون فضای شهر مهریز برای این امر چندان مناسب نیست.

طبق ماده 2 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ، تمام وزارتخانه ها ، سازمان ها و موسسات و شركت های دولتی و نهادهای عمومی موظف هستند در طراحی، تولید و احداث ساختمان ها و اماكن عمومی، معابر و وسایل خدماتی به نحوی عمل كنند كه امكان دسترسی و بهره مندی از آنها برای معلولان همچون افراد عادی فراهم شود.
به گزارش ایرنا، مناسب نبودن فضای شهری از جمله مشكلاتی است كه نه تنها جامعه معلولان بلكه دیگر اقشار كم توان جامعه و سالمندان را برای تردد با مشكل جدی مواجه می كند بنحوی كه برای انجام فعالیت های خود همواره با محدودیت هایی مواجه هستند.
بی توجهی به رعایت حقوق شهروندی در قبال معلولان و سالمندان موجب كاهش حضور آنها در جامعه و همچنین بروز برخی آسیب های روحی و روانی ناشی از انزوا در افراد كم توان می شود كه باید برای حل آن اقدام مناسب توسط دستگاه های مختلف انجام شود.
در این خصوص تعدادی از معلولان مهریز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینكه فضای عمومی شهر در مجموع هنوز مناسب سازی نشده و رفت و آمد را برای آنها دچار مشكل كرده است، رسیدگی و حل موضوع را خوستار شدند.
حسین زارع زاده معلول جسمی و حركتی ساكن محله بغداد آباد مهریز با ابراز ناخرسندی از نامناسب بودن شرایط موجود می گوید: طبق قانون تمام دستگاه های اجرایی باید برای تردد معلولان در شهر و انجام امور خود طرح مناسب سازی را اعمال كنند.
وی افزود: اگر قانون توسط مسوولان و دستگاه ها به خصوص شهرداری و شورای شهر اعمال شود بسیاری از مشكلات پیش روی معلولان و حتی سالمندان رفع خواهد شد و آنها می تواند امور اولیه خود را بدون وابستگی انجام دهند.
فاطمه ابویی دیگر معلول هم اعتقاد دارد كه وضعیت شهر و ورودی برخی از بانك ها و نهادهای اداری برای تردد جامعه هدف اصلا مناسب نیست و باید برای حل مشكل و خدمت به این قشر اقدام مناسب انجام شود.
وی تصریح كرد: ایجاد فضای مناسب رفت و آمد در شهر حق اولیه و مسلم یك معلول است كه باید همانند سایر افراد جامعه از حقوق شهروندی برای زندگی راحت برخوردار باشند و بی توجهی به این موضوع اصلا پسندیده نیست.
وی از مسوولان خواست با نظارت و بررسی دقیق برای مناسب سازی تردد معلولان در سطح شهر ، نهادها و اداره های مختلف وظایف خود را انجام دهند و زمینه مشاركت و حضور اقشار موثر آنها را برای انجام كارهای خود كمك كنند.
همچنین كارشناس توانبخشی و مناسب سازی محیط و مبلمان شهری مهریز با اشاره به اینكه فراهم كردن زمینه دسترسی معلولان به خدمات شهری ، احترام به كرامت آنها و رعایت حقوق شهروندی است بر پیگیری تحقق خواسته آنها توسط دستگاه های اجرایی تاكید كرد.
منصور زارع افزود: تاكنون با همكاری برخی دستگاه ها و شهرداری و نظارت بهزیستی فعالیت هایی در مناسب سازی محیط شهری انجام شد ولی هنوز جای كار بسیاری دارد كه باید با همت مدیران برای رفاه و آسایش جامعه هدف اقدام شود.
وی بیان كرد: بهترین كار برای مناسب سازی آن است كه در طراحی فضای شهری و ساختمان سازی به خصوص برای دستگاه ها و بانك ها از همان ابتدا ، استانداردهای لازم شهرسازی و معماری دقیق رعایت شود.
به گفته زارع ، طبق ماده 2 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان ، مناسب‌ سازی یك ضرورت است و همه دستگاه های دولتی و شهرداری ها ملزوم به رعایت آن هستند كه انجام این قانون موجب حل معضل كنونی است .
به گزاش ایرنا، رئیس اداره بهزیستی مهریز هم گفت: مشكل اساسی معلولان و سالمندان این شهرستان ، مناسب نبودن محل رفت و آمد آنها در دستگاه های اجرایی و فضای شهری است كه باید مسوولان برای رفع این چالش ها اقدام كنند.
علیرضا علیزاده با اشاره به اینكه افزون بر 2 هزار معلول در مهریز زندگی می كنند ، مناسب نبودن فضای رفت و آمد معلولان و سالمندان به برخی دستگاه ها در شهر را موجب نارضایتی آنها دانست و بر رعایت مقررات و حل معضل موجود تاكید كرد.
این مسوول با اشاره به قانون جامع حمایت از حقوق معلولان به ضرورت همكاری شهرداری و شورای شهر و دستگاه های اجرایی با بهزیستی اشاره كرد و یادآورشد: تعامل بین بخشی ضامن اجرای مطلوب قانون و ارایه خدمات مناسب به معلولان ، سالمندان و افراد با نیازهای خاص می شود.
به گفته علیزاده با حمایت و همراهی فرمانداری مهریز هر 15 روز یك بار تیم مناسب سازی در سطح شهر نسبت به بررسی وضعیت ورودی دستگاه های اجرایی و فضای شهری اقدام و تصمیم های لازم برای افدام مناسب به عمل می آورند.
وی افزود: تهیه شناسنامه مناسب سازی برای تمام اداره ها ، نهادها ، بانك ها و اماكنی كه محل رفت و آمد معلولان است برای بررسی وضعیت موجود و ارایه راهكار برای تهیه طرح ، حل مشكل و نظارت و پیگیری برای انجام آن اقدام می شود.
به گزارش ایرنا، رئیس شورای شهر مهریز هم می گوید: ایجاد زیر ساخت های مناسب شهری برای رفت و آمد معلولان و سالمندان در شهر و استفاده از امكانات جزو حقوق ضروری آنهاست كه تاكنون كارهایی توسط شهرداری و پیگیری شورای شهر انجام شده است.
مهدی زارع با اشاره به اینكه شورای شهر آمادگی همكاری برای مناسب سازی مبلمان شهری طبق استانداردهای شهرسازی و بر اساس دستورالعمل قانون جامع حمایت از معلولان را دارد بر انجام وظایف تاكید كرد.
وی بیان كرد: معلولان همانند سایر مردم و سالمندان بخشی از جامعه هستند كه خدمت و رسیدگی به نیاز آنها یك ضرورت است و شورای شهر با همكاری بهزیستی و سایر دستگاه ها برای رفاه معلولان را انجام می دهد و مشكلی نیست.
مهریز افزون بر 2 هزار معلول دارد.
مركز شهرستان 50 هزار نفری مهریز در 30 كیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
7541/ 2047/